Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewuniu na razie jesteśmy na etapie łapania owczarka i szukania na cito domków dla szczeniaczków. Kasia skontaktuje sie z Tobą. Tak jak rozmawiałyśmy. Ja mogę wystawić bazarek.

Guest Elżbieta481
Posted

Właśnie przed chwilą na TVN było o schronisku w Sandomierzu.Ma być zamknięte.
E/W

Posted

żyjemy w popier... kraju.
Nikt nie może wytłumaczyć tempym debilom, że to ludzie ponoszą odpowiedzialność za te zwierzęta, że to ludzie je wyrzucają,że to ludzie z kolei muszą pracować i płacic podatki żeby późnije utrzymywać schroniska. Co za pieprzone tępe mózgi siedzą na tych stołkach. A jak widzę w tej telewizji te mordy zakazane to na wymioty mnie drze!!!!

Guest Elżbieta481
Posted

Z tego materiału wynikało,że psy z Sandomierza przekazywali do Kielc..Jak zaczeli bliżej przyglądać się Kielcom to teraz ,,wódz,,szuka innych możliwości..
Ludziom przeszkadzają psy,bo szczekają..Że też nie przeszkadza głupota wszechwładna w kraju..Stołki,stołeczki..
Co do wymiotów-mnie zemdliło-żadnego problemu nie idzie rozwiązać-do diabła..
E/W

Posted

waldi481 napisał(a):
Właśnie przed chwilą na TVN było o schronisku w Sandomierzu.Ma być zamknięte.
E/W

Elu nie martwcie się nie zamkną nas ;)
to nie takie proste.

Guest Elżbieta481
Posted

Daj Boże-jakieś pismo pokazywali,że odległość nie zachowana,że nie schronisko,a przytulisko..
Daj Wam Boże wszystko co najlepsze-zmartwiłam się,bo to nie jest pierwsze schronisko o,którym ględzą,że ma być zamknięte..
Tylko co w zamian?
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Nie mam pojęcia..
A jakby było mało to jeszcze te przeklęte Dyminy..
Że też kary nie ma na to wszystko..
E/W

Posted

Ale potem... to będzie większy problem.
Bo Dyminy nie będą mogły przyjmować psów spoza Kielc, Rzeszów i Mielec ma przepełnienie.. musi powstać schronisko.
Oby nie prywatne, w Gorzycach.

Posted

Będziemy wszystkie bezdomniaki fotografować, zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zgaszać dotąd dopóki nie zareagują władze gminne.. Jesli nie będzie reakcji przeslemy informacje do najprężniej działającej Fundacji, będziemy pisac skargi, doniesienia. To musi wreszcie sie udać. To jest obowiązek gmin. Ciesze się, że jest coraz wicej ludzi chętnych do pomocy, że juz się nie krępują o tym otwarcie mówić, że zgłaszają znęcanie, że zgłaszają bezdomne psiaki, że nie jest im obojętny los zwierząt. Powoli zaczyna cos się dziać.

Posted

Basia1968 napisał(a):
Będziemy wszystkie bezdomniaki fotografować, zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zgaszać dotąd dopóki nie zareagują władze gminne.. Jesli nie będzie reakcji przeslemy informacje do najprężniej działającej Fundacji, będziemy pisac skargi, doniesienia. To musi wreszcie sie udać. To jest obowiązek gmin. Ciesze się, że jest coraz wicej ludzi chętnych do pomocy, że juz się nie krępują o tym otwarcie mówić, że zgłaszają znęcanie, że zgłaszają bezdomne psiaki, że nie jest im obojętny los zwierząt. Powoli zaczyna cos się dziać.

To chyba jedyny sposób na urzędasów. Może w końcu im zbrzydnie ciągłe wysłuchiwanie skargo że tu pies, tam pies. O kotkach nie wspomnę :(

Posted

to jst poniekąd troche naszej winy, bo znajdujemy psiaka czy kociaka nie zgłaszamy nigdzie, sami we własnym zakresie załatwiamy wszystko i jak odpowiedział Pan Prezydent mojego miasta w odpowiedzi na moje pytanie w jednej z audycji radiowych: w Tarnobrzegu nie ma problemu bezdomnych zwierząt. No tak i czas to zmienić, czas pokazać prawdę.

Posted

jogi nie kochana nie obraziłam się - co coś Ty!!!
ja na zwolnieniu lekarskim jestem juz dwa tygodnie, w domu mam inny numer gg i dlatego. Wiadomośc odczytałam i juz odpisuję
Walter ma juz domek. Właśnie Luiza mi napisała zaraz zmienię na stronie.

• 3 weeks later...
Posted

[SIZE="1"]Przepraszam bardzo za offa :oops:

[SIZE="3"]Chciała bym serdecznie zaprosić na bazarek na którym można wybrać imię 5 ślicznych uratowanych w powodzi psiaków.
KILK!

• 2 weeks later...