penelopa Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Goldenmanka napisał(a):Polo jest przeeeecudowny :loveu: więcej fotek :evil_lol: :mad: dlaczego dopiero teraz TU trafiłam!!! :placz: aaaaaa:niewiem: nikt mi nie powiedział.... Quote
chicken Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Super psinka!! :cool3: :loveu: :loveu: Zapraszamy do naszej galerii...:lol: Quote
g_o_n_i_a Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 A Polutek na wakacjach taaa? :cool3: Pusto tutaj bez Was! :( Quote
aaliw Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']A Polutek na wakacjach taaa? :cool3: Pusto tutaj bez Was! :( Goldenmanka, penelopa, chicken serdecznie witamy :Cool!: g_o_n_i_a w tym roku nigdzie nie jedziemy na dluzsze wakacje :-( W planie byly takie krotkie wypady weekendowe. Choc ostatnio nawet i z tego zrezygnowalismy.....Te temperatury nas dobijaja :shake: Jak tu jechac z psem 300 km, samochodem bez klimatyzacji? :placz: Druga sprawa, juz sama nie wiem co mam myslec :niewiem: . Moze Polo pomalu wchodzi w okres buntu? Zdarzylo sie ze skoczyl, z zebami do nas, przy probie dotkniecia gardla. Zamieral przy czesaniu po szyji czy ogonie. Wprawdzie od tygodnia jest dobrze, ale i tak nie wiem czym bylo spowodowane jego zachowanie :???: Dobra koniec tego gadania :diabloti: troche zdjec pozmniejszam z ostatniego tygodnia :cool1: Interesuje mnie wszystko co lata :diabloti: Szczegolnie samototy :-o To co pelza tez jest godne uwagi :eviltong: Ale najlepsza jest oponka, tak nasza spacerowa zabawka do rzucania :cool3: To juz druga. Pierwsza bardzo celnym rzutem umiescilam na czubku drzewa :diabloti: Pozdrawiamy wszystkich :bye: Quote
URIA Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 No wreszcie :loveu: ehhh rośnie chłopak rośnie! I jakie fajne ma zabawki - wiesz co aaliw Ty jesteś kopalnią pomysłów - a to butelka (mam juz swoją wersję:evil_lol: ), a to buda kempingowa dla psa, a teraz oponka na sznurku:) Chyba się jutro przejde do zoologika;) A tak swoja drogą - witaj w klubie zebatych zlotek:razz: Myśmy z Tofką mieli podobny problem tylko na tle miskowym...raz mi chapneła zebami dosłownie centymetr od reki jak jej chciałam zabrać kość. Przeszła 2 tyg intensywnych cwiczen - czasem spisywałam rękę na straty bo tak broniła kości...ale własnego psa nie można się bać - nawet jak się nie ma jednej ręki:cool3: . W każdym razie jak zobaczyła że nie robią jej fochy na nas wrazenia i jak jest grzeczna - kość, czy biały serek wracają do niej - dała spokój. Tak BTW polecam Liste Miłośników Goldenów na googlach - tam ludki zawsze poradza i znaja się na goldach. Pozdrawiamy;) Quote
aaliw Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 :oops: jak chcesz to moge ci sprzedac jeszcze jeden pomysl. Jak ulzyc psu w ten upal :evil_lol: A oponka jest naprawde swietna (i dlatego kupilismy druga tak sama) Jakos stracilam nadzieje na sciagniecie tej pierwszej z drzewa, tym bardziej ze chyba osy sobie tam zbudowaly gniazdo. Mial tez pileczki na sznurku- ale je obral bardzo dokladnie z tego meszku. Swoja droga nie wiedzialm ze tak mozna :diabloti: Oponka jest bardzo trwala i wygodna do rzucania :evil_lol: A jak sie Polus ucieszyl w sklepie, gdy dostal druga. Sam sobie ja zaniosl w pycholku do kasy :loveu: Jestem zapisana na LMG ;) Pies pilnuje swojej budy :lol: Quote
URIA Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 aaliw Jestem zapisana na LMG ;) Noooo super:lol: jakoś cie tam nie przyuważyłam, ale ja sama raczej okazjonalnie tam bywam. A jasne - sprzedaj jak ulżyć psu w upał. :razz: Quote
aaliw Posted July 27, 2006 Author Posted July 27, 2006 [quote name='URIA']Noooo super:lol: jakoś cie tam nie przyuważyłam, ale ja sama raczej okazjonalnie tam bywam. A jasne - sprzedaj jak ulżyć psu w upał. :razz: :evil_lol: Nic prostszego niz zamrozic plastikowa butelke z woda :evil_lol: Pozniej Polutek sobie lize, albo tak fajnie kladzie lepek na niej i zasypia :loveu: Przydaje sie tez w samochodzie -> piesio ma zimniutka wode do picia :lol: :diabloti: Ostatnio Artur lekko sie zdenerwowal, jak otworzyl lodowke.....a tam wiekszosc rzeczy dla psa. Dla pana kielbaski nie bylo :diabloti: A to Polo w calej okazalosci swoich 55 cm wzrostu i okolo 18 kg wagi... :turn-l: Ostatnio bardzo rozrosla mu sie klata i szyja. Teraz pewnie kolej na glowe :razz: :hmmmm: W mieszkaniu wydaje sie taki wielki, a na lace to wcale taki duzy nie jest.... Quote
URIA Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 A tak ten patent znam i stosuje - Tofa tez uwielbia takie butelki. Swoją drogą mi się też przydają, bo woda zawsze zimna jest i nie trzeba non stop do lodówki wstawiać. Dzis byłam z Tofa u weta, więc odrazu została zważona i zmierzona waga 21kg wzrost 51 cm Podobnie sie rozwijają - choć Polo młodszy:cool1: Pozdrawiamy;) Quote
aaliw Posted July 29, 2006 Author Posted July 29, 2006 URIA napisał(a): Podobnie sie rozwijają - choć Polo młodszy:cool1: Tofka nizsza bo dziewczynka ;) A ta waga Pola to tak okolo :evil_lol: W domu go wazylismy..... Dzis znow doszlo do spiecia z Polutkiem :-( Pokazal zabki, jak chcialm wyczesac jedna z lap :shake: Tyle dobrze ze sam sie opamiatal. Powiedzialam tylko nie, a on zaraz usiadl a pozniej sie polozyl. Kurcze portki, ogon dal sobie wyczesac a przy lapie tak zareagowal :placz: Wczesniej nie bylo czegos takiego.... :help1: juz calkiem zglupialam, nie wiem czym sa spowodowane te jego reakcje. Dzis to taki caly dzien :wallbash::grab: Quote
aaliw Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 :BIG: Polo ma juz 6 miesiecy :lol: A jeszcze tak niedawno byl taka mala kuleczka :loveu: Teraz to juz calkiem powazny pies :diabloti: Quote
URIA Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 aaliw napisał(a)::BIG: Polo ma juz 6 miesiecy :lol: Szczęśliwy retriever - brudny retriever:evil_lol: [SIZE="5"]Dużo głaskanka dla Pola z okazji [SIZE="1"]półurodzinek:new-bday: :tort: Quote
g_o_n_i_a Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Oj Polo to juz kawal chlopa. :drinking: Ojejcia jaki misio :loveu: Quote
aaliw Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Polo wymiziany :cool3: Maly niszczyciel :crazyeye: Dostal pluszaka, ktoremu zaraz wydlubal oczy a teraz skubie tego biednego kraba :shake: A mnie zostalo sprzatanie tego pluszu z dywanu :diabloti: Quote
g_o_n_i_a Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 W koncu to szczeniaczek :loveu: U goldenkow bardzo mi się podobają włoski na uszkach i koło uszu, wyglądają jakby były po kabrowaniu ;-) Quote
aaliw Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Uwielbiam go miziac wlasnie za uszami :evil_lol: I tak fajnie laskocze tymi uszkami po nogach :eviltong: Moj pycholek malutki :loveu: Quote
olekg89 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Golden pokazujący zeby na właściciela? Moje psy chyba by fruwały za warkniecie na mnie . Quote
aaliw Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 olekg18 napisał(a):Golden pokazujący zeby na właściciela? Moje psy chyba by fruwały za warkniecie na mnie . Polo nie bedzie fruwal :diabloti: Bozia skrzydel mu nie dala :lol: A po drugie to chyba lepiej zeby pokazal zeby niz gryzl bez ostrzezenia. Zreszta nie znasz dokladnie sytuacji. Witamy w naszej galeri Quote
aaliw Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 Hej Jeszcze chwila i beda zdjecia z wakacji, tylko pozmniejszam. Ale duzo sie dzialo jak dla Polusia :cool3: Codziennie cos nowego. Jest to pies ktory chetnie zamieszka na plazy :eviltong: Inne psy dawno juz spaly pod lawkami, a Polo dalej nosil pilki (a jak pieknie aportowal :loveu:) albo probowal zlapac ptaszki :p Quote
aaliw Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 Czesc I Pomost No to jedziemy na wakacje, wprawdzie bardzo krotkie ale lepsze to niz nic. Polo doskonale znosi 3 godziny w samochodzie. Spi, patrzy przez okno.... Jedziemy w nasze ulubione miejsce nad wode :cool3: Polo juz tam byl miesiec wczescniej. I jestem pewna ze rozpoznal miejsca. Doskonale wiedzial w ktora strone idzie sie na plaze itd. Biegl przed nami co chwile zatrzymuja sie i czekajac na nas. Tak jakby chcial powiedziec: no co tak wolno idziecie !!! :eviltong: Pierwszy raz przechadzal sie po takim mini pomoscie. Na skok do wody nie dal sie namowic ;) Wszedl bez problemu-przeciesz to prawie jak mostek :p Proby namowienia na male hop do wody.......ile smakolykow, kamykow zrobilo plum. Ale nie Polus :evil_lol: Madra psinka zeszla brzegiem do jeziora :multi: Pan nie daje za wygrana i dalej namawia na skok :lol: Malo sam nie zademonstrowal jak to sie robi :eviltong: Wracamy na nasze miejsce kempingowe. Trzeba popilnowac tych naszych bud i cos zjesc :eviltong: Szyderczy usmiech Polusia. Czy myslicie ze bede pilnowal takiej malej budki? To jest odpowiedni rozmiar budy dla psa :eviltong: Uwaga: tu pilnuje bardzo grozny pies :cool1: A wieczorem.... Plonie ognisko w lesie...... wszedzie zapach kielbasy sie niesie. Choc oczka juz sie kleja, dzielnie waruje. Moze ktos sie nad glodnym pieskiem zlituje :evil_lol: Ktos sie kiedys pytal jak to mozna spac z psem w namiocie :crazyeye: A mozna :p Leb w leb :evil_lol: No moze powinnam napisac glowa :razz: Szkoda tylko ze rano obudzilismy sie na poziomie Polutka (ale byl zdziwiony :evil_lol:). Wchodzac do namiotu przebil nam materac :-(. Teraz bedzie trzeba kupic nowy.........i moze wiekszy namiot. W koncu pies jeszcze troche urosnie :cool3: cdn. Quote
nomu Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Jaki on jest słodziutki:) że też mnie tu wcześniej nie było:roll: Quote
aaliw Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 nomu witamy:multi: i zapraszamy czesciej Quote
Recommended Posts