mm2559 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Sylwka napisał(a):W piątek wieczorem będę jechać z Krakowa do Tarnobrzega (powrót w niedzielę po południu). Gdyby ktoś miał coś do przekazania na tej trasie to proszę o kontakt: 606 972 943 . Z Tbg mogę też zabrać jakieś futerko gdyby ktoś z Krakowa zdecydował się dać dom stały lub tymczasowy (z wątku wynika że dwa małe czarne diablątka ciągle szukają domu). Mariusz w sobotę rano ja i mój samochodzik meldujemy się w gotowości do pracy ;). [FONT="]Dzięki bardzo. „Ukradniemy” jedną z „DDM - Dominikanek” i pojedziecie w teren. Prawdopodobnie będzie jeszcze jedno autko z W-wy. Z „Diablątkami” to idealny pomysł, może rzeczywiście w Krakowie znajdzie się dobry domek. Jak wiesz, nie mogę do domu zabierać szczyli kocich bo mieliśmy FIP – z żalem to stwierdzam, bo wiem jak Łosia by się cieszyła z „maleńkich zabawek”(Hi, hi, hi). Dla informacji wszystkich moja kochana Łosia jest na moim avatarku.[/FONT] Quote
erka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Znowu jakies nieciekawe prognozy , podobno od niedzieli ma lać w południowo-wsch, części kraju.Miejmy nadzieję,że to sie nie sprawdzi. Quote
Sylwka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Na miau jest oferta tymczasu dla czarnulków w Rzeszowie. Chyba już jakoś sie dziewczyny dogadują. Na dzisiaj wiem, że zabiorę do Krakowa psiaka który przyjedzie z Janowa Lubelskiego (psiak ze schroniska w Łodzi). Quote
Murka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Sylwka, zabierasz naszego Bambo :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/185557-Murzynek-BAMBO-jest-szansa-dla-psiaka-na-hotel-potrzebna-ka%C5%BCda-pomoc!!!!! Quote
Sylwka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Murka napisał(a):Sylwka, zabierasz naszego Bambo :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/185557-Murzynek-BAMBO-jest-szansa-dla-psiaka-na-hotel-potrzebna-ka%C5%BCda-pomoc!!!!! O matko jakie brzydactwo ;) - zupełnie do kota niepodobne. Quote
Luzia Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 aganela napisał(a):To ja może odświeżę tę wypowiedż ' świeżego dogomaniaka " co prawda wypowiedż z 05.06.2010 r. i pewnie ta osoba nie zna jeszcze dokładnie świata dogo , ale może warto spróbować ,wypowiedż ta była na kilku stronach wcześniej,ale może poprostu nie zauważyliście..,może coś/komuś się uda ? :) Pisałam na maila, niestety nie doczekałam się żadnej odpowiedzi. Quote
Basia1968 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 wczoraj bardzo napracowałyśmy się z Soemą - i to w pełnym tego słowa znaczeniu - rozładowywałyśmy tira /22 tony/ darów z Fundacji Holandii dla psiaków, kociaków i innych zwierzaczków z Tarnobrzega, Sandomierza, Oświęcima, Świniar, Kędzierzyna Koźla. Ja strąk - women /nie mylić ze strong:evil_lol::evil_lol:/ dzisiaj nie mogę siedzieć w pracy, bo kręgosłup mam w żołądku Ja dla Tarnobrzega, Soema dla Sandomierza, trzy dziewczynki dla Oświęcimia i Świniar oraz wszystkie dla Kędzierzyna Wszystko ładowalismy w Stadninie Koników Huculskich w Rzesziotarach - cudowne miejsce - polecam wszystkim - pięknie, cicho, koniki w ilości 40 szt bryczki, gołębie - właściciel przecudowny. ubawu było co niemiara:evil_lol::evil_lol: ale jestem dumna - jak paw, bo mogłam w realny sposób - ot po prostu fizycznie - pomóc psiakom i innym futrzaczkom. Wstawiam kilka zdjęć: ten samochodzik załadowalismy - to dla Tarnobrzega i Sandomierza:evil_lol::evil_lol: i wieleeeee naprawdę wieleeeee innych rzeczy. Pomoc kierowana jest do psiaków w potrzebie z Tarnobrzega i okolic. Jako odpowiedzialna za transport tarnobrzeski będę rozliczać każdą rzecz z darów i dokumentować. tak wyglądałysmy z Izą po ponad 7 godzinach ładowania - i tak dobrze:evil_lol::evil_lol: Quote
divia_gg Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zapraszam na zakupy, gdzie mozna pomoc kieleckim psiakom:) http://www.dogomania.pl/threads/187522-***MISZ-MASZ-na-Kielce.-Do-2.07-do-g.22.-**ZAPRASZAM-SERDECZNIE**?p=14877729#post14877729 Quote
Ania012 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Basia1968 napisał(a):wczoraj bardzo napracowałyśmy się z Soemą - i to w pełnym tego słowa znaczeniu - rozładowywałyśmy tira /22 tony/ darów z Fundacji Holandii dla psiaków, kociaków i innych zwierzaczków z Tarnobrzega, Sandomierza, Oświęcima, Świniar, Kędzierzyna Koźla. Ja strąk - women /nie mylić ze strong:evil_lol::evil_lol:/ dzisiaj nie mogę siedzieć w pracy, bo kręgosłup mam w żołądku Dziewczyny chyba Pudzianowskiemu zaczynacie konkurencję robić :diabloti: 22 tony WOW :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: A takie niepozorne dziewczynki :cool1: Quote
Soema Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Ania012 napisał(a):Dziewczyny chyba Pudzianowskiemu zaczynacie konkurencję robić :diabloti: 22 tony WOW :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: A takie niepozorne dziewczynki :cool1: HA! :grins: cośmy w czwartek rozpakowały i zapakowały na TIRa, ja rozpakowywałam w piątek z Sandomierskim Stowarzyszeniem Przyjaciół Zwierząt, a Basia wczoraj pakowała tarnobrzeską część z pomocnikami. Ale warto, bo tyleee tego. Nie będzie ktoś jechał z Sando do Tbg, albo odwrotnie, bo kilka rzeczy Tarnobrzeg musi dostać jeszcze .. Quote
jogi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 ja wiedziałam dziołchy, od zawsze, że Wy jesteście The Best:Rose: Quote
malawaszka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Wspaniale!!! Cudowne dary a dla Was dziewczyny wielkie :klacz: :Rose: tylko pytanie: GDZIE CI MĘŻCZYŹNIIIIIIIII PRAWDZIWI TACY.... :roll: że takie kruche kobietki musiały to wszystko same??!! ehhhh Quote
mm2559 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Dotarła do nas następna partia karmy - duża - dużo dla kotecków... i pieseczków. Basia liczy... My WSZYSCY BARDZO DZIĘKUJEMY TYM DZIĘKI KTÓRYM MOŻEMY NIEŚĆ POMOC NASZYM KOCHANYM ZWIERZAKOM, KTÓRE JEJ POTRZEBUJĄ BARDZO wczorajsze Kotecki czekają... Te dotarły do "bazy" suche Teraz drobna relacja z dzisiejszego dnia ... Dojechaliśmy do Wielowsi (dzielnica Tarnobrzega) , i zabieramy psiaka, który potrzebuje pomocy - jest chory - po wizycie weta dalej wymiotuje, mam nadzieję że do jutra będzie ok. potem idziemy...(na zdjęciu Kuba od Dominikanów i Mariusz - mój sąsiad) przed nami droga taka... Quote
mm2559 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 po drodze karmimy pieski - właściciel dziś nie przypłynął.. Tego właściciela mijaliśmy po drodze (lub raczej po wodzie) i zostawimy karmę u sąsiada, bo piesio mimo wody broni posesji (ma cały czas "suchą" bazę, ale nie lubi jak ktoś obcy wchodzi (wpływa) na podwórko Później karmimy kotecki Spotykamy straż pożarną, która pomaga nam rozwieźć karmę do domów, gdzie są ludzie i dokarmić psiaki i kociaki, gdzie dziś ludzie nie byli.. Quote
Basia1968 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 tak wyglądał wczorajszy dzień - na samochodzie to oczywiście ja:evil_lol::evil_lol: muskuły Ci u mnie jak balony - Pudzian się chowa :evil_lol::evil_lol: mężczyźni też byliiiiiii:loveu::evil_lol: malawaszka te cudeńka szukają domu - czarnulki:loveu: mam tylko na razie takie zdjęcia, ale obfocę niedługo - psiaki są boooooskieeeee:loveu: tylko oczywiście trzeba im fryzjera - kąpieli :loveu: a mężczyźni byliiii a jakże a najlepszy jest jednak napis na "bazie" :evil_lol::evil_lol: Quote
mm2559 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Więcej jest takich, co wolą być dokarmione niż fotografowane... Dwie fotki z mojego "wsiubździu". Jeden to obraz tragiczny... (choć wiem, że lokator przeżył), byłoby dobrze, gdyby wszystkie psy zostały odpięte od takich bud... I drugie to ja, który osiągnąłem szczyt... (zniszczonego asfaltu) Wymiar obrazka na szczęście nie pokazuje zmoczonej głowy To był jeden taki dzień, w którym robiłem zdjęcia (oczywiście oprócz "szczytu" - to robił Kuba), żeby pokazać Wam jak to wygląda. Mam jeszcze dużo fotek, gdzie dokumentowałem miejsca, które trzeba było zgłosić do Sztabów, czy bezpośrednio na policję. Po powrocie z Wielowsi pojechaliśmy do Machowa, gdzie wyszedłem z Misiem i Portosem ("bardzo zły Wilk"), przygotowaliśmy razem paczuszki na jutro. I tak dalej, dalej, dalej.. i chyba nie lubię wody (przestanę się myć :evil_lol:). Quote
Basia1968 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 mimo tak ciężkiej pracy Mariusz tańczył na całego rozładowując :loveu::loveu::evil_lol::evil_lol: dary Quote
Luzia Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 http://img340.imageshack.us/img340/1922/53911714.jpg Co tu robi 25 % mnie :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Od początku akcji tym się kierujemy :evil_lol::evil_lol: http://img59.imageshack.us/img59/7853/78910815.jpg Poza tym to muszę się poskarżyć bo piesek mnie ugryzł :evil_lol: ale dla zabawy to się nie liczy nadal czekam na takiego który zrobi to złośliwie :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Sylwka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Luzia&Funia napisał(a):http://img340.imageshack.us/img340/1922/53911714.jpg Co tu robi 25 % mnie :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Według komentarza Basi "szuka domu" ;) Quote
mm2559 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Basia1968 napisał(a):mimo tak ciężkiej pracy Mariusz tańczył na całego rozładowując :loveu::loveu::evil_lol::evil_lol: dary Po załadunku w Sandomierzu, przeniesieniu w Tarnobrzegu do pomieszczeń, gdzie karma i koce i budy zostały posegregowane, pewnie miałem objawy tańca św. Wita... choć niestety nie jestem dzieckiem. To naprawdę są dla mnie szczegóły. Spróbujcie wyobrazić sobie psiaka, czy kotecka, który po tygodniu (przepraszam tygodniach) chleba z wodą lub mlekiem, i innych podobnych dostaje coś co ma smak. To jest dla nas przewodnim tematem. Dlatego do samego końca, puki woda nie zejdzie, puki ludzie nie będą w stanie posprzątać domostw i ich odkazić będziemy chodzić, karmić, głaskać... bo wydaje się nam że "Padalce" tego potrzebują. Quote
kaja555 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 świetna relacja i zdjęcia Mariusz, a powiedz, ja wy nakarmiliście te psiaki? To nie tylko Pudzian, ale jeszcze może Spiderman i po ścianach też umiesz chodzić? ;) Quote
mm2559 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='kaja555']świetna relacja i zdjęcia Mariusz, a powiedz, ja wy nakarmiliście te psiaki? To nie tylko Pudzian, ale jeszcze może Spiderman i po ścianach też umiesz chodzić? ;) Już tłumaczę. W pierwszym okresie, jak woda była wysoko – to z PTS (amfibii) – do balkonu dopływało się pontonem – PTS narobiłby zbyt dużo szkód. Nie było problemów. Nikt oczywiście nie wchodził na balkon z gestem „podejdź kochany piesku”, bo najczęściej oglądaliśmy garnitur pięknych zębiszczów. Po prostu przez barierkę wsypywało się suchą karmę i wlewało się do wiader wodę. To samo przez cały czas powodzi robiła Straż Pożarna. Za nieustająca opiekę nad psami i kotami w czasie powodzi będę im dziękował zawsze – myślę, że w naszym wspólnym imieniu - jak mówił jeden pan… „do końca świata i jeden dzień dłużej…” Jak poziom wody jest wreszcie niski, jest to trochę bardziej skomplikowane, ale nie trzeba wychodzić na balkon, do piesków które właściciele zostawili by chroniły dom przez intruzami. Na tym balkonie są dwa wiadra. Jeżeli rzucam suche, to w reklamówkach które się po prostu rozsypują. W jednej jest około 2-3kg karmy. Troszkę trudniejsze jest trafić z reklamówka napełniona wodą do wiadra- ale też się udaje. Na szczęście nie trzeba tego robić codziennie. Po drugiej stronie jest dom, gdzie właściciele pozostawili dla nas drabinę – wchodzimy, karmimy, poimy – idziemy dalej… Dziś przeprosiłem właścicielkę posesji za plamy na ścianie. Spotkałem ją przed kościołem w Wielowsi (dzielnica Tarnobrzega) jak czekała na transport do domu, by nakarmić psy. Na dzień dzisiejszy można dojechać do tych domów wysokim samochodem ciężarowym, lub przejść w woderkach. Woda w najgłębszym miejscu jest po kolana – około 75cm. Ten czarny (mix dobermana) dopiero tydzień temu zszedł ze strychu na balkony. Po prawej jest jeszcze jeden – rudo-biały – wielkości owczarka niemieckiego. Właściciele nieruchomości zakwaterowani są w hotelu „Nadwiślańskim” w Tarnobrzegu. Quote
pietrucha204 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 dzięki za pomoc w ładowaniu darów dla psiaków z K-Koźla, od nas niestety nie było jak oddelegować kogoś do Krakowa... ale dzięki Wam i do nas dojechały dary :):):) Quote
Recommended Posts