Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mróvka']Ładny goldenek !:)

Mrovka, witamy w galerii Polcia.

[quote name='ewatr']Klimaty bombowe :multi:

ale wigilia dziwna :eviltong: pod palmami i zieleniną hi hi hi !
Zaraz tam dziwna....inna i tyle :eviltong: Pierwszy raz w zyciu mialam takie swieta.

[quote name='madziasto4']Więcej fotek proszę! :multi:

Zdjec bedzie duuuuzo :evil_lol:
No to lecimy.....a raczej jedziemy samochodem. Musze pochwalic Poluszke. Nie wiem jak inne psy, ale on potrafi zniesc 15 godzin jazdy*2dni. Tyle jechalismy w jedna strone, blisko 30 godzin. Polcio nie protestuje, co najwyzej znudzony patrzy przez okno i 95% czasu spi.
Pewnie ze samolotem szybciej, taniej i bez tego strasznego zmeczenia (szczegolnie TZ ktory prowadzil caly czas).....ale Poluszka.
Po drodze jechalismy przez drugi najwyzszy most w USA,

Jest zejscie na kilkadziesiat metrow w dol.......Polci bedzie spal jak zabity po takim spacerku :cool3:

Posted

Dumny poszukiwacz muszelek. Smieszny byl :evil_lol: Co wyzycilam muszelke, to zaraz mi ja przyniosl z powrotem :evil_lol:

Ptaszek z obiadem

Polo gotowy biec na ratunek rybce :lol:

Ja chce do panci :diabloti:
W sumie to nie wiem czy wstawiac jakies zdjecia z widokami itd. Interesuje was to?
Pozdrawiamy i zyczymi milego ogladania

Posted

[quote name='aaliw']W sumie to nie wiem czy wstawiac jakies zdjecia z widokami itd. Interesuje was to?
[/quote]

Aaliw nie oszczedzaj nas :eviltong: daj widoki i wszystko co masz ........
nawet nie wiesz jak fajnie sie to oglada u Was kaktusy a u nas za oknami zawieja snieżna :evil_lol:

Posted

[quote name='moth']No jasne, że z widokami też. :loveu: To Wy całe Stany przejachaliście. Wow!

Nie tylko USA (gdzie bylismy na samym koniuszku-Key West) ale prawie cala Ameryke Polnocna. W wakacje bylismy w Halifaxie-autostrada dalej na polnoc w Kanadzie juz nie dojedziesz :evil_lol:

[quote name='ewatr']Aaliw nie oszczedzaj nas :eviltong: daj widoki i wszystko co masz ........
nawet nie wiesz jak fajnie sie to oglada u Was kaktusy a u nas za oknami zawieja snieżna :evil_lol:
Dzis taka szklanka na drogach ze lepiej na lyzwach smigac niz butach :lol: Dostalam dzis takie kilce na buty. JUtro zobaczymy czy sie to sprawdza na lodzie.

Cd. ta sama plaza co wyzej

Na powaznie

Zadowolona mordka :loveu:

Pies samoobslugowy

Dobrej nocki

Posted

[quote name='aaliw']Nie tylko USA
[/quote]

Miałam bardziej na myśli, te konkretne wakacje. Ale nie powiem, zazdroszczę. :loveu: Sama planuję zwiedzić większą część świata. Obawiam się tylko, że nie uda mi się tego dokonać z psem. :shake:

Posted

[quote name='moth'] Sama planuję zwiedzić większą część świata. Obawiam się tylko, że nie uda mi się tego dokonać z psem. :shake:
A od ktorej strony zaczynasz to zwiedzanie? :cool3: Jak od mojej polkuli, to zapraszam :cool3:
Fakt z psem raczej nie da sie duzo zwiedzic. Ciezko zwiedzac miasto, nie mowiac o wejsciu do jakiegos muzeum, ogrodu botanicznego itd. Wszedzie zakazy. W popularnych miejscach nad woda zakaz wejscia na plaze. Szalu dostawalam jak przez 50km na kazdej plazy zakaz. Co lepsze mozesz wjechac na plaze samochodem, pic, palic, seks, narkotyki, glosna muzyka, imprezy na calego ale pies NO.:evilbat:

Polcio siadaj, pancia nam zrobi zdjecie z tymi palmami

Tak wyglada duza czesc Florydy, kanaly, mokradla....pelne aligatorow. Psy sa ulubionym ich pozywieniem.

Domy przy plazy

Posted

Hym cos sie Poluszka zamyslil......obserwuje...

....slub na plazy :cool3:

Drzewka pomaranczowe

Zachod slonca. Zdjecie z naszego balkonu :lol:
Kolejny dzien wakacji za nami.
Pozdrawiamy

Posted

[quote name='aaliw']A od ktorej strony zaczynasz to zwiedzanie? :cool3: Jak od mojej polkuli, to zapraszam :cool3:[/quote]

Docelowo chciałabym zobaczyć i przeżyć jak najwięcej. Póki co poważnie myślę nad podróżą koleją transsyberyjską do Władywostoku, zachaczając o Indie i Chiny. :-) Marzy mi sie Australia, Nowa Zelandia, Nowa Kaledonia. Ameryka Południowa. W sumie Kanada to też ciekawa propozycja. :lol:

[quote name='aaliw']
Fakt z psem raczej nie da sie duzo zwiedzic. Ciezko zwiedzac miasto, nie mowiac o wejsciu do jakiegos muzeum, ogrodu botanicznego itd. Wszedzie zakazy. [/quote]

Dokładnie, pies wtedy jest sporym utrudnieniem. :shake: Ale problem jest też inny. Niestety nie wygrałam do tej pory znacznej sumy w totolotka. Dlatego podróż byłaby po możliwie najmniejszych kosztach. Czyli autostop, spanie pod gołym niebem. To dla psa może być niebezpieczne. Nie będę przecież dzwigać plecaka wypełnionego psią karmą. A gdyby potrzebny był weterynarz?
Tak na prawdę to marzy mi się włóczęga, survival trip. I mimo, że bardzo bym chciała, to z psem jest to po prostu niemożliwe. Co innego jak się jedzie i wie co na miejscu zastanie. A moja podróż marzeń to wycieczka w niewiadome. I jedyne co mnie do tej pory powstrzymuje, to psy właśnie.

Posted

[quote name='moth']Póki co poważnie myślę nad podróżą koleją transsyberyjską do Władywostoku, zachaczając o Indie i Chiny. :-)
Moge wybrac sie z Toba :evil_lol: Tylko powiedz gdzie i kiedy mam sie stawic z plecakiem :lol:

Polo na fali a aport w oddali :diabloti:

Pan asekuruje pieska :cool3:

Posted

Cudownie, cudownie i jeszcze raz cudownie!:loveu:
Polcio rzeczywiście golden odkrywca Marco Polo :lol:
Niech no tylko wyzdrowieję, to się z moimi wybiorę nad Bałtyk, właściwie Zatokę.
Tylko u nas niestety nie jest tak słonecznie jak u Was na fotkach :sad: