Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie chyba mój wet nie ma, bo mówił że powinny być zaczipowane, a nie powiedział że sprawdzi- a jakby miał to by to zrobił- porządny czlowiek z niego;)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']

Z ogłoszenia

Witam,
Wczoraj, gdy tylko dowiedzieliśmy się o ewakuacji schroniska, natychmiast pojechaliśmy na Rybną przygarnąć jakiegoś zwierzaka. Zabraliśmy do domu śliczną, kochaną suczkę. Jest wielkości dużego chomika, je tyle, co duży chomik, ładnie chodzi na smyczy. Jest zdrowa, sprawna, zupełnie bezproblemowa. Myśleliśmy o tym, żeby została z nami na stałe, niestety jest to niemożliwe ponieważ mieszkamy w kawalerce i mamy już jedną suczkę (adoptowaną ze schroniska rok temu). Niestety Megi nie akceptuje nowej koleżanki.
Nie wyobrażamy sobie oddania jej z powrotem do schroniska, dlatego jeśli ktoś miałby ochotę przygarnąć to 1,5kg strachu proszę o kontakt przez formularz gumtree lub pod numerem telefonu 721 359 479.
P.S. Piesek jest już wykąpany, wyczesany, nie ma pcheł, jest zaczipowany. Można ją zobaczyć na ul. Limanowskiego Gratis dorzucamy obrożę.

kiwi-ona

prawdopodobnie Browar

Browar

P 118/02/06
Duży pies w średnim wieku, o pogodnym usposobieniu.

Aquifere

Leo

P 176/03/10
Leo jest ośmiomiesięcznym, średnim, spokojnym czarnym pieskiem, który dobrze dogaduje się z innymi psami. Znaleziony w Krakowie został przywieziony do schroniska 27 marca.

Ksera

Ewelka

z ogłoszenia
Piesek uratowany w trakcie ewakuacji ze schroniska dla bezdomnych zwierząt w Krakowie pilnie szuka domu!!
Piesek ma ok.7 lat i jest bardzo potulny i spokojny,jedyne czego potrzebuje to ciepłego domu,ciszy i spokoju.Jest schorowany przez długoletni brak prawdziwego domu,nie słyszy,widzi na jedno oko,jest wychudzony i ma słabe łapki tylne jednak przy odpowiedniej opiece może od kogoś z was dostać drugie życie!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli tylko możesz mu odstąpić kawałek podłogi i ciepły kocyk to koniecznie napisz na maila : mailto:joanna.d.brzeska@gmail.com lub zadzwoń 662 134 425, zasponsoruję wyżywienie pieska i opieke medyczną jeśli zajdzie taka potrzeba!!!
To bardzo pilne,możesz mu pomóc..

-----------------

Pamela ma 6 miesięcy, jest średniej wielkości kundelkiem, który przebywa teraz w domu tymczasowym.Wczoraj została przeze mnie zabrana z zalanego schroniska i mam nadzieje, ze już tam z powrotem nie trafi i znajdą się dla niej opiekunowie.
Jest cudowna,grzeczna, usłuchana, energiczna, posłuszna, szybko ufa ludziom, pieszczotliwa i zasługuje na kochających właścicieli.
Proszę nie pozwólcie jej wrócić do schroniska.
Zasługuje na prawdziwy dom!!!

-------------------------
Jeśli chcecie przygarnąć pieska lub znacie kogos kto mógłby to prosze
dajcie znać! Pies szczepiony odrobaczony i wykastrowany. Nie wiem ile ma
lat. Stracil lewą przednią łapę prawdopodobnie w wypadku samochodowym.
Piesek jest piękny, jasno-brązowy, moze troche rudawy. Jest bardzo
wesoły, lubi jak sie go glaszcze po brzuszku grzeczny, dopoki nie
dostanie pozwolenia- nie wchodzi do pokoju. Na razie tyle moge o nim
powiedziec. Mieszka w Krakowskim schronisku które dzisiaj zostało
zalane. U mnie moze zostać tylko kilka dni, potem wróci do schroniska.
Chyba ze znajdzie nowy dom.

Leo jest strasznie podobny do mojego Tigerka ;)

Posted

Dzis rano uciekla z DT suczka Manna. Pani chciala posprzatc po suni i wyleciala jej z rak smycz automatyczna, psica wystraszyla sie huku i uciekla razem z ta smycza. Opiekunowie tymczasowi caly czas jej szukaja jednak jak do tej pory bez skutku. Bardzi prosimy o pomoc w szukaniu. Suczka uciekla na ul. Wisniowej, to osiedle kolo 29Listopada na wysokosci Rolniczej (tylko po drugiej stronie). Jeszcze raz bardzo wszystkich PROSZE aby miec oczy szeroko otwarte.

Posted

ACHA jest prośba do osób MAJĄCYCH PSY NA TYMCZASACH, nie CHCĄCYCH ODDAWAĆ ICH DO SCHRONU, Tych co chcą im szukać domów .. ONE MUSZĄ PRZEJŚĆ PRZEZ SCHRONISKO, nie mogą być w takim zawieszeniu, bo w schronisku będzie brakować tych psów.. Trzeba je albo adoptować na siebie, i potem w razie znalezienia domu trzeba będzie przepisać na nowego właściciela, albo muszą wrócić do schroniska!!!

Posted

Na gumtree kolejne utopce - wysyłam do tych osób maile z wątekiem i z ogłoszeniami

Bartusia trafiła do nas razem z Kubusiem (czrano-białym kundelkiem) podczas ewakuacji krakowskiego schronu.

Nie ma chyba większego dramtu dla zwierzątka niż powrót za azylowe kraty, one przecież nie wiedzą, że to tylko tymczasowy pobyt. Bartusia skradła nasze serca, to wspaniały piesek. Młodziutka, o charakterze zwariowanego szczeniaka. Posiada ogromny temperament, praktycznie nigdy nie ma dość zabawy gonitw. Byłaby pieskiem wspaniale nadającym się do tresury. Poszukuje odpowiedzialnego, doświadczonego psiego właściciela, który będzie wstanie poradzić sobie z jej energią. Prosimy o pomoc w szukaniu dla niej domu!
To wspaniała sunia.
KONTAKT Zosia 600 123 011 zosiawk@wp.pl

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Uratowana-przed-powodzia-Bartusia-z-krakowskiego-schronu-W0QQAdIdZ206878956

I jak tu zwrócić Twoja uwagę pośród tylu psiaków !
Hmm mam około 3 lat, tymczasowo przebywam u opiekunów zastępczych, (na okres przeniesienia schroniska w Krakowie) jednak oni mają koty a ja ich nie cierpię ;/ dlatego też, nie mogę u nich zostać! Nie chce wracać do schroniska! Tak bardzo się staram by mnie ktoś pokochał, wszystko zjem, jestem grzeczny na spacerze, nie jestem hałaśliwy, nie brudzę w domu, jestem zaszczepiony i odrobaczony, nawet się grzecznie wykąpałem dla Ciebie. Nie jestem duży, sięgam do waszych kolan. Proszę Cię przygarnij mnie, tak bardzo chce mieć dom, prawdziwy dom z ukochanym Panem.

On pewnie by to ujął lepiej, niestety nie potrafi mówić i może mieć tylko nadzieje że ktoś usłyszy jego niemą prośbę ;/
Naprawdę kochany psiaczek, warto podzielić z nim serce.

aleksandram178@gmail.com

gg 6953348
tel: 889 587 905

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-To-ja-Mroczek-tylko-bez-skojarzen-D-PILNE-W0QQAdIdZ206673726

Posted

5-letni kochany kudłacz powodzianin czeka na nowy dom!!!

W schronisku zaledwie od 2 miesięcy, znaleziono go w okolicach

Krakowa błąkającego się, pewnikiem porzucony....

Mimo wszystko uśmiechnięta morda, całkowicie spolegliwa dusza zarówno w stosunku do dorosłych jak i dzieci -na dzieciach własnych przetestowane:)

Zdecydowanie średnio-małych gabarytów, zdrowiutki, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Kiedyś był zapewne domownikiem, bo w mieszkaniu świetnie się odnajduje. Zabrany w czasie ewakuacji tylko na kilka dni - nie może zostać ze względu na inne domowe zwierzaki:(

Pomóżcie mu znaleźć ciepły kąt i nie zgasić ufności w oczach!!
Marta
Wszelkie info - 516 073 821

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kudlacz-z-powodzi-czeka-na-dom-Pilnie-W0QQAdIdZ206754729

Posted

Adolfik

..i w związku z powyższym pilnie poszukuje dużej kanapy (na małej nie zawsze mieści wszystkie kończyny), najlepiej w domku lub na parterze, bo chodzenie po schodach wyraźnie nie sprawia mu przyjemności i zdaje się, że na dłuższą metę może być męczące. Za to na spacerki a i owszem chętnie i często, pobiegać po błotku, poskubać trawkę ;) ..
Piesek ma około 6 lat, jest dosyć spory, bardzo grzeczny, ewakuowany ze schroniska, gdzie mieszka od 2006 i gdzie nie chcielibyśmy go oddawać..

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-POTULNY-ADOLFIK-NIE-MA-OCHOTY-WRACA-DO-SCHRONISKA-W0QQAdIdZ206568833

Psiak został zabrany podczas ewakuacji krakowskiego schroniska.
BARDZO UŁOŻONY,SPOKOJNY, POSŁUSZNY, ŚLICZNIE CHODZI NA SMYCZY,
NAUCZONY CZYSTOŚCI, NIE JEST AGRESYWNY, JE WSZYSTKO CO ZNAJDZIE W MISCE,
ŻYJE W ZGODZIE Z INNYMI PSAMI I KOTAMI, NIE SPRAWIA ŻADNYCH PROBLEMÓW,
PSI IDEAŁ!
NIESAMOWICIE ODDANY, SZYBKO SIĘ PRZYWIĄZUJE A NOWEGO OPIEKUNA NIE ODSTĘPUJE NA KROK, BARDZO TOWARZYSKI,
PUSZCZONY ZE SMYCZY SAM PILNUJE PANA W OBAWIE, ŻE KTOŚ GO PORZUCI…
BĘDZIE WSPANIAŁYM PRZYJACIELEM I SWĄ PSIĄ BEZGRANICZNĄ MIŁOŚCIĄ ODWDZIĘCZY SIĘ ZA KAWAŁEK PODŁOGI, PEŁNĄ MICHĘ I ODROBINĘ CZUŁOŚCI !

NIE KAŻCIE MU WRACAĆ DO SCHRONISKA…!

Wszelkie dodatkowe informacje pod numerem telefonu 792-008-082 lub adresem mailowym przygarnijmnie@gmail.com

to jest Maja - waży pół kilo , ma 6 tygodni, małe , ostre ząbki, głos świnki , przybiega na gwizdanie, nie podaje łapy ani nie aportuje i nie ma domku - szkoda by było by wracała do schroniska .... ktoś mamożliwość , chęć przygarnięcia <?> proszę o kontakt

jejku takie maleństwo :(

Posted

Wiki to sunia z krakowskiego schroniska ewakuowanego w obliczu powodzi.

Tak do nas trafiła, za parę dni wszystkie psy będą wracać tam skąd je zabraliśmy, ale nie chcemy by ona wróciła do schronu, to zbyt wspaniały psiak by został za kratami!

Jest bardzo uległa, radosna, i wręcz niesamowicie posłuszna. To taki pies który wykonuje wszystko co mu każesz i ciągle merda ogonkiem. Mówisz jej „zostań”, a ona kładzie się w miejscu gdzie była i zostaje... Wiki wraz z jej towarzyszką, Rusałką, zostają same w domu pod nieobecność opiekunów i nic nie niszczą, nie wyją, nie szczekają. Spokojnie czekają na ich powrót po pracy.

Jest pieskiem otwartym, łatwo nawiązuje kontakty z innymi zwierzętami. Chętnie się bawi,
również z dziećmi, będzie wspaniałym członkiem rodziny. Jest łagodna, ufna, nie wykazuje kompletnie żadnej agresji, nawet przy misce z jedzeniem. Sunia jest po wypadku ( prawdopodobnie potrącona przez samochód - niedawno), być może że opieka weterynaryjna pomogłaby chorej nóżce, na której czasem się podpiera. Nóżka w niczym jej nie przeszkadza, biega po schodach, łąkach, podskakuje itp.

Sunia jest młodziutka, ma ok. 2 lata. Jest bardzo nastawiona na pracę z człowiekiem, szybko się uczy.

Szukamy dla suni domu stałego, który zapewniłby jej spokojną i radosną psią przyszłość.

Kontakt w sprawie suni:
rudahana@interia.pl
tel: 502 106 736

Brooklin

http://www.dogomania.pl/threads/186278-BROOKLYN-szuka-domu-DT-w-Krakowie

Posted

[quote name='Aga-ta']Dzis rano uciekla z DT suczka Manna. Pani chciala posprzatc po suni i wyleciala jej z rak smycz automatyczna, psica wystraszyla sie huku i uciekla razem z ta smycza. Opiekunowie tymczasowi caly czas jej szukaja jednak jak do tej pory bez skutku. Bardzi prosimy o pomoc w szukaniu. Suczka uciekla na ul. Wisniowej, to osiedle kolo 29Listopada na wysokosci Rolniczej (tylko po drugiej stronie). Jeszcze raz bardzo wszystkich PROSZE aby miec oczy szeroko otwarte.

mieszkam niedaleko, będę się rozglądać.

Posted

Mam informację od koleżanki, że w okolicach Zachodniej za pętlą 124/128na Ruczaju pałętał się dzisiaj mały czarny pies do połowy łydki z okrąłym pyszkiem i niedużą raną na boku, może komuś uciekł z dt

Posted

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ206803857

Uciekł nam piesek - utopek ze schroniska. Nieduzy, mieszaniec wilkowaty, średniej wielkości, mlody ok 2 letni. Piesek jest bardzo zadbany, wyczesny, ma od 2 dni nową obrożę w kolorze czerwnym z napisem Champion ( charakterystyczna, bo bardzo nowa, pies dopiero sie do niej przyzwyczajał). W schronisku wszczepiono mu chip o numerze P28/03/10. Uciekł wczoraj na Woli Justowskiej ok godz 10.00. Ktos widział go na Reymonta. Niestety nie udało nam sie go znależć. Prezentowane zdjecie, to zdjecie z archiwum schroniska.
Bardzo proszę o zwrot pieska. Czeka na niego zrozpaczona 8-letnia Basia, która pokochała go całym sercem. mailtorka@gazeta.pl 505 075 948

Posted

[quote name='hell_angel']mieszkam niedaleko, będę się rozglądać.

dziekuje bardzo:) ale sprawa juz nieaktualna, sunia juz od dawna:) w swoim domku, w domku, ktory bedzie juz jej na zawsze:):):)

Posted

[quote name='fizia']http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ206803857

Uciekł nam piesek - utopek ze schroniska. Nieduzy, mieszaniec wilkowaty, średniej wielkości, mlody ok 2 letni. Piesek jest bardzo zadbany, wyczesny, ma od 2 dni nową obrożę w kolorze czerwnym z napisem Champion ( charakterystyczna, bo bardzo nowa, pies dopiero sie do niej przyzwyczajał). W schronisku wszczepiono mu chip o numerze P28/03/10. Uciekł wczoraj na Woli Justowskiej ok godz 10.00. Ktos widział go na Reymonta. Niestety nie udało nam sie go znależć. Prezentowane zdjecie, to zdjecie z archiwum schroniska.
Bardzo proszę o zwrot pieska. Czeka na niego zrozpaczona 8-letnia Basia, która pokochała go całym sercem. mailtorka@gazeta.pl 505 075 948

ojej... porozsylam po znajomych z Kr....

Posted

[quote name='fizia']Wiki to sunia z krakowskiego schroniska ewakuowanego w obliczu powodzi.

Tak do nas trafiła, za parę dni wszystkie psy będą wracać tam skąd je zabraliśmy, ale nie chcemy by ona wróciła do schronu, to zbyt wspaniały psiak by został za kratami!

Jest bardzo uległa, radosna, i wręcz niesamowicie posłuszna. To taki pies który wykonuje wszystko co mu każesz i ciągle merda ogonkiem. Mówisz jej „zostań”, a ona kładzie się w miejscu gdzie była i zostaje... Wiki wraz z jej towarzyszką, Rusałką, zostają same w domu pod nieobecność opiekunów i nic nie niszczą, nie wyją, nie szczekają. Spokojnie czekają na ich powrót po pracy.

Jest pieskiem otwartym, łatwo nawiązuje kontakty z innymi zwierzętami. Chętnie się bawi,
również z dziećmi, będzie wspaniałym członkiem rodziny. Jest łagodna, ufna, nie wykazuje kompletnie żadnej agresji, nawet przy misce z jedzeniem. Sunia jest po wypadku ( prawdopodobnie potrącona przez samochód - niedawno), być może że opieka weterynaryjna pomogłaby chorej nóżce, na której czasem się podpiera. Nóżka w niczym jej nie przeszkadza, biega po schodach, łąkach, podskakuje itp.

Sunia jest młodziutka, ma ok. 2 lata. Jest bardzo nastawiona na pracę z człowiekiem, szybko się uczy.

Szukamy dla suni domu stałego, który zapewniłby jej spokojną i radosną psią przyszłość.

Kontakt w sprawie suni:
rudahana@interia.pl
tel: 502 106 736

Wiki (schroniskowa Mulatka) ma od dzisiaj domek stały! Dwa lata w schronie czekała, odkąd miała wypadek i tam trafiła. Sunia jest przekochana. Dużo lat w szczęściu, mała!
aisai

Posted

[quote name='fizia']http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ206803857

Bardzo podobnego psa z obrożą (ale nie dam głowy czy czerwoną) widziałam wczoraj na rogu Rybnej i Księcia Józefa. Próbował wrócić do schroniska ale kiedy chciało się go złapać odskakiwał. Nie wiem czy pracownikom udało się go złapać. W każdym razie szukajcie w schronisku. Jeśli tam go nie ma to może chowa się na działkach obok.