Betbet Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Edit 08.11.2010 : Aslan został miesiąc temu wydany do adopcji. rodzina wiedziała o jego problemach. Niestety, Aslan dalej załatwiał swoje potrzeby w domu. Do tego ugryzł dziecko... Dziś wrócił do schroniska:(:(:(:( Co go czeka...jak nie strzykawka...?:-(:-(:-( Edit: Aslan musiał trafić do schroniska. Pomimo poszukiwań nie znalazł się DT ani DS. Aslan ciągnie na smyczy, wariuje gdy ma wyjść z domu, nie lubi zostawać sam. Rzuca się na inne psy(otworzył furtkę boiska i pogryzł psa spacerującego z właścicielem na smyczy). Widok innego psa w okolicy to ostre ujadanie, nerwy, skamlenie i duszenie się. Kantar nie pomaga. Ostatnio pies zaczął złośliwie załatwiać się w domu, zdarzyło się to kilkakrotnie, gdy został skarcony ("zejdź z kanapy"). Trafił do schroniska, pilnie szuka domu, najlepiej z ogrodem. Aslan został odebrany pewnemu człowiekowi przez jego... rodzinę. Nie będę zdradzała szczegółów, pies był w niebezpieczeństwie. Pies jest energiczny, przyjazny. Obecnie przebywa w domu z dwójką dzieci i innym psem. Toleruje. Nie może tam jednak długo zostać. Aslan ma 1,5 roku. Jest zdrowy, ma książeczkę zdrowia, komplet szczepień. Nie toleruje kotów, do niektórych psów na spacerze warczy. Kiepsko chodzi na smyczy - nie jest tego nauczony. Jemu byłby potrzebny nawet dom tymczasowy. Ci ludzie nie mogą go zatrzymać. W tej chwili przebywa w Świnoujściu. Bardzo, bardzo proszę o pomoc bo na odległość to w ogóle niewiele jestem w stanie zrobić. Ludzie którzy go mają w tej chwili u siebie są bardzo dobrzy, odpowiedzialni, ale nie znają się na adopcjach. Boję się, że samodzielnie źle ocenią potencjalnego chętnego. Quote
Cockermaniaczka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Poprosze o dane kontaktowe. wstawiam go na forum cockerowe Quote
Betbet Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 No dam kontakt do mnie, staram się dowiedzieć jak najwięcej o psie. 519185150 Oczywiście umowa adopcyjna itp itd NO i mam dodatkowe info. Nie toleruje kotów, do niektórych psów na spacerze warczy. Kiepsko chodzi na smyczy - nie jest tego nauczony. Jemu byłby potrzebny nawet dom tymczasowy. Ci ludzie nie mogą go zatrzymać. Quote
Cockermaniaczka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Yhh na cockerach jest jeden tymczas ale z psem i kotami wiec odpada:-( Strasznie daleko psiak jest:-( Quote
Betbet Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 No strasznie, ja do siebie też nie mam jak go wziać bo mam kota... Quote
Betbet Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Mam chętny domek na Aslana. W Gdyni. W niedzielę jadę na wizytę przedadopcyjną. Rodzina z dziećmi, mieli owczarka rpzez 13 lat, ale odszedłza TM. Pani brzmi bardzo sensownie, baaardzo. Kastracja, umowa - wszystko na tak:) Potem tlyko będzie problem z transportem... Quote
Cockermaniaczka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Trzymamy kciuki!!! Transport przez dogo na pewno sie znajdzie:) Quote
Betbet Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Są też chętni z Niemiec i z Gdańska... łoł... Quote
Niebieska713 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Betbet napisał(a):Są też chętni z Niemiec i z Gdańska... łoł... To moze od razu dwie wizyty,za jednym zamachem...i wybierze sie najlepszy domek...;) Quote
Betbet Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Pani z Gdańska póki co mnie nie przekonała, poszukamy dla niecj chyba innego psa. Tzn jest ok tylko nie pasuje pies do profilu rodziny, że tak się wyrażę;) No i obawiam się o ten transport... Quote
Asia & Ginger Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Śliczny psiaczek! :loveu: Jak wypadła wizyta w Gdyni? Quote
Betbet Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 jeszcze nie wypadła. będzie dzis jesli sie zwlekę z łóżka w ogole... Quote
Betbet Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Wizyta wypadła bardzo pomyslnie. Państwo mili owczarka niemieckiego, który odszedł za TM na raka w wieku 13 lat. cała rodzina kocha zwierzęta, była nawet babcia. Pani nie pracuje, jest w domu cały czas praktycznie, rodzina dużo spaceruje. Będzie umowa, kastracja no i... Niesamowite, bo podczas rozmowy w pubie przedwczoraj znajoma zaproponowała transport samochodem w dwie strony. Jesli nic jej nie wypadnie to w sobotę jedziemy. Jesli wypadnie...cóż...polecę po niego pociągiem. Trochę boję się tej podróży 8 h...no ale:) Więc zdejmuję ogłoszenia wszelkie. Quote
Asia & Ginger Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wspaniałe wieści! :multi: Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe przetransportowanie psiaka. :kciuki: :kciuki: Quote
Betbet Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 No to trzymajcie kciuki, bo jutro o 9:00 ruszamy, powrót w niedzielę, bo to jednak spora trasa. Quote
Asia & Ginger Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Betbet napisał(a):No to trzymajcie kciuki, bo jutro o 9:00 ruszamy, powrót w niedzielę, bo to jednak spora trasa. Zaciskam!!! :kciuki: :kciuki: Quote
Betbet Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 LEdwo żywe dowiozłyśmy wczoraj Aslana do domu w Gdyni. Po drodze była akcja ratunkowa innego psa, który na jezdni wbiegał pod samochody i nie dawał się złapać. Yyyyych... a lało niemiłosiernie. Kciuki jeszcze trzymać, bo o ile w podróży Aslan był istnym aniołem, jakby nie było psa, to ponoć gdy wyszłam... wył jak szalony w nocy:(((((((((((( Mam nadzieję, że uspokoi się, a PAństwo będą mieli wystarczająco dużo cierpliwości. Zdjęcia z podróży niebawem. Quote
Betbet Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Na promie:) Nieee to wcale nie ja:P Z ciocią Agnieszką czułości: Podróż kontrolowana;) A tak sobie odpoczywam: Już w nowym domu!!! Quote
Asia & Ginger Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Prześliczny jest! :loveu: Powodzenia w nowym domku Aslanku! :kciuki: :kciuki: Quote
Cudak Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 PILNIE SZUKAMY TRANSPORTU DLA SUCHEJ KARMY Z MAREK pod WARSZAWĄ do okolic SZCZECINA!! Gdyby ktoś coś wiedział o jakimś transporcie na tej trasie, bardzo proszę o kontakt! Przepraszam za OT Quote
Betbet Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Prosze o przeniesienie wątku, Aslan znów szuka domu... Quote
Ss Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Szkoda psiaczka ale nie poddamy się... Czy ktoś mógłby napisać parę słów o piesku? i czy są jakieś nowe zdjęcia? Zrobię mu ogłoszenia choćby dziś... Quote
Betbet Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Czekam aż ktoś ze schroniska zrobi foty, ja nie mam dobrego aparatu i wychodzą koszmarne. A ogłoszenie i parę słów ma tutaj, ogłoszenie jest szczere bo...no...nie chcę żeby on wrócił: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/mloodziutki-spaniel-w-opalachdom-z-ogrodem-potrzebny-ogl3012268.html Quote
Recommended Posts