beka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 jeśli ona jest taka mała jak mówiłaś 5-6 kilo to jest dla niej dt u Golf Quote
mtf zalesie Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 mam klikanascie misek i poslan -moge wam oddac jesli ktos moglby odebrac z okolic piaseczna k/w-wy.tel.886 217 379 Quote
Basia1968 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 beka, a gdzie Golf mieszka? mtfzalesie - postaram dopytac się, kto będzie w tamtych okolicach. Porozmawiam z Państwem czy suni tez by nie oddali. Zostałby im Rudzik - poprawilibysmy mu warunki bytowe i chłopak mógłby tam mieszkać. A Liska i maleńką to trzeba by zabrać. Zostaną Państwu i tak dwie kotki i dwa koccurki te malutki. Wiem Erko to ciężko zrozumieć - bo ja tez przeżywam jak widze łańcuch na szyi - bardzo mi żal takich zwierząt - ale tutaj mam przynajmniej pewnośc, że nikt im krzywdy innej nie zrobi, że nie głodzi, że nie bije. Aaaaa sunia dusi kury /chyba zapomniałam napisać/ Quote
Luzia Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 erka napisał(a):Tragiczne to wszystko, wszyscy juz powoli zapominaja o powodzianach, mając nadzieję, że jakąs pomoc otrzymali i wszystko wraca do normy. A jak z tego widac jeszce długo do normy nie wróci :(. Do "normy" nie wróci to jeszcze przez długi długi czas. Najgorsze jest to że Ci co są cwani potrafią sobie poradzić gorzej z tymi mniej pewnymi siebie oni "giną" w tym tłumie. Quote
beka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Golf mieszka koło mnie, Piaseczno. Basiu ale sunia jest maleńka prawda?, bo Golf ma małe mieszkanko i juz dwa psiaki wiec tymczasik moze byc wyłącznie malutki. Jakby był ktos w okolicy mtfzalesie (do mnie już blisko), to ja i Golf tez cos dla tych państwa znajdziemy (posciel, ręczniki, jakies talerze..) Quote
Aldrumka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 beka napisał(a): Jakby był ktos w okolicy mtfzalesie (do mnie już blisko), to ja i Golf tez cos dla tych państwa znajdziemy (posciel, ręczniki, jakies talerze..) Gdyby było wiadomo wcześniej to mogłabym też coś dorzucić, ale na razie spakuję paczkę Quote
Aldrumka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Basiu a może po wizycie na miejscu wiesz co teraz jest najpotrzebniejsze z rzeczy możliwych do przesłania Quote
Basia1968 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 z tego co mi mówiła Luiza Mariusz będzie jechał do Warszawy, tylko da znać kiedy, to ewentualnie dam znać. Co do suni, to jest wielkości jamniczka tylko że chyba na moje oko grubsza. Maleńka ta sunia Quote
agusiazet Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ja mam stary odkurzacz, zelmer chyba, na chodzie, ale strasznie głośno pracuje. Sporo pościeli, starej nieużywanej i chyba w piwnicy jakieś dywany czy chodniki! Garnki też by znalazł, nie wiem, czy nawet jakieś łóżko mamie nie zostało po przemeblowaniach. Jak tylko będę w Polsce sprawdzę, ale z transportem to problem!!! Quote
Basia1968 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 agusia z transportem nie ma problemu, bo zgłosiła sięchętna Pani, która wszystko nam przewiezie za free. Są dobrzy ludzie jeszcze. Quote
Luzia Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Basia1968 napisał(a):agusia z transportem nie ma problemu, bo zgłosiła sięchętna Pani, która wszystko nam przewiezie za free. Są dobrzy ludzie jeszcze. A no zdarzają się gdyby nie oni, to co byśmy zrobili w tej powodzi? Quote
Luzia Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 golf napisał(a):to wiadomo kiedy bedzie trans do tych Panstwa ? Mi by zależało żeby jeszcze w tym tygodniu pojechać ze środkami na robale i pchły, bo te kociaki bardzo zarobaczone. Ale daleko to nie jest więc jak się coś uzbiera sensownego to można pojechać i później. Quote
Aldrumka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ale czy piszecie o tym samym czyli transporcie z okolic Warszawy ? Luzia&Funia chyba nie. Quote
Basia1968 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Aldrumka - jedzie Kometa do mnie do Tarnobrzega - jeśli masz cos do podania, to albo do Celestynowa do soboty rano trzeba podać do schronu, albo jak możesz to do tanitki. Jakby co to zadzwoń do mnie /mój numer 500 649 910/. Quote
ewkar Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Nie wiem, gdzie mogłabym to zgłosić,ale w Mokrzyszowie (teraz to Tarnobrzeg ul.Sienkiewicza,koło trzech bloków) ktoś wyrzucił jamnikowatego psa z samochodu.Błąka się w rejonie tych bloków,ma ponoć ranę na głowie.Czy ktoś mógłby pomóc? Słyszałam ,że piesek sympatyczny, lgnie do ludzi.Odwiedziłam dzisiaj swoich podopiecznych (Basia 1968 wie,których) i od nich się o tym dowiedziałam. Quote
Basia1968 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 no i to są te złe wiadomości. Niestety coraz więcej ludzi wyrzuca psiaki. Szlag mnie trafia, bo bym nogi z ............gdybym zobaczyła. Trzeba zgłosić do TSPZ. Quote
ewkar Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Zgłosiłam.Psiunia też kuleje, koczuje pod klatką. Quote
Aldrumka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='Basia1968']Aldrumka - jedzie Kometa do mnie do Tarnobrzega - jeśli masz cos do podania, to albo do Celestynowa do soboty rano trzeba podać do schronu, albo jak możesz to do tanitki. Jakby co to zadzwoń do mnie /mój numer 500 649 910/. No niestety "dopadł" mnie deszczowy urlop, ale paczkę wysłałam przed i druga mam już wypełniona do połowy. Jak w pracy wszystko ogarnę postaram się skontaktowac może z Pania Asystent (osoby niepełnosprawnej) co do potrzeby rzeczy zimowych. Chyba , że Ty Basiu wiesz już coś więcej. Szkoda pieniędzy na paczkę jeśli miałabym wysyłać za duże czy za małe. Quote
ewkar Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Tak.Jest bardzo smutny, ale rana na głowie się prawie zagoiła.Nie wiem, co z nóżką.Nie ma co z nim zrobić.Okropne to wszystko. Quote
ewkar Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Nieśmiało zapytam,czy ktoś mógłby pomóc go ogłosić? Quote
kaja555 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 a masz więcej jego zdjęć? no i jakiś krótki opis i namiary on jest tam dokarmiany? na czym śpi? Quote
paros Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 ewkar napisał(a):Nieśmiało zapytam,czy ktoś mógłby pomóc go ogłosić? Mogę :lol: tylko co napisać, do kogo kontakt i skąd wziąć zdjęcia? Quote
Recommended Posts