aaliw Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Didi, zobaczysz, jeszcze bedziesz chciala zeby pies wreszcie z wody wyszedl :diabloti: Dziekujemy wszystkim za odwiedziny :lol: Tak jak myslalam.......teraz wszystkie zdjecia to nad woda, w wodzie, pod woda :evil_lol: Moja mala wydra :diabloti: To jest dobry patyk do aportu :cool3: Wszystko zalatwiam w biegu ;) Spotkanie z konikami Koniki sobie poszly.... I na koniec troche czulosci W piatek idziemy do veta, zobacze ile Polcio wazy :roll: Przez pierwszy rok wazylam go co miesiac, ostani raz w lutym. Zobaczymy co sie zmienilo. Spadl na wadze? Przytyl? Pozdrawiam serdecznie a Polucha przesyla buziaki Quote
kathie Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 cmok w nochala :loveu: no tak mi się ten Polcio podoba, że ach!!! :loveu: Quote
DiDDlina85 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Cudne fotki!!! u mnie tez zdjecia w wodzie..pierwsze:p...ale ciezko nam idzie...ta moja pierdułka jest bardzo nieufna jeśli chodzi o wode:p Quote
g_o_n_i_a Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Mm.. Gustujemy w duzych patyczkach :evil_lol: Poluch!! :multi: :multi: :multi: Quote
goldenka245 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 [To zdjecie jest super!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
aaliw Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 kathie napisał(a):cmok w nochala :loveu: no tak mi się ten Polcio podoba, że ach!!! Morda kochana wycmokana ;) DiDDlina85 napisał(a):Cudne fotki!!! u mnie tez zdjecia w wodzie..pierwsze...ale ciezko nam idzie...ta moja pierdułka jest bardzo nieufna jeśli chodzi o wode Didi, juz widzialam. Calkiem dobrze wam idzie :multi: Nero zmoczyl brzuszek i machal lapami. To bardzo duzo jak na pierwszy raz :evil_lol: Az poszukalam zdjec..... Polcio uczy sie plywac. Kiedy to bylo. Zwiewal z tej wody az sie za nim kurzylo :cool3: g_o_n_i_a napisał(a):Mm.. Gustujemy w duzych patyczkach Im wiekszy tym lepszy ;) A glupia pancia taszczy taki patol z kilomert w drodze nad jeziorko :oops: goldenka245 napisał(a):To zdjecie jest super!! No pewnie, w koncu to moja mordka kochana :loveu: Dzis poszalalam z zdjeciami :p Duzo sie dzialo. Rano Polucha dostal dwa pluszaki. Malpka bedzie zyla dlugo :lol: Polucha oszalam na jej punkcie :evil_lol: No coz, rak zostal wypatroszony w tempie ekspresowym Pozniej pojechalismy na dlugi spacer i plywanko w nowym (dla nas) jeziorku. Jezioro piekne, tyle ze trzeba do niego 8 km zasuwac przez las :cool3: Prawda ze ladne? No i nasza moczy dupa :eviltong: Ide spac........w koncu. Panowie dwunozny i cztero dawno juz spia. Slonecznego dnia zyczymy :hand: Quote
DiDDlina85 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ale Słodkie:):multi: :multi: :multi: hihi..nero też zwiewa więc licze, że będzie tak jak z Polo:) no i ile on teraz wazy??:razz: Quote
ewatr Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ale byłem słodki :calus: czemu one tak szybko rosną :placz: ;) z tego zdjecia wyziera miłośc do małpiszona :loveu: mój ci on mój :eviltong: pozdrawiamy serdecznie :loveu: Quote
goldenka245 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 :loveu::loveu::loveu: Łaaaa, ale super fotka:loveu::loveu::loveu::loveu: "Nie oddam, nie oddam to moje":evil_lol:;) Quote
aaliw Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 [quote name='DiDDlina85']no i ile on teraz wazy??:razz: Przytylo sie troche Polusiowi, wazy 35 kg. Wczesniej myslam 32-33 kg to tak w sam raz dla niego. Teraz ma te 2 kg na + i niech tak zostanie. Chyba nie wyglada na grubaska :lol: [quote name='ewatr']ale byłem słodki :calus: czemu one tak szybko rosną :placz: ;) Slodki to on nadal jest :evil_lol: Tylko wiecej tego futra do kochania ;) (i sprzatania tez :diabloti:) TZ od poczatku nie mogl sie doczekac kiedy Polcio bedzie juz duzy :cool3: Skok do wody w wykonaniu Poluchy Czekamy na sygnal Gotowy do biegu... Start i chlup do wody Moczy dupek ;) Czy wasze psy tez tak siadaja w wodzie? Quote
aaliw Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 To pewnie od tego upalu :-o Wczoraj widzialam tu jakis wpis. Ktos nas odwiedzil. A dzis nic nie ma :crazyeye: Czary mary czy co :mad: Komu, komu lody dla ochlody :evil_lol: :lol: Upal nas wykancza :placz: A co bedzie dalej, to dopiero poczatek lata :huh: Quote
g_o_n_i_a Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Polciu :evil_lol: :evil_lol: Ale pycha lody, co? Quote
aaliw Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Nareszcie przyszla burza :roll: Moze choc w nocy bedzie troche chlodniej. Na jutro zapowiadaja ponad 35 st. No i klapa, nie wezmiemy Polcia na Festiwal dla Psow :shake: A szkoda. Szybko, sami sprawdzimy co bedzie ciekawego na stoiskach i wracamy do domu.......do psa. Przed chwila bylam swiadkiem jak kobieta modlila sie o deszcz :crazyeye: Nadciagala burza, zerwal sie bardzo silny wiatr, wiec wyszlam na balkon pozbierac rzeczy. Patrze a na trawniku kobieta (afrykanka) tanczy? W pierwszej chwili pomyslalam ze to cos w stylu tai-chi, takie harmonijne, plynne ruchy. Pobieglam po aparat :lol: Gdy wrocilam to kobieta kleczala i bila poklony. Niesamowity widok :smhair2: Niebo juz czarne, wszystko wkolo fruwa, juz pada. A ona dziekuje Bogu za deszcz. Jaka wdziecznosc i szacunek dla przyrody. Quote
ewatr Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='aaliw']Nareszcie przyszla burza :roll: Moze choc w nocy bedzie troche chlodniej. Na jutro zapowiadaja ponad 35 st. No i klapa, nie wezmiemy Polcia na Festiwal dla Psow :shake: A szkoda. Szybko, sami sprawdzimy co bedzie ciekawego na stoiskach i wracamy do domu.......do psa. Przed chwila bylam swiadkiem jak kobieta modlila sie o deszcz :crazyeye: Nadciagala burza, zerwal sie bardzo silny wiatr, wiec wyszlam na balkon pozbierac rzeczy. Patrze a na trawniku kobieta (afrykanka) tanczy? W pierwszej chwili pomyslalam ze to cos w stylu tai-chi, takie harmonijne, plynne ruchy. Pobieglam po aparat :lol: Gdy wrocilam to kobieta kleczala i bila poklony. Niesamowity widok :smhair2: Niebo juz czarne, wszystko wkolo fruwa, juz pada. A ona dziekuje Bogu za deszcz. Jaka wdziecznosc i szacunek dla przyrody. o kurcze Aaliw jak masz więcej takich opowieści to dawaj :evil_lol: u nas tego nie ma :shake: a co do temperatur to u nas równiez powoli zmierza w kierunku 32 stopni ciepła- niestety bo Arnis sie ogromnie męczy w upale :eviltong: Quote
aaliw Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 A nie mowilam jak Polcio reaguje na kobiety pozawijane od czubka glowy w czarne szmaty? Chyba czador sie na to mowi :cool1: W sobote pojechalismy na ten Dog Show - jedno wielkie targowisko :diabloti: W glowie sie nie miesci czego ludzie nie wymysla :crazyeye: I jak biedne psy musza przez to cierpiec :placz: Mam na mysli te wszystkie fikusne ubranka. Mam wielka prosbe Trzymajcie kciuki za Polcia :placz: Czekamy do srody na wyniki badan. Quote
goldenka245 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='aaliw']A nie mowilam jak Polcio reaguje na kobiety pozawijane od czubka glowy w czarne szmaty? Chyba czador sie na to mowi :cool1: W sobote pojechalismy na ten Dog Show - jedno wielkie targowisko :diabloti: W glowie sie nie miesci czego ludzie nie wymysla :crazyeye: I jak biedne psy musza przez to cierpiec :placz: Mam na mysli te wszystkie fikusne ubranka. Mam wielka prosbe Trzymajcie kciuki za Polcia :placz: Czekamy do srody na wyniki badan. Trzymamy kciuki baaardzo mocno!:loveu: Quote
ewatr Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='aaliw'] Mam wielka prosbe Trzymajcie kciuki za Polcia :placz: Czekamy do srody na wyniki badan. trzymamy i to moooooooooocno :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
aaliw Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 :placz: Wiecie, to sie nazywa miec szczescie :placz: Tu gdzie mieszkamy praktycznie nie ma kleszczy (ok piec przypadkow na rok), wiec nie zabezpiecza sie psow na to. I co? Musial sie dziad do mojego Polcia przyczepic :cry: Z dwa dni na nim siedzial, znalazlam go jak byl wielkosci sporego ziarna kukurydzy, nazarty i machajacy lapami :angryy: Jeszcze byl klopot z wyciagnieciem dziada. Polo bardzo krwawil pozniej (z 40min czekalismy w klinice az przestanie lac sie krew) :-( Niech mnie ktos pocieszy :placz: Quote
DiDDlina85 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 oo jejku..no to był bład ze nie zabezpieczyliście Polcia:(..w tym roku jest wysyp kleszczy po prostu wszedzie:( my mimo zabezpieczania też je łapiemy, ale nie ma takich problemów..nie martw sie na pewno bedzie dobrze..moje nerusisko tez miało raz takie wielkiego jak ziarno fasoli i skonczyło sie dobrze! Trzymam kciuki!!:p Quote
ewatr Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='aaliw']Jeszcze byl klopot z wyciagnieciem dziada. Polo bardzo krwawil pozniej (z 40min czekalismy w klinice az przestanie lac sie krew) :-( Niech mnie ktos pocieszy :placz: Cioteczko kleszcze to rzecz normalna , Armani mimo zabezpieczeń łapie te obrzydlistwa co kilka tygodni i jak do tej pory nic sie strasznego nie stało :shake: nie to , że ja niemawidzę tych sworzeń i juz sie nauczyłam gołymi rękami to okropienstwo wykrecać ale fakt jest faktem że psy to łapią moja znajona wrociła kiedys z wczasów z psem ktory nałapał ...........tu uwaga 36 sztuk :crazyeye: pies zyje do tej pory i ma sie całkiem niezle fakt ,ze juz w tamte okolice nikt na wczasy z psem nie jezdzi ;) no co pocieszyłam Cie trochę :evil_lol: ;) ??? Quote
aaliw Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Dziekuje za kciuki. Przydaly sie. Dostalimy wczoraj wyniki badan....kleszcza :diabloti: Zdrowy byl dziad, cale szczescie :mdleje: Didi, od przyszlego miesiaca Polo dostanie nowe krople, ktore dzialaja tez na kleszcze. Jest to bardzo silny srodek i do tej pory wolalam go nie podawac psu :shake: Jest to cos nowego na rynku i do konca nie wiadomo co sie bedzie dzialo z psami, ktore to dostaja. Porownuje sie to do podawania co miesiac psu dawki chemioterapi :-( 36 sztuk za jednym razem? :shocked!: Ja jednego widzialam i mialam dosc. Tu (wschodnia wybrzeze Kanady) praktycznie nie ma kleszczy. Za to mamy inne dziadostwo przenoszone przez komary-heartworm. Pies musi dostawac tabletki/krople co miesac. Inaczej na 90% to zlapie. Ide pozmniejszac zdjecia z Dog Show :evil_lol: Jak chcecie to cos wstawie :oops: Quote
Recommended Posts