Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edit 08.11.2010 : Aslan został miesiąc temu wydany do adopcji. rodzina wiedziała o jego problemach. Niestety, Aslan dalej załatwiał swoje potrzeby w domu. Do tego ugryzł dziecko... Dziś wrócił do schroniska:(:(:(:( Co go czeka...jak nie strzykawka...?:-(:-(:-(

Edit: Aslan musiał trafić do schroniska. Pomimo poszukiwań nie znalazł się DT ani DS. Aslan ciągnie na smyczy, wariuje gdy ma wyjść z domu, nie lubi zostawać sam. Rzuca się na inne psy(otworzył furtkę boiska i pogryzł psa spacerującego z właścicielem na smyczy). Widok innego psa w okolicy to ostre ujadanie, nerwy, skamlenie i duszenie się. Kantar nie pomaga. Ostatnio pies zaczął złośliwie załatwiać się w domu, zdarzyło się to kilkakrotnie, gdy został skarcony ("zejdź z kanapy"). Trafił do schroniska, pilnie szuka domu, najlepiej z ogrodem.

Aslan został odebrany pewnemu człowiekowi przez jego... rodzinę. Nie będę zdradzała szczegółów, pies był w niebezpieczeństwie.

Pies jest energiczny, przyjazny. Obecnie przebywa w domu z dwójką dzieci i innym psem. Toleruje. Nie może tam jednak długo zostać.

Aslan ma 1,5 roku.

Jest zdrowy, ma książeczkę zdrowia, komplet szczepień.
Nie toleruje kotów, do niektórych psów na spacerze warczy. Kiepsko chodzi na smyczy - nie jest tego nauczony.

Jemu byłby potrzebny nawet dom tymczasowy. Ci ludzie nie mogą go zatrzymać.

W tej chwili przebywa w Świnoujściu. Bardzo, bardzo proszę o pomoc bo na odległość to w ogóle niewiele jestem w stanie zrobić. Ludzie którzy go mają w tej chwili u siebie są bardzo dobrzy, odpowiedzialni, ale nie znają się na adopcjach.
Boję się, że samodzielnie źle ocenią potencjalnego chętnego.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dam kontakt do mnie, staram się dowiedzieć jak najwięcej o psie.

519185150

Oczywiście umowa adopcyjna itp itd

NO i mam dodatkowe info. Nie toleruje kotów, do niektórych psów na spacerze warczy. Kiepsko chodzi na smyczy - nie jest tego nauczony.

Jemu byłby potrzebny nawet dom tymczasowy. Ci ludzie nie mogą go zatrzymać.

Posted

Mam chętny domek na Aslana. W Gdyni. W niedzielę jadę na wizytę przedadopcyjną. Rodzina z dziećmi, mieli owczarka rpzez 13 lat, ale odszedłza TM. Pani brzmi bardzo sensownie, baaardzo. Kastracja, umowa - wszystko na tak:) Potem tlyko będzie problem z transportem...

Posted

Pani z Gdańska póki co mnie nie przekonała, poszukamy dla niecj chyba innego psa. Tzn jest ok tylko nie pasuje pies do profilu rodziny, że tak się wyrażę;)
No i obawiam się o ten transport...

Posted

Wizyta wypadła bardzo pomyslnie. Państwo mili owczarka niemieckiego, który odszedł za TM na raka w wieku 13 lat. cała rodzina kocha zwierzęta, była nawet babcia. Pani nie pracuje, jest w domu cały czas praktycznie, rodzina dużo spaceruje.
Będzie umowa, kastracja no i...

Niesamowite, bo podczas rozmowy w pubie przedwczoraj znajoma zaproponowała transport samochodem w dwie strony. Jesli nic jej nie wypadnie to w sobotę jedziemy. Jesli wypadnie...cóż...polecę po niego pociągiem. Trochę boję się tej podróży 8 h...no ale:)

Więc zdejmuję ogłoszenia wszelkie.

Posted

LEdwo żywe dowiozłyśmy wczoraj Aslana do domu w Gdyni. Po drodze była akcja ratunkowa innego psa, który na jezdni wbiegał pod samochody i nie dawał się złapać. Yyyyych... a lało niemiłosiernie.

Kciuki jeszcze trzymać, bo o ile w podróży Aslan był istnym aniołem, jakby nie było psa, to ponoć gdy wyszłam... wył jak szalony w nocy:((((((((((((
Mam nadzieję, że uspokoi się, a PAństwo będą mieli wystarczająco dużo cierpliwości. Zdjęcia z podróży niebawem.

Posted

PILNIE SZUKAMY TRANSPORTU DLA SUCHEJ KARMY Z MAREK pod WARSZAWĄ do okolic SZCZECINA!! Gdyby ktoś coś wiedział o jakimś transporcie na tej trasie, bardzo proszę o kontakt!

Przepraszam za OT

• 3 months later...
Posted

Szkoda psiaczka ale nie poddamy się...

Czy ktoś mógłby napisać parę słów o piesku? i czy są jakieś nowe zdjęcia?
Zrobię mu ogłoszenia choćby dziś...