Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

malutka do niedzieli siedzi u mnie, razem z moją prawie-labradorką :)
Robimy jej mały Survival.. Dzisiaj była przy tesco oglądać samochody i wózki sklepowe, dwa razy bylysmy w parku - niestety panika na widok jakichkolwiek psow..

Bora- jak to labowaty, troche cielokowata, ale na spacerach bezproblemowo idę z dwoma psami.

Jutro na 10 jestesmy na Starym Rynku, pojedziemy autobusem i tramwajem wiec znow porcja atrakcji, hałas, ludzie, duzo sie dzieje..

Posted

dajcie więcej zdjęć:) (tylko w dozwolonym wymiarze bo znowu znikną...:roll::mad:) tak na marginesie chętnie się zastosowałabym do regulaminu gdyby tylko można go było przeczytać... bo ostatnio się nie wyświetla:mad:

Wizard - tatuś pozdrawia:loveu: socjalizujcie się, socjalizujcie - u chińczyków to bardzo ważne

Posted

Ja zaraz dodam może jakieś zdjęcia z dziś.
Niestety ten socjal to chyba jedyne co było na razie robione.. :(

Mi się wydaje, czy ona jednak ma zeza? Bo tak ma 'naturalnie' jak patrzy..

• 1 month later...
Posted

Niestety aktualnych fotek nie mam, ale będą już niedługo jak wrócimy z wakacji. Otóż Mała jest ze mną u dziadków. Hm.. wydaje mi się, że ma małego zeza (?), jak sądzicie ? Ah, muszę wybrać się z nią wreszcie do tego fryzjera.

Posted

No właśnie, muszę się za to zabrać jak wrócimy z wakacji :D Brat mi nie pozwala bo twierdzi, że jej tak lepiej, ale wolę ją ogolić. W sumie mogłabym ją sama golić aczkolwiek boje się, że coś źle przytnę czy coś i będzie kaszana xD

Posted

Chciałabym jednak nie jestem pewna jak już pisałam wyżej co do jej oczu. A konkretnie ee zeza ? Wydaje mi się, że go ma, ale nie jestem do końca przekonana. No i czy można wystawiać psiaki z zezem ?

Posted

Nie, jestem z Poznania i nie wiem czy jakiś grzywomaniak się tu znajdzie :D Ale myślę, że damy radę. A jak nie wystawy to trudno - na pewno mamy miejsce w Poznańskim klubie Agility na przyszłość także ^^

Posted

no no no ale dziewczynka wydoroślała:loveu:

koniecznie przyzwyczajajcie ją do maszynki bo potem możne być małym dzikuskiem;)
ja moją Milvę (Babsy Face Xantusia) ogoliłam pierwszy raz kiedy miała 6 miesięcy (w hodowli była golona ale szybko o tym zapomniała) - niestety musialam ją przyzwyczaić do tego od początku.... a potem goliłam co tydzień, dwa...
nie ma co się przejmować goleniem - jest wiele przewodników jak to się robi w internecie
http://www.crestars.com/medium_hairy_1.htm
http://www.youtube.com/watch?v=CL4mAX_KDXI
http://www.youtube.com/watch?v=vsg_86R2HKg

jeśli chodzi o zeza - to nie słyszałam, żeby miał wpływ na ocenę na wystawie...
raczej liczy się budowa, ruch, temperament, wrażenie ogólne... prezenacja;)