Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goldenmanka napisał(a):
Polo jest przeeeecudowny :loveu:
więcej fotek :evil_lol:

:mad: dlaczego dopiero teraz TU trafiłam!!! :placz: aaaaaa:niewiem:
nikt mi nie powiedział....

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']A Polutek na wakacjach taaa? :cool3:
Pusto tutaj bez Was! :( Goldenmanka, penelopa, chicken serdecznie witamy :Cool!:

g_o_n_i_a w tym roku nigdzie nie jedziemy na dluzsze wakacje :-( W planie byly takie krotkie wypady weekendowe. Choc ostatnio nawet i z tego zrezygnowalismy.....Te temperatury nas dobijaja :shake: Jak tu jechac z psem 300 km, samochodem bez klimatyzacji? :placz:

Druga sprawa, juz sama nie wiem co mam myslec :niewiem: . Moze Polo pomalu wchodzi w okres buntu? Zdarzylo sie ze skoczyl, z zebami do nas, przy probie dotkniecia gardla. Zamieral przy czesaniu po szyji czy ogonie.
Wprawdzie od tygodnia jest dobrze, ale i tak nie wiem czym bylo spowodowane jego zachowanie :???:
Dobra koniec tego gadania :diabloti: troche zdjec pozmniejszam z ostatniego tygodnia :cool1:

Interesuje mnie wszystko co lata :diabloti: Szczegolnie samototy :-o

To co pelza tez jest godne uwagi :eviltong:

Ale najlepsza jest oponka, tak nasza spacerowa zabawka do rzucania :cool3: To juz druga. Pierwsza bardzo celnym rzutem umiescilam na czubku drzewa :diabloti:

Pozdrawiamy wszystkich :bye:

Posted

No wreszcie :loveu: ehhh rośnie chłopak rośnie! I jakie fajne ma zabawki - wiesz co aaliw Ty jesteś kopalnią pomysłów - a to butelka (mam juz swoją wersję:evil_lol: ), a to buda kempingowa dla psa, a teraz oponka na sznurku:) Chyba się jutro przejde do zoologika;)

A tak swoja drogą - witaj w klubie zebatych zlotek:razz: Myśmy z Tofką mieli podobny problem tylko na tle miskowym...raz mi chapneła zebami dosłownie centymetr od reki jak jej chciałam zabrać kość. Przeszła 2 tyg intensywnych cwiczen - czasem spisywałam rękę na straty bo tak broniła kości...ale własnego psa nie można się bać - nawet jak się nie ma jednej ręki:cool3: . W każdym razie jak zobaczyła że nie robią jej fochy na nas wrazenia i jak jest grzeczna - kość, czy biały serek wracają do niej - dała spokój.
Tak BTW polecam Liste Miłośników Goldenów na googlach - tam ludki zawsze poradza i znaja się na goldach.

Pozdrawiamy;)

Posted

:oops: jak chcesz to moge ci sprzedac jeszcze jeden pomysl. Jak ulzyc psu w ten upal :evil_lol:

A oponka jest naprawde swietna (i dlatego kupilismy druga tak sama) Jakos stracilam nadzieje na sciagniecie tej pierwszej z drzewa, tym bardziej ze chyba osy sobie tam zbudowaly gniazdo.
Mial tez pileczki na sznurku- ale je obral bardzo dokladnie z tego meszku. Swoja droga nie wiedzialm ze tak mozna :diabloti:
Oponka jest bardzo trwala i wygodna do rzucania :evil_lol: A jak sie Polus ucieszyl w sklepie, gdy dostal druga. Sam sobie ja zaniosl w pycholku do kasy :loveu:

Jestem zapisana na LMG ;)

Pies pilnuje swojej budy :lol:

Posted

aaliw Jestem zapisana na LMG ;)

Noooo super:lol: jakoś cie tam nie przyuważyłam, ale ja sama raczej okazjonalnie tam bywam.

A jasne - sprzedaj jak ulżyć psu w upał. :razz:

Posted

[quote name='URIA']Noooo super:lol: jakoś cie tam nie przyuważyłam, ale ja sama raczej okazjonalnie tam bywam.

A jasne - sprzedaj jak ulżyć psu w upał. :razz:
:evil_lol: Nic prostszego niz zamrozic plastikowa butelke z woda :evil_lol:
Pozniej Polutek sobie lize, albo tak fajnie kladzie lepek na niej i zasypia :loveu:
Przydaje sie tez w samochodzie -> piesio ma zimniutka wode do picia :lol:

:diabloti: Ostatnio Artur lekko sie zdenerwowal, jak otworzyl lodowke.....a tam wiekszosc rzeczy dla psa. Dla pana kielbaski nie bylo :diabloti:

A to Polo w calej okazalosci swoich 55 cm wzrostu i okolo 18 kg wagi... :turn-l: Ostatnio bardzo rozrosla mu sie klata i szyja. Teraz pewnie kolej na glowe :razz:
:hmmmm: W mieszkaniu wydaje sie taki wielki, a na lace to wcale taki duzy nie jest....

Posted

A tak ten patent znam i stosuje - Tofa tez uwielbia takie butelki. Swoją drogą mi się też przydają, bo woda zawsze zimna jest i nie trzeba non stop do lodówki wstawiać.
Dzis byłam z Tofa u weta, więc odrazu została zważona i zmierzona
waga 21kg
wzrost 51 cm

Podobnie sie rozwijają - choć Polo młodszy:cool1:

Pozdrawiamy;)

Posted

URIA napisał(a):

Podobnie sie rozwijają - choć Polo młodszy:cool1:

Tofka nizsza bo dziewczynka ;)
A ta waga Pola to tak okolo :evil_lol: W domu go wazylismy.....

Dzis znow doszlo do spiecia z Polutkiem :-( Pokazal zabki, jak chcialm wyczesac jedna z lap :shake: Tyle dobrze ze sam sie opamiatal. Powiedzialam tylko nie, a on zaraz usiadl a pozniej sie polozyl. Kurcze portki, ogon dal sobie wyczesac a przy lapie tak zareagowal :placz: Wczesniej nie bylo czegos takiego.... :help1: juz calkiem zglupialam, nie wiem czym sa spowodowane te jego reakcje.
Dzis to taki caly dzien :wallbash::grab:

Posted

aaliw napisał(a):
:BIG: Polo ma juz 6 miesiecy :lol:

Szczęśliwy retriever - brudny retriever:evil_lol:

[SIZE="5"]Dużo głaskanka dla Pola z okazji [SIZE="1"]półurodzinek:new-bday: :tort:

Posted

Polo wymiziany :cool3:

Maly niszczyciel :crazyeye: Dostal pluszaka, ktoremu zaraz wydlubal oczy a teraz skubie tego biednego kraba :shake:
A mnie zostalo sprzatanie tego pluszu z dywanu :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

olekg18 napisał(a):
Golden pokazujący zeby na właściciela?
Moje psy chyba by fruwały za warkniecie na mnie .

Polo nie bedzie fruwal :diabloti: Bozia skrzydel mu nie dala :lol:

A po drugie to chyba lepiej zeby pokazal zeby niz gryzl bez ostrzezenia.
Zreszta nie znasz dokladnie sytuacji.

Witamy w naszej galeri

Posted

Hej

Jeszcze chwila i beda zdjecia z wakacji, tylko pozmniejszam.
Ale duzo sie dzialo jak dla Polusia :cool3: Codziennie cos nowego. Jest to pies ktory chetnie zamieszka na plazy :eviltong: Inne psy dawno juz spaly pod lawkami, a Polo dalej nosil pilki (a jak pieknie aportowal :loveu:) albo probowal zlapac ptaszki :p

Posted

Czesc I
Pomost

No to jedziemy na wakacje, wprawdzie bardzo krotkie ale lepsze to niz nic. Polo doskonale znosi 3 godziny w samochodzie. Spi, patrzy przez okno....
Jedziemy w nasze ulubione miejsce nad wode :cool3: Polo juz tam byl miesiec wczescniej. I jestem pewna ze rozpoznal miejsca. Doskonale wiedzial w ktora strone idzie sie na plaze itd. Biegl przed nami co chwile zatrzymuja sie i czekajac na nas. Tak jakby chcial powiedziec: no co tak wolno idziecie !!! :eviltong:

Pierwszy raz przechadzal sie po takim mini pomoscie. Na skok do wody nie dal sie namowic ;)

Wszedl bez problemu-przeciesz to prawie jak mostek :p

Proby namowienia na male hop do wody.......ile smakolykow, kamykow zrobilo plum. Ale nie Polus :evil_lol:

Madra psinka zeszla brzegiem do jeziora :multi:

Pan nie daje za wygrana i dalej namawia na skok :lol: Malo sam nie zademonstrowal jak to sie robi :eviltong:

Wracamy na nasze miejsce kempingowe.
Trzeba popilnowac tych naszych bud i cos zjesc :eviltong:

Szyderczy usmiech Polusia. Czy myslicie ze bede pilnowal takiej malej budki?

To jest odpowiedni rozmiar budy dla psa :eviltong:

Uwaga: tu pilnuje bardzo grozny pies :cool1:

A wieczorem....
Plonie ognisko w lesie...... wszedzie zapach kielbasy sie niesie.
Choc oczka juz sie kleja, dzielnie waruje.
Moze ktos sie nad glodnym pieskiem zlituje :evil_lol:

Ktos sie kiedys pytal jak to mozna spac z psem w namiocie :crazyeye:
A mozna :p

Leb w leb :evil_lol: No moze powinnam napisac glowa :razz:

Szkoda tylko ze rano obudzilismy sie na poziomie Polutka (ale byl zdziwiony :evil_lol:). Wchodzac do namiotu przebil nam materac :-(. Teraz bedzie trzeba kupic nowy.........i moze wiekszy namiot. W koncu pies jeszcze troche urosnie :cool3:

cdn.