ewatr Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 znalazłam przepis na tort :lol: nieco lakoniczny ale wyglada i chyba smakuje fajnie bo zwierzaki go zjadły w całości :evil_lol: Przepis banalny: Ciasto jak na ciasteczka watrobkowe, na gorze pasztecik i wzorek z suchej karmy :smile: oto zdjecie tego dzieła : a to przepis na ciasteczka Ciasteczka wątróbkowe/ znaleziony w necie ;) / idealny smakołyk dla każdego psa składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mąki 1/3 szklanki oleju 3 całe jajka ok.2-4 ząbki czosnku (ja daję 4) bułka tarta wykonanie: wątróbkę należy zmiksować na "papkę", dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszać (np robotem kuchennym :-) ).Dużą, kwadratową blachę (taką płaską co jest normalnie na wyposażeniu piekarnika)należy posmarować olejem i posypać bułką tartą (cienka warstwa tak żeby tylko była ta blacha pokryta bułką). Wylać ciasto na blachę i po wierzchu również posypać delikatnie bułką tartą. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez pół godziny. Następnie wyjąć, troszkę ostudzić i pokroić na kawałki. Po pokrojeniu należy ciastka dokładnie wysuszyć aby były twarde. Ja to robię w piekarniku na ok.50 stopni i termoobiegu, poprostu suszy się tak jak np grzyby. Chodzi o to żeby ciastka były b.twarde tak jak te "sklepowe" bo inaczej spleśnieją. Przechowywać w otwartym pojemniku, w miejscu niedostępnym dla psa! :-))))) Z tym krojeniem to robię tak że jak trochę przestygnie to kroję na takie paski ok10cm szerokości i ściągam z blachy po takim pasku i wtedy kroję na malutkie kwadraciki o boku ok. pół centymetra. Później znów na blachę i suszonko. Suszenie w piekarniku na 50 st z termoobiegiem zlatuje tak jakieś 3 godzinki. :-( SMACZNEGO :loveu: Quote
aaliw Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 :eating: ale ciacho. Dziekuje za przepis. Watrobka, pasztet----same rarytasy. Przynajmniej nie bede musiala kuchenki myc, pies wszystko bardzo dokladnie wylize :diabloti: Paulinka_mickey, z rosolu to chyba trudno bedzie tort zrobic :cool3: Quote
Paulina_mickey Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='aaliw'] Paulinka_mickey, z rosolu to chyba trudno bedzie tort zrobic :cool3: wiem ale on w sumie tylko to lubi no i może jeszcze naleśniczki, ktorych ja za to nie znosze:roll: Quote
aaliw Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 To sie pochwalimy :cool3: RTG stawow biodrowych: wynik A :multi: Quote
DiDDlina85 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 aaliw napisał(a):To sie pochwalimy :cool3: RTG stawow biodrowych: wynik A :multi: Suuuper brawo:) My idziemy na RTG za miesiąc:) Quote
kathie Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 a no to jest się czym chwalić:) gratulacje i buziaki dla pięknego Pola :loveu: cudny chłopak Wam wyrósł, naprawdę :loveu: Quote
shirrrapeira Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Dlaczego ja tu jestem po raz pierwszy?? Jaki to piekny psiak. A z jakiej to on jest hodowli? Ja tez mam goldenka moj ma juz prawie 9 lat i pochodzi z hodowli Complement.Slicvzny psiak taki jasny. Quote
ewatr Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 aaliw napisał(a):To sie pochwalimy :cool3: RTG stawow biodrowych: wynik A :multi: brawo Poluś :bigcool: Quote
Guest Kamcia_14 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 To już nawet psu zjeść nie dajecie w spokoju :mad:. W sypialni też go focicie :hmmmm: ? Cudny piesek :loveu:. PS . zapraszamy do nas do galeri ;) Quote
aaliw Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 [quote name='DiDDlina85']Suuuper brawo:) My idziemy na RTG za miesiąc:) To nie takie straszne. Tyle ze pies lekko pijany po tym jest :razz: [quote name='kathie']a no to jest się czym chwalić:) gratulacje i buziaki dla pięknego Pola :loveu: cudny chłopak Wam wyrósł, naprawdę :loveu: Dziekujemy. Ciesze sie ze jeszcze tu do naszej galeri zagladasz. [quote name='shirrrapeira']Dlaczego ja tu jestem po raz pierwszy?? Jaki to piekny psiak. A z jakiej to on jest hodowli? :cool3: lepiej pozniej niz wcale :lol: Zapraszamy czesciej. Co do hodowli-szkoda ze nie maja swojej strony internetowej. Polo to mieszanka irlandzko-amerykanska. [quote name='g_o_n_i_a']Poluś, brawo :multi: [quote name='Paulina_mickey']witam:D:D:loveu: [quote name='ewatr']brawo Poluś :bigcool: Witamy i dziekujemy :multi: [quote name='Kamcia_14'] To już nawet psu zjeść nie dajecie w spokoju :mad:. W sypialni też go focicie :hmmmm: ? Cudny piesek :loveu:. PS . zapraszamy do nas do galeri ;) Kamcia, to bylo extra papu , przygotowane specjalnie do zdjec ;) A pewnie ze w sypialni tez ma :loveu:, zobacz kilka stron do tylu :eviltong: Z tymi zdjeciami to tak.....jak mnie napadnie to biegam za nim z tym aparatem jak szalona :evil_lol: A pozniej ma spokoj przez dluzszy czas.... Quote
URIA Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 aaliw napisał(a):To sie pochwalimy :cool3: RTG stawow biodrowych: wynik A :multi: no bardzo się cieszę:multi: :multi: :multi: . Brawo Poluchna!! my też byliśmy na drugim już RTG 2 tyg temu i niestety...jest dysplazja, nie jakaś ciężka, ale jest...ehhh...:shake: Quote
shirrrapeira Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A jak sie nazywa hodowla psinki?? Moj pochodzi z hodowli Complement. Twoj pies jest sliczny. Zapraszam do naszej galerii. Quote
Kati Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Swietny wynik, Polus jest sliczny i cieszy że ze stawami wszystko w porządku. Quote
aaliw Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 shirrrapeira napisał(a):A jak sie nazywa hodowla psinki?? Moj pochodzi z hodowli Complement. Twoj pies jest sliczny. Zapraszam do naszej galerii. Szukasz nastepnego psiaka (goldena)? Kati napisał(a):Swietny wynik, Polus jest sliczny i cieszy że ze stawami wszystko w porządku. A jak my sie cieszymy :evil_lol: Mimo ze to nie jest pies wystawowy, ani hodowlany. Wazne ze ma zdrowe stawy. Moze zaczniemy troche bawic sie w agility :cool3: URIA, czytalam o Tofce :shake:. Kiedy beda jakies zdjecia? Juz prawie zapomnilam jak wyglada :cool3: Na waszym blogu tez nie ma nic nowego ze zdjec [SIZE=2]Polo zmienil sie teraz w Mr Klaka :cool3: Sypie sie juz na calego,a ja non stop jak nie czesze psa, to z odkurzaczem latam :grab: Quote
madziasto4 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Gratulujemy dobrego wyniku A :multi: Co u biszkopcika? :loveu: Quote
ewatr Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 dzien dobry Poluś :loveu: jak tam mrozy juz u Was zelżały ? Quote
aaliw Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 Witam Zima zla juz sobie poszla (mam nadzieje ze nie wroci), teraz mamy pluche. Po kazdym wyjsciu musze dobrze psa wycierac, aby sprawdzic czy to aby napewno moj jasny sliczny goldenek :evil_lol: Lapki po zimie sa w stanie strasznym :placz: Prawie wszystkie poduszki popekane przy pazurach. Widze, ze psa to boli przy wycieraniu, smarowaniu lap :placz: Kupilam jeszcze masc tranowa (podobno dobra na takie rany), oby pomogla. Ale sie zagapilam :grab: Chcialam wyslasc zdjecie Pola na konkurs do gazety. Tak dlugo sie decydowalam ktore.........ze juz po terminie zgloszen (do konca lutego):flaming: A takie fajne nagrody byly :bigcry: np. tydzien wakacji z psm nad jeziorem, kupony do psich sklepow na calkiem konkretne kwoty, wejsciowki na zblizajacy sie Dog Show :placz: Niech mnie ktos pocieszy:placz: Quote
Madzia_19 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 aaliw napisał(a): śliczne foteczki :p Widać, że zasmakowało Odkrywcy ;) A kiedy będą nowe fotki? Quote
ewatr Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Madzia_19 napisał(a):śliczne foteczki :p Widać, że zasmakowało Odkrywcy ;) A kiedy będą nowe fotki? ja tez chce foty :multi: Quote
aaliw Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Zaraz cos poszukam ze zdjec. W niedziele kilka zroblam. Czekam na wiosne :mad: Teraz to wszedzie szaro, brudno, mokro albo slisko :angryy: Pies wiecznie ublocony i ja tez :razz: I jeszcze ten moj pech do upadkow :cool1: Przez ostatnie poltora miesiaca nie bylo tygodna bez bec. Chyba tylko cudem nie skonczlam sie w gipsie...........Ja chce juz wiosne i zielona trawe :placz: Quote
WinterGirl Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 CUDO :loveu: Pozdrawiamy [SIZE=2]bGirl & Cleo :bluepaw:, WielkoLUD Quote
Recommended Posts