AM Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 ayshe napisał(a):nie iwem czy macie tak samo [sorry za tego offa]ale jak pomysle o odejsciu ktoregos z moich psow to serce mi staje.zatyka mnie normalnie z poczucia leku i bezsilnosci wobec smierci.bardzo je wszystkie kocham. ayshe, to jak ja sobię pomyślę o odejściu moich psów to.... zaraz świeczki mi w oczach stają... :-( Nie wyobrażam sobie dnia, gdy bedę się musiała pożegnać z Kennym. Ja tak uwielbiam tego gada... :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
ayshe Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 lisica napisał(a):A poczytałam sobie o tym znencaniu się,zakwasach,siniakach itp:cool3:,ale oni sie cieszą,bo masochisty som i lubiom to,żyje się w końcu tylko raz i czasem probuja zamiast po linii prostej to jakims aportem rzucic we mnie....w kazdym razie jak stoje przed linia i mowie rzucic pilki[np]to ostrzegam ze nie we mnie bo gappaye bola:roll: :lol: a oni maja takie miny.....:diabloti: a wczoraj im sie bloto nie podobalo.....;).jakies takie dziwne som i martwia sie o swe szkoleniowe lakierki. Quote
agis Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 ayshe napisał(a):i czasem probuja zamiast po linii prostej to jakims aportem rzucic we mnie....w kazdym razie jak stoje przed linia i mowie rzucic pilki[np]to ostrzegam ze nie we mnie bo gappaye bola:roll: :lol: a oni maja takie miny.....:diabloti: a wczoraj im sie bloto nie podobalo.....;).jakies takie dziwne som i martwia sie o swe szkoleniowe lakierki. Nieee, no w sumie blotko bylo fajne :mad: Prawie godzine szorowalam buty :angryy: Nawet chcielismy Tressera wrzucic w to blotko, ale dzielny byl i sie bronil jak lew ;) :evil_lol: Quote
ayshe Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 agis napisał(a):Nieee, no w sumie blotko bylo fajne :mad: Prawie godzine szorowalam buty :angryy: Nawet chcielismy Tressera wrzucic w to blotko, ale dzielny byl i sie bronil jak lew ;) :evil_lol:sadysci.a ja bylam mila wyjatkowo wczoraj i mieliscie luzackie zajecia.:diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 ayshe napisał(a):sadysci.a ja bylam mila wyjatkowo wczoraj i mieliscie luzackie zajecia.:diabloti: Według mnie to Ty dziwna wczoraj byłaś:razz: a jazda samochodem z Tobą jest bardzo niebezpieczna:roll: i następnym razem buty Ci do mycia oddam:eviltong: a tak wogóle to było fajnie:lol: Quote
ayshe Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Szira/Gosia napisał(a):Według mnie to Ty dziwna wczoraj byłaś:razz: a jada samochodem z Tobą jest bardzo niebezpieczna:roll: i następnym razem buty Ci do mycia oddam:eviltong: a tak wogóle to było fajnie:lol:no wczoraj fajnie bylo.odreagowalam klopoty przynajmniej.:diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 ayshe napisał(a):no wczoraj fajnie bylo.odreagowalam klopoty przynajmniej.:diabloti: Zawsze do usług:lol: tylko nie wiem jak długo mój samochód to wytrzyma:cool1: Quote
ayshe Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 poniewaz temat troszku umarl to chce go podniesc i zaproponowac omowienie sobie i rozmowe na temat ruchu onka.sprobuje zrobic to tak jak z opisem budowy na stoj a potem calosci.czyli przod,zad i spojna bardziej lub mniej calosc.moze to kogos zaciekawi.:cool1: Quote
KOT I MYSZ Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 ayshe napisał(a):poniewaz temat troszku umarl to chce go podniesc i zaproponowac omowienie sobie i rozmowe na temat ruchu onka.sprobuje zrobic to tak jak z opisem budowy na stoj a potem calosci.czyli przod,zad i spojna bardziej lub mniej calosc.moze to kogos zaciekawi.:cool1: :multi: :multi: :multi: Pisz wyrocznio:evil_lol: :razz: Faktem jest, że po przeczytaniu o budowie i o tym ,ze ONek to kłusak zaczęłam zwracać uwagę jak się Myszul porusza i coś widzę:cool3: widzę,że to dla niej najpłynniejszy ruch i pięknie wtedy wygląda,jeszcze do tego biega najczesciej z nosem przy ziemi jakby się czaiła:cool3: Quote
ayshe Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 KOT I MYSZ napisał(a)::multi: :multi: :multi: Pisz wyrocznio:evil_lol: :razz: :mad: dofciapne jakie:roll: :evil_lol: Quote
KOT I MYSZ Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 ayshe napisał(a)::mad: dofciapne jakie:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: od Myszozaura się udziela:diabloti: Quote
marmara_19 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 ja tez chetnie poczytam:) Cekin klusuje jak ma cos w pysku;/ albo przy rowerze na smyczy.. bo jak loozem to biega.. zatrzymuje sie.. galopuje.. inohoduje;/ mi sie podoba jak klusuje albo jak pedzi szybkim galopem:D:D Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 inochod u onka jest wada ruchu wynikajaca przewaznie z budowy. sluchajcie sorki ze sie opozniam ale czekam na 2 zgody zebym mogla korzystac z materialow zdjeciowych i to troszku trwa.:roll: . Quote
Szira/Gosia Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 ayshe napisał(a):inochod u onka jest wada ruchu wynikajaca przewaznie z budowy. sluchajcie sorki ze sie opozniam ale czekam na 2 zgody zebym mogla korzystac z materialow zdjeciowych i to troszku trwa.:roll: . Czekam z niecierpliwością:multi: :multi: :multi: Quote
marmara_19 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 hmm czyli cekin ma zla budowe?:P bo on chodzi inohodem.. i czasem szybciej sie nim porusza.. ale czesto wpada w klus a najczesciej jak wlasnie niesie cos ciezkiego w pysky;p no i przy rpwerze na smyczy tez klusuje... a czy z kolei ta zla budowa,ktora przyczynia sie do inohodu jest jakas powazna? Quote
Nanami Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Złe związanie, zle proporcje tak, ze tyłeczek nie zadrabia za przodem, zbyt drobne kroczki, brak długiego wyciągnietego kłusu z tego wynika i psu po prostu wygodniej inochodowac :evil_lol: Choc obiło mi sie o uszy, ze skłonnosci dysplastyczne tez moga miec czasem tu swój udział - odciązanie konczyn, zły rozstaw. Poza tym pies powinien wpadac w inochód, a nie wpadac w kłus. Moja sucz inochoduje, gdy idziemy wolnym tempem posrednim miedzy stępem (w sumie stepowac szybko to ona nie umie) i kłusem. Ayshe, czekamy cierpliwie :p Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 dostalam zgode.tylko teraz usiasc i przygotowac zdjatka do opisu.niekoniecznie dzisiaj bo jestem wsciekla na angoli -do jutra mi przejdzie . Quote
marmara_19 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 hmm no cekin inohoduje jak chodzimy.. a klusuje jak sie szybciej porusza;p i mi znajoma napisala,ze z fotki widac,ze ma ladny i dlugi ten wykrok w klusie;p wiec nie wiem;p Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 inochod i sklonnosci do inochodu sa wada.jak pies przyspieszy inochod to naturalnie sie "nie wyrabia"i wchodzi w inochod.wykrok z tym wszystkim ma srednio wiele wspolnego..;) Quote
marmara_19 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 buu czyli mam wadliwego ONka;p haha nic dziwnego w koncu jest qoooondlem;p ale czy to jest jakas pwoazna wada?tzn majaca wplyw na stawy czy cos w tym stylu?pytam bo nie wiem czy ma super stawy;p zdjec nie robilam;p mam w planach ale przy okazji kastracji... no chyba,ze rusza treningi agility to wtedy zrobie zeby wiedziec na czym stoje a raczej na czym cekin stoi;p Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 step onka z napietej lekko linki.wyraznie cna tym zdjeciu widac mocny posuw tylu Quote
marmara_19 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 hmm to ja nie widze albo nie wiem i nie rozumiem co amm widziec;/ cekin jak "ciagnie" itp tez mocno stapa tylem;p;p Quote
lisica Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Kurde co to inochod?I te inne określenia, JA NIC NIEWIEM:placz: Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 kolejne zdjecia w stepie.jak wszyscy wiedza step jest chodem 4 taktowym,w jego trakcie jedna konczyna jest w powietrzu. zwracamy uwage na przestrzennosc wykroku przodu oraz posuw tylu zwiekszony przez napiecie linki,dodatkowo uwypuklajace prace i zwiazanie grzbietu. na tym zdjeciu widac najlepiej przestrzennosc chodow,linka jest mniej napieta,pies wiec idzie swobodniej i widac jak duzo zbiera przestrzeni wykrokami Quote
ayshe Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 onek porusza sie klusem.klus to chod dwutaktowy tak jak inochod ale klus jest chodem diagonalnym tj.w gorze jest przekatna konczyn czyli np.lewy przod i prawy tyl.inochod jest niewydajnym chodem dwutaktowym w ktorym pousza sie para stronna konczyn tj.prawy przod i prawy tyl.poruszanie w inochodzie jest niewydajne poniewaz pies nie moze kryc duzo terenu czyli jest to wolny chod dowodem na to niech bedzie ze psy po przyspieszeniu wchodza w klus. Quote
Recommended Posts