Soema Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='pietrucha204']dzięki za pomoc w ładowaniu darów dla psiaków z K-Koźla, od nas niestety nie było jak oddelegować kogoś do Krakowa... ale dzięki Wam i do nas dojechały dary :):):)[/QUOTE] Szkoda, że nikt tego dnia się z nami nie skontaktował, choć miał. Byłoby dużo prościej nam tam ;) Quote
kaja555 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Dzięki Mariusz za wytłumaczenie, bo tak się człowiek patrzy i zastanawia, jak Wy to wszystko robicie. Ja tylko raz byłam w Bieruniu z Animalsami z Oświęcimia, wiem co to są białe ząbki, na szczęscie psiaki były w kojcu, bo tak to by nas pogoniły z posesji. Karmę zostawialiśmy gospodarzom, sama się nie odważyłam:) Quote
pietrucha204 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Soema']Szkoda, że nikt tego dnia się z nami nie skontaktował, choć miał. Byłoby dużo prościej nam tam ;)[/QUOTE] no trochę zamieszania było, do końca nie było wiadomo czy uda nam się cokolwiek załatwić... dlatego jestem Wam podwójnie wdzięczna za pomoc :):):) bo wcale nie musieliście pomagać ;) powodzenia w dalszej pomocy zwierzakom!!! Quote
Basia1968 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 pietrucha odrobisz następnym razem:loveu::loveu::evil_lol: Quote
pietrucha204 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 taaa jak się trafi transport w okolice opola ;) a rzeczy sa naprawdę świetne, mamy za co dziękować :) wczoraj miałam dopiero okazję j zobaczyć na miejscu u nas. najbardziej (oczywiście poza karmą) to jesteśmy zadowoleni chyba z transporterów dla zwierzaków i smyczy i obróżek :) ech zresztą ze wszystkiego jednako ;) Quote
ewatr Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Nadrobiłam troche zaległosci w czytaniu watku / mam zepsuty komp w domu i tylko z doskoku w robocie moge cos zerknąc ;) / I musze powiedzic , że ogrony "szacun" dla Was za tą wielką prace i to nie tylko w przenosni wielką ... Basia - Pudzian :evil_lol: , Mariusz -tanczy :evil_lol: 25% Luizy -szuka domu :evil_lol: dobrze , ze w tym całym szalenstwie humor Was nie opuszcza :loveu: A zdjecia przejmujące i patrząc na nie dopiero mozna sobie uzmysłowić ogrom tej tragedii i ogrom codzienne Waszej pracy .. Quote
Basia1968 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA Witam Panią! > Obiecałam kontakt w sprawie pomocy dla powodzian. Bardzo prosiłabym pomoc przez Panią oferowaną. Rozmawiałam z rodziną o potrzebach. Są duże, ale Pan wybrał rzeczy, które są niezbędne już teraz. > 1. Ubrania- Pan Stanisław- szczupły wysoki mężczyzna, Pani Zofia- > grubsza > średniego wzrostu, Małgorzata- szczupła, średniego wzrostu. > Najbardziej by > prosił o ubrania codzienne i na zimę, bo prawie nie ma w czym chodzić. > 2. Buty- Pan Stanisław rozmiar- 41, Pani Zofia- rozmiar 39, Małgorzata- rozmiar- 38/ > 3. Garnki, talerze, sztućce, szklanki. > 4. Sprzęt AGD ( lodówka, pralka, zamrażalka, odkurzacz, żelazko)- używane w miarę możliwości. > 5. Cement. > 6. Wolontariusze do sprzątania, ponieważ zgłaszaliśmy w różne miejsca i nie przyszła pomoc. > 7. Karmę dla kaczek, psów, kota. > 8. dywany W biurze stowarzyszenia ul .Św. Barbary 8/11 Tarnobrzeg posiadam do wglądu karty powodziowe członków rodziny Nowak. Bardzo prosiłabym o pomoc w miarę możliwości Pani. Ja w biurze jestem od 10- 15 od poniedziałku do piątku. Ewentualne dary można przynieść do nas, a my postaramy się już dostarczyć. > Z góry dziękuje za zainteresowanie i dobre serce. > Iwona Furman- Asystent Osoby Niepełnosprawnej Stowarzyszenia Nadzieja jeśli macie, chcecie i możecie chociaż w jakikolwiek sposób pomóc tym ludziom to bardzo proszę. EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO Quote
Paulina_mickey Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Basiu: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100629/POWIAT0304/449640112 PS Masz za duży podpis, żeby Cię mod nie capnął jakiś ;) Quote
Kaaasiaaa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Witam. Czy wiecie o owczarkach niemieckich do przygarnięcia z powodzi?? Obiło mi się o uszy że jakieś 2 roczne były więc ośmielam się pytać. Jak macie jakieś namiary to poproszę. Quote
Basia1968 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 jest piękny chłopak Atos albo Aramis - mylą mi się, bo jest trzech chłopaków i nazwanych własnie jak trzej muszkieterowie. Piękny i nawet tutaj jest zdjecie gdzieś jego z początku całej akcji - tylko że teraz to chłopak wygląda po prostu cudnie. Quote
Sylwka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Jutro wieczorem jadę do Tarnobrzega i wracam do Krakowa w niedzielę po południu. Proszę o kontakt jeśli ktoś ma coś do przekazania - przewiezienia. Mój numer: 606 972 943 Quote
Luzia Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='Kaaasiaaa']Witam. Czy wiecie o owczarkach niemieckich do przygarnięcia z powodzi?? Obiło mi się o uszy że jakieś 2 roczne były więc ośmielam się pytać. Jak macie jakieś namiary to poproszę.[/QUOTE] Tak mamy jeden szczególnie mi przypadł do serca: Aramis z czym że nie roczny tylko około 2 letni. Był jeszcze Kadisz ale on już w DT/ DS (jeśli dawni właściciele się nie zgłoszą). [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/Aramis.jpg[/IMG] Drugi to Portos który również szuka właściciela tyle że jest starutki. [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/Portos.jpg[/IMG] A co to za dom? Quote
Paulina_mickey Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Kaaasiaaa']Witam. Czy wiecie o owczarkach niemieckich do przygarnięcia z powodzi?? Obiło mi się o uszy że jakieś 2 roczne były więc ośmielam się pytać. Jak macie jakieś namiary to poproszę.[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/186165-SANDOMIERZ-przytulisko-po-POWODZI-p%C4%99ka-w-szwach.-Potrzebna-pomoc-dogomaniak%C3%B3w[/url]! U sandomierskich dziewczyn widziałam oneczki Quote
emilia2280 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Basia1968'][COLOR=#000080][B]TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA[/B][/COLOR] Witam Panią! > Obiecałam kontakt w sprawie pomocy dla powodzian. Bardzo prosiłabym pomoc przez Panią oferowaną. Rozmawiałam z rodziną o potrzebach. Są duże, ale Pan wybrał rzeczy, które są niezbędne już teraz. > 1. Ubrania- Pan Stanisław- szczupły wysoki mężczyzna, Pani Zofia- > grubsza > średniego wzrostu, Małgorzata- szczupła, średniego wzrostu. > Najbardziej by > prosił o ubrania codzienne i na zimę, bo prawie nie ma w czym chodzić. > 2. Buty- Pan Stanisław rozmiar- 41, Pani Zofia- rozmiar 39, Małgorzata- rozmiar- 38/ > 3. Garnki, talerze, sztućce, szklanki. > 4. Sprzęt AGD ( lodówka, pralka, zamrażalka, odkurzacz, żelazko)- używane w miarę możliwości. > 5. Cement. > 6. Wolontariusze do sprzątania, ponieważ zgłaszaliśmy w różne miejsca i nie przyszła pomoc. > 7. Karmę dla kaczek, psów, kota. > 8. dywany W biurze stowarzyszenia ul .Św. Barbary 8/11 Tarnobrzeg posiadam do wglądu karty powodziowe członków rodziny Nowak. Bardzo prosiłabym o pomoc w miarę możliwości Pani. Ja w biurze jestem od 10- 15 od poniedziałku do piątku. Ewentualne dary można przynieść do nas, a my postaramy się już dostarczyć. > Z góry dziękuje za zainteresowanie i dobre serce. > Iwona Furman- Asystent Osoby Niepełnosprawnej Stowarzyszenia Nadzieja jeśli macie, chcecie i możecie chociaż w jakikolwiek sposób pomóc tym ludziom to bardzo proszę. EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO[/QUOTE] Basiu, ja pomogé ich psom na ile mogé. Wywiedz sié proszé o te psy- ile, w jakim wieku, jakie potrzeby. Quote
Basia1968 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 pojadę w niedzielę z moją koleżanką do tych Państwa, bo ma trochę rzeczy dla nich i od razu sprawdzimy stan psiaków, weźmiemy karmę i inne rzeczy. Quote
emilia2280 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 to wez im cos na kleszcze/robaki i sprawdz proszé szczepienia. oddam Ci za te kleszcze. Quote
Luzia Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Mała metamorfoza: Pustatk tutaj jeszcze na dachu: [IMG]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Site=NW&Date=20100521&Category=FOTREPORTAZE&ArtNo=750908758&Ref=PH&Item=10&MaxW=610&MaxH=610&border=0[/IMG] Tutaj chwilkę po tym jak do nas trafił: [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/a10.jpg[/IMG] [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/a67.jpg[/IMG] A tu już po wizycie u fryzjera: [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/_DSC2794.jpg[/IMG] Dla ciekawskich ta sierść na płytkach to wszystko jego, można by spokojnie drugiego psa "zrobić": [IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/_DSC2802.jpg[/IMG] Poza tym psiak został już wykastrowany (na szczęście bo okazało się że miał guza w mosznie), kżywa łapka okazuje się byc krzywicą spowodowaną niedożywieniem, więc teraz Pustak dostaje witaminy. A po za tym żyje i ma się dobrze :p Quote
magenka1 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ja pierniczę...... toż to Pustak:crazyeye::loveu::loveu: Cioteczki i wujkowie odwaliliście przeogrom pracy szacun dla WAS Quote
Luzia Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Pustak szuka DT/DS. Może ktoś chce taką kudłatą mordkę u siebie? ;) Quote
rita60 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 A moze tak zajrzysz Luiza na watek Kamyka,bo na moje PW nie odpowiadasz. Quote
paros Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='Basia1968'][COLOR=#000080][B]TAK JAK PISAŁAM - SĄ KONKRETNI LUDZIE I KONKRETNE POTRZEBY OTO TREŚĆ MEILA[/B][/COLOR] Witam Panią! > Obiecałam kontakt w sprawie pomocy dla powodzian. Bardzo prosiłabym pomoc przez Panią oferowaną. Rozmawiałam z rodziną o potrzebach. Są duże, ale Pan wybrał rzeczy, które są niezbędne już teraz. > 1. Ubrania- Pan Stanisław- szczupły wysoki mężczyzna, Pani Zofia- > grubsza > średniego wzrostu, Małgorzata- szczupła, średniego wzrostu. > Najbardziej by > prosił o ubrania codzienne i na zimę, bo prawie nie ma w czym chodzić. > 2. Buty- Pan Stanisław rozmiar- 41, Pani Zofia- rozmiar 39, Małgorzata- rozmiar- 38/ > 3. Garnki, talerze, sztućce, szklanki. > 4. Sprzęt AGD ( lodówka, pralka, zamrażalka, odkurzacz, żelazko)- używane w miarę możliwości. > 5. Cement. > 6. Wolontariusze do sprzątania, ponieważ zgłaszaliśmy w różne miejsca i nie przyszła pomoc. > 7. Karmę dla kaczek, psów, kota. > 8. dywany W biurze stowarzyszenia ul .Św. Barbary 8/11 Tarnobrzeg posiadam do wglądu karty powodziowe członków rodziny Nowak. Bardzo prosiłabym o pomoc w miarę możliwości Pani. Ja w biurze jestem od 10- 15 od poniedziałku do piątku. Ewentualne dary można przynieść do nas, a my postaramy się już dostarczyć. > Z góry dziękuje za zainteresowanie i dobre serce. > Iwona Furman- Asystent Osoby Niepełnosprawnej Stowarzyszenia Nadzieja jeśli macie, chcecie i możecie chociaż w jakikolwiek sposób pomóc tym ludziom to bardzo proszę. EMOCJE POWODZIOWE OPADŁY - TAK JAK FALA - ALE ZOSTALI LUDZIE - CI NAJBARDZIEJ ZAPOMNIANI - NIEPORADNI ŻYCIOWO[/QUOTE] Ja mogę wysłać trochę ubrań, buty i drobny, nietłukący sprzęt gospodarstwa domowego, drobny sprzęt AGD (ma kilka lat ale nigdy nie był używany). Mam też szklanki, serwisy do kawy i herbaty (używane) .... i inne rzeczy z likwidowanego mieszkania ale nie dadzą wysłać się pocztą, chyba żeby ktoś jechał. :cool3: To poproszę adres, to cosik przyślę :lol: Quote
Basia1968 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Paros dziękiuję serdecznie - podam Ci adres na PW tych Państwa Quote
Basia1968 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 to p0odam tutaj adres do wysyłki, bo masz chyba skrzynkę zapchaną Pan Stanisław Nowak Sokolniki ul .Furmańska 35 39 - 434 Trześn Quote
Recommended Posts