Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='pietrucha204']dzięki za pomoc w ładowaniu darów dla psiaków z K-Koźla, od nas niestety nie było jak oddelegować kogoś do Krakowa... ale dzięki Wam i do nas dojechały dary :):):)[/QUOTE]
Szkoda, że nikt tego dnia się z nami nie skontaktował, choć miał. Byłoby dużo prościej nam tam ;)

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Mariusz za wytłumaczenie, bo tak się człowiek patrzy i zastanawia, jak Wy to wszystko robicie.

Ja tylko raz byłam w Bieruniu z Animalsami z Oświęcimia, wiem co to są białe ząbki, na szczęscie psiaki były w kojcu, bo tak to by nas pogoniły z posesji. Karmę zostawialiśmy gospodarzom, sama się nie odważyłam:)

Posted

[quote name='Soema']Szkoda, że nikt tego dnia się z nami nie skontaktował, choć miał. Byłoby dużo prościej nam tam ;)[/QUOTE]

no trochę zamieszania było, do końca nie było wiadomo czy uda nam się cokolwiek załatwić...
dlatego jestem Wam podwójnie wdzięczna za pomoc :):):) bo wcale nie musieliście pomagać ;) powodzenia w dalszej pomocy zwierzakom!!!

Posted

taaa jak się trafi transport w okolice opola ;) a rzeczy sa naprawdę świetne, mamy za co dziękować :) wczoraj miałam dopiero okazję j zobaczyć na miejscu u nas. najbardziej (oczywiście poza karmą) to jesteśmy zadowoleni chyba z transporterów dla zwierzaków i smyczy i obróżek :) ech zresztą ze wszystkiego jednako ;)

Posted

Nadrobiłam troche zaległosci w czytaniu watku / mam zepsuty komp w domu i tylko z doskoku w robocie moge cos zerknąc ;) /
I musze powiedzic , że ogrony "szacun" dla Was za tą wielką prace i to nie tylko w przenosni wielką ...

Basia - Pudzian :evil_lol: , Mariusz -tanczy :evil_lol: 25% Luizy -szuka domu :evil_lol: dobrze , ze w tym całym szalenstwie humor Was nie opuszcza :loveu:
A zdjecia przejmujące i patrząc na nie dopiero mozna sobie uzmysłowić ogrom tej tragedii i ogrom codzienne Waszej pracy ..

Posted

TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA

Witam Panią!
> Obiecałam kontakt w sprawie pomocy dla powodzian. Bardzo prosiłabym pomoc przez Panią oferowaną. Rozmawiałam z rodziną o potrzebach. Są duże, ale Pan wybrał rzeczy, które są niezbędne już teraz.
> 1. Ubrania- Pan Stanisław- szczupły wysoki mężczyzna, Pani Zofia-
> grubsza

> średniego wzrostu, Małgorzata- szczupła, średniego wzrostu.
> Najbardziej by

> prosił o ubrania codzienne i na zimę, bo prawie nie ma w czym chodzić.

> 2. Buty- Pan Stanisław rozmiar- 41, Pani Zofia- rozmiar 39, Małgorzata- rozmiar- 38/
> 3. Garnki, talerze, sztućce, szklanki.
> 4. Sprzęt AGD ( lodówka, pralka, zamrażalka, odkurzacz, żelazko)- używane w miarę możliwości.
> 5. Cement.
> 6. Wolontariusze do sprzątania, ponieważ zgłaszaliśmy w różne miejsca i nie przyszła pomoc.
> 7. Karmę dla kaczek, psów, kota.
> 8. dywany
W biurze stowarzyszenia ul .Św. Barbary 8/11 Tarnobrzeg posiadam do wglądu karty powodziowe członków rodziny Nowak. Bardzo prosiłabym o pomoc w miarę możliwości Pani. Ja w biurze jestem od 10- 15 od poniedziałku do piątku. Ewentualne dary można przynieść do nas, a my postaramy się już dostarczyć.
> Z góry dziękuje za zainteresowanie i dobre serce.
> Iwona Furman- Asystent Osoby Niepełnosprawnej Stowarzyszenia Nadzieja

jeśli macie, chcecie i możecie chociaż w jakikolwiek sposób pomóc tym ludziom to bardzo proszę.
EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO

Posted

Witam.
Czy wiecie o owczarkach niemieckich do przygarnięcia z powodzi?? Obiło mi się o uszy że jakieś 2 roczne były więc ośmielam się pytać.
Jak macie jakieś namiary to poproszę.

Posted

jest piękny chłopak Atos albo Aramis - mylą mi się, bo jest trzech chłopaków i nazwanych własnie jak trzej muszkieterowie. Piękny i nawet tutaj jest zdjecie gdzieś jego z początku całej akcji - tylko że teraz to chłopak wygląda po prostu cudnie.

Posted

Jutro wieczorem jadę do Tarnobrzega i wracam do Krakowa w niedzielę po południu. Proszę o kontakt jeśli ktoś ma coś do przekazania - przewiezienia. Mój numer: 606 972 943

Posted

[quote name='Kaaasiaaa']Witam.
Czy wiecie o owczarkach niemieckich do przygarnięcia z powodzi?? Obiło mi się o uszy że jakieś 2 roczne były więc ośmielam się pytać.
Jak macie jakieś namiary to poproszę.[/QUOTE]

Tak mamy jeden szczególnie mi przypadł do serca: Aramis z czym że nie roczny tylko około 2 letni. Był jeszcze Kadisz ale on już w DT/ DS (jeśli dawni właściciele się nie zgłoszą).
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/Aramis.jpg[/IMG]

Drugi to Portos który również szuka właściciela tyle że jest starutki.
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/Portos.jpg[/IMG]

A co to za dom?

Posted

[quote name='Kaaasiaaa']Witam.
Jak macie jakieś namiary to poproszę.[/QUOTE]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186165-SANDOMIERZ-przytulisko-po-POWODZI-p%C4%99ka-w-szwach.-Potrzebna-pomoc-dogomaniak%C3%B3w[/url]!

U sandomierskich dziewczyn widziałam oneczki

Posted

[quote name='Basia1968'][COLOR=#000080][B]TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA[/B][/COLOR]

Witam Panią!
> Obiecałam kontakt w sprawie pomocy dla powodzian. Bardzo prosiłabym pomoc przez Panią oferowaną. Rozmawiałam z rodziną o potrzebach. Są duże, ale Pan wybrał rzeczy, które są niezbędne już teraz.
> grubsza

> Najbardziej by

> 2. Buty- Pan Stanisław rozmiar- 41, Pani Zofia- rozmiar 39, Małgorzata- rozmiar- 38/
> 4. Sprzęt AGD ( lodówka, pralka, zamrażalka, odkurzacz, żelazko)- używane w miarę możliwości.
> 5. Cement.
> 6. Wolontariusze do sprzątania, ponieważ zgłaszaliśmy w różne miejsca i nie przyszła pomoc.
> 8. dywany
W biurze stowarzyszenia ul .Św. Barbary 8/11 Tarnobrzeg posiadam do wglądu karty powodziowe członków rodziny Nowak. Bardzo prosiłabym o pomoc w miarę możliwości Pani. Ja w biurze jestem od 10- 15 od poniedziałku do piątku. Ewentualne dary można przynieść do nas, a my postaramy się już dostarczyć.

jeśli macie, chcecie i możecie chociaż w jakikolwiek sposób pomóc tym ludziom to bardzo proszę.
EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO[/QUOTE]

Basiu, ja pomogé ich psom na ile mogé. Wywiedz sié proszé o te psy- ile, w jakim wieku, jakie potrzeby.

Posted

Mała metamorfoza:
Pustatk tutaj jeszcze na dachu:
[IMG]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Site=NW&Date=20100521&Category=FOTREPORTAZE&ArtNo=750908758&Ref=PH&Item=10&MaxW=610&MaxH=610&border=0[/IMG]

Tutaj chwilkę po tym jak do nas trafił:
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/a10.jpg[/IMG]
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/a67.jpg[/IMG]

A tu już po wizycie u fryzjera:
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/_DSC2794.jpg[/IMG]

Dla ciekawskich ta sierść na płytkach to wszystko jego, można by spokojnie drugiego psa "zrobić":
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/_DSC2802.jpg[/IMG]

Poza tym psiak został już wykastrowany (na szczęście bo okazało się że miał guza w mosznie), kżywa łapka okazuje się byc krzywicą spowodowaną niedożywieniem, więc teraz Pustak dostaje witaminy. A po za tym żyje i ma się dobrze :p

Posted

[quote name='Basia1968'][COLOR=#000080][B]TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA[/B][/COLOR]

Witam Panią!
> grubsza

> Najbardziej by

> 5. Cement.
> 8. dywany

EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO[/QUOTE]

Ja mogę wysłać trochę ubrań, buty i drobny, nietłukący sprzęt gospodarstwa domowego, drobny sprzęt AGD (ma kilka lat ale nigdy nie był używany). Mam też szklanki, serwisy do kawy i herbaty (używane) .... i inne rzeczy z likwidowanego mieszkania ale nie dadzą wysłać się pocztą, chyba żeby ktoś jechał. :cool3:

To poproszę adres, to cosik przyślę :lol: