__Lara Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Mam nadzieję, że Brutus znajdzie domek, postaram się zrobić mu allegro. Quote
henikar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 __Lara napisał(a):Mam nadzieję, że Brutus znajdzie domek, postaram się zrobić mu allegro. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Quote
Jasza Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ja pamiętam o ogłoszeniach, ale mam teraz troszkę zamieszania w pracy, a w domu przy komputerze praktycznie nie siadam.. Quote
henikar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Jasza napisał(a):Ja pamiętam o ogłoszeniach, ale mam teraz troszkę zamieszania w pracy, a w domu przy komputerze praktycznie nie siadam.. Jasza rozumiem ja też teraz rzadziej tu zaglądam, bo brak czasu. Dziękuję. Quote
henikar Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [FONT=Times New Roman]Pojawiła się malutka iskierka nadziei, że Brutusem może mieć dom, a właściwie właściciela. Jeden z pracowników (normalnych:p) sam zaoferował się, że wziąłby Brutusa do siebie. Jednak pewne osobiste sprawy zmusiły go do poszukiwania mieszkania do wynajęcia koniecznie w Katowicach lub w okolicy Katowic. Nawet w rozmowach z właścicielami mieszkań nadmienia ewentualne zamieszkanie z psem. Miał szanse wynajęcia mieszkania w Chorzowie, ale właściciel od razu zastrzegł, że nie toleruje zwierząt w domu. Transakcja nie doszła do skutku oczywiście nie z powodu psa, ale i innych okoliczności. Teraz nie wiem czy priorytetem jest dom dla Brutusa, czy mieszkanie dla pracownika parkingu? Muszę pomyślec. Cioteczki z Katowic i okolicy jeżeli znacie namiary na kogoś kto chce wynając mieszkanie dajcie znac na pryw. [/FONT] Quote
__Lara Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 :/ ehhh, mnie też czeka szukanie mieszkania z tolerancją właścicieli na zwierzęta... Quote
Jasza Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Moja znajoma od psich spacerów ma mieszkanie w bloku obok mnie, pytała mnie tydzień temu, czy nie znam kogoś kto chciałby je wynająć. Trzy pokoje, pierwsze piętro, las za domem, fajne osiedle (mieszkam tam, więc wiem! :cool3:). Quote
__Lara Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Jasza napisał(a):Moja znajoma od psich spacerów ma mieszkanie w bloku obok mnie, pytała mnie tydzień temu, czy nie znam kogoś kto chciałby je wynająć. Trzy pokoje, pierwsze piętro, las za domem, fajne osiedle (mieszkam tam, więc wiem! :cool3:). hihi :) ale trzy pokoje, to będzie dużo za wynajem :( Quote
Jasza Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 No pewnie tak... Ale opłaty mamy taniutkie przynajmniej.... Quote
henikar Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Jasza napisał(a):Moja znajoma od psich spacerów ma mieszkanie w bloku obok mnie, pytała mnie tydzień temu, czy nie znam kogoś kto chciałby je wynająć. Trzy pokoje, pierwsze piętro, las za domem, fajne osiedle (mieszkam tam, więc wiem! :cool3:). Rozeznam się czy ten Pan byłby zainteresowany. Quote
henikar Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Jestem po przerwie (sprawy rodzinne). Muszę nadrobić zaległości, bo jestem do tyłu. Sprawa Brutuska nadal aktualna. W dodatku mamy znowu w DT szczeniaka. Tym razem jest to dwu miesięczne mieszadło wilczurka. Ale o tym w innym wątku, o ile wcześniej nie znajdziemy mu domku. Quote
evelin12 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Witam!Kochani jeszcze raz zwracam się z prośbą o adopcję naszego Brutuska,dzieje się żle na parkingu i nie wiedomo jak długo jeszcze będzie. Quote
Jasza Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zaglądamy. Kurcze, muszę się wziąć za ogłoszenia... A co z tym Panem, ktory chciał zabrać Brutusa do siebie? Quote
henikar Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Przepraszam, że teraz rzadko zaglądam, ale miałam trudny okres. Pan, który chciał zabrać psa z parkingu nadal szuka mieszkania do wynajęcia. Ale wczoraj przyjechał na parking gościu, który jest ochraniarzem na sąsiadującym obok placu budowy. O Brutusie dowiedział się od spacerujących z psami ludzi. Chciał dużego psa do domu z ogrodem. Ponoć kojec i łańcuch nie wchodzi w grę, ale Brutus miałby dla siebie ciepłą budę, ogród, a zimą spanie w suterenie. Z rozmowy wynikało, że dom odpada. Był wyraźnie Brutusem zainteresowany, bardzo mu się podobał. Wstępnie umówiliśmy się na odwiedziny i porozmawianie z żona pana na środę. Całą noc nie spałam, mam mieszane uczucia. Brutus jest dla nas wyjątkowy, opiekowałyśmy się nim prawie 3 lata. Na samą myśl o rozstaniu cisną się łzy do oczu. Dlatego starałam się wczoraj dosyć dobitnie przedstawić Panu nasze oczekiwania. Jeżeli to go nie odstraszyło powinno dojść do kolejnego spotkania u niego w domu. Może wtedy stwierdzimy co postanowić. Jasza ponadto mam kolejnego dwu-miesięcznego szczeniaka Bąbla. Postaram się dzisiaj założyć mu wątek. Jeżeli mogę prosić cię o wklejenie zdjęć będę wdzięczna. Quote
henikar Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Lara niestety domek nie wypalił, ale może i dobrze, bo byłam w rozterce co do tej adopcji. Zatem jeżeli mogę prosić o pomoc będę wdzięczna. Natomiast miałyśmy znowu szczeniaka na DT - Bąbla. Dzisiaj dziewczyny są umówione na wizytę adopcyjną na 13. Oby się udało. Quote
__Lara Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1088610228 Quote
evelin12 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam!Niestety pan ochroniarz który chciał adoptować naszego Brutusa(ten ochroniarz z budowy o którym pisała HENIKAR)niestety rozmyslił się stwierdził że jednak nasz Brutusek jest za stary bo jego żona chciałaby psa rocznego.Tak ,więc nasz kochany Brutusek dalej szuka domu.Oprócz tego Bąbelek też dalej jest z nami bo ludzie u których byłam w piątek i którzy chcieli adoptować bąbelka okazali się nieodpowiedzialni(o BĄBELKU też pisała HENIKAR).ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ KOCHANE O POMOC W ZNALEZIENIU DOMKU DLA TYCH SIEROTEK.:placz: Quote
henikar Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Lara wielkie dzięki za ogłoszenie. Dopiero dzisiaj weszłam na dogo, bo byłam poza śląskiem. Właśnie dzisiaj moja koleżanka miała już pierwszy telefon z Zabrza. Jutro jedziemy na wizytę. Quote
henikar Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Byłam zaskoczona, że pojawił się telefon, a tu proszę Brutus ma już swoje ogłoszenie. Jeszcze raz dziękuję. Jeżeli będziesz miała czas proszę wejdź na stronkę Bąbla (wątek też założony przeze mnie). Ja jestem cienka w ogłoszeniach, a mały potrzebuje rozgłosu. Rozwieszone ogłoszenia mało skuteczne. Quote
evelin12 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Lara, jesteś kochana wielkie dzięki za ogłoszenia.Przesyłam sto buziaków:cool3: Quote
Recommended Posts