Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayshe napisał(a):
nie iwem czy macie tak samo [sorry za tego offa]ale jak pomysle o odejsciu ktoregos z moich psow to serce mi staje.zatyka mnie normalnie z poczucia leku i bezsilnosci wobec smierci.bardzo je wszystkie kocham.

ayshe,
to jak ja sobię pomyślę o odejściu moich psów to.... zaraz świeczki mi w oczach stają... :-( Nie wyobrażam sobie dnia, gdy bedę się musiała pożegnać z Kennym. Ja tak uwielbiam tego gada... :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lisica napisał(a):
A poczytałam sobie o tym znencaniu się,zakwasach,siniakach itp:cool3:,ale oni sie cieszą,bo masochisty som i lubiom to,żyje się w końcu tylko raz

i czasem probuja zamiast po linii prostej to jakims aportem rzucic we mnie....w kazdym razie jak stoje przed linia i mowie rzucic pilki[np]to ostrzegam ze nie we mnie bo gappaye bola:roll: :lol: a oni maja takie miny.....:diabloti:
a wczoraj im sie bloto nie podobalo.....;).jakies takie dziwne som i martwia sie o swe szkoleniowe lakierki.

Posted

ayshe napisał(a):
i czasem probuja zamiast po linii prostej to jakims aportem rzucic we mnie....w kazdym razie jak stoje przed linia i mowie rzucic pilki[np]to ostrzegam ze nie we mnie bo gappaye bola:roll: :lol: a oni maja takie miny.....:diabloti:
a wczoraj im sie bloto nie podobalo.....;).jakies takie dziwne som i martwia sie o swe szkoleniowe lakierki.

Nieee, no w sumie blotko bylo fajne :mad: Prawie godzine szorowalam buty :angryy:
Nawet chcielismy Tressera wrzucic w to blotko, ale dzielny byl i sie bronil jak lew ;) :evil_lol:

Posted

agis napisał(a):
Nieee, no w sumie blotko bylo fajne :mad: Prawie godzine szorowalam buty :angryy:
Nawet chcielismy Tressera wrzucic w to blotko, ale dzielny byl i sie bronil jak lew ;) :evil_lol:
sadysci.a ja bylam mila wyjatkowo wczoraj i mieliscie luzackie zajecia.:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
sadysci.a ja bylam mila wyjatkowo wczoraj i mieliscie luzackie zajecia.:diabloti:

Według mnie to Ty dziwna wczoraj byłaś:razz: a jazda samochodem z Tobą jest bardzo niebezpieczna:roll: i następnym razem buty Ci do mycia oddam:eviltong: a tak wogóle to było fajnie:lol:

Posted

Szira/Gosia napisał(a):
Według mnie to Ty dziwna wczoraj byłaś:razz: a jada samochodem z Tobą jest bardzo niebezpieczna:roll: i następnym razem buty Ci do mycia oddam:eviltong: a tak wogóle to było fajnie:lol:
no wczoraj fajnie bylo.odreagowalam klopoty przynajmniej.:diabloti:

• 3 weeks later...
Posted

poniewaz temat troszku umarl to chce go podniesc i zaproponowac omowienie sobie i rozmowe na temat ruchu onka.sprobuje zrobic to tak jak z opisem budowy na stoj a potem calosci.czyli przod,zad i spojna bardziej lub mniej calosc.moze to kogos zaciekawi.:cool1:

Posted

ayshe napisał(a):
poniewaz temat troszku umarl to chce go podniesc i zaproponowac omowienie sobie i rozmowe na temat ruchu onka.sprobuje zrobic to tak jak z opisem budowy na stoj a potem calosci.czyli przod,zad i spojna bardziej lub mniej calosc.moze to kogos zaciekawi.:cool1:

:multi: :multi: :multi:
Pisz wyrocznio:evil_lol: :razz:

Faktem jest, że po przeczytaniu o budowie i o tym ,ze ONek to kłusak zaczęłam zwracać uwagę jak się Myszul porusza i coś widzę:cool3: widzę,że to dla niej najpłynniejszy ruch i pięknie wtedy wygląda,jeszcze do tego biega najczesciej z nosem przy ziemi jakby się czaiła:cool3:

Posted

ja tez chetnie poczytam:) Cekin klusuje jak ma cos w pysku;/ albo przy rowerze na smyczy.. bo jak loozem to biega.. zatrzymuje sie.. galopuje.. inohoduje;/ mi sie podoba jak klusuje albo jak pedzi szybkim galopem:D:D

Posted

inochod u onka jest wada ruchu wynikajaca przewaznie z budowy.
sluchajcie sorki ze sie opozniam ale czekam na 2 zgody zebym mogla korzystac z materialow zdjeciowych i to troszku trwa.:roll: .

Posted

ayshe napisał(a):
inochod u onka jest wada ruchu wynikajaca przewaznie z budowy.
sluchajcie sorki ze sie opozniam ale czekam na 2 zgody zebym mogla korzystac z materialow zdjeciowych i to troszku trwa.:roll: .

Czekam z niecierpliwością:multi: :multi: :multi:

Posted

hmm czyli cekin ma zla budowe?:P bo on chodzi inohodem.. i czasem szybciej sie nim porusza.. ale czesto wpada w klus a najczesciej jak wlasnie niesie cos ciezkiego w pysky;p no i przy rpwerze na smyczy tez klusuje... a czy z kolei ta zla budowa,ktora przyczynia sie do inohodu jest jakas powazna?

Posted

Złe związanie, zle proporcje tak, ze tyłeczek nie zadrabia za przodem, zbyt drobne kroczki, brak długiego wyciągnietego kłusu z tego wynika i psu po prostu wygodniej inochodowac :evil_lol: Choc obiło mi sie o uszy, ze skłonnosci dysplastyczne tez moga miec czasem tu swój udział - odciązanie konczyn, zły rozstaw. Poza tym pies powinien wpadac w inochód, a nie wpadac w kłus. Moja sucz inochoduje, gdy idziemy wolnym tempem posrednim miedzy stępem (w sumie stepowac szybko to ona nie umie) i kłusem.

Ayshe, czekamy cierpliwie :p

Posted

inochod i sklonnosci do inochodu sa wada.jak pies przyspieszy inochod to naturalnie sie "nie wyrabia"i wchodzi w inochod.wykrok z tym wszystkim ma srednio wiele wspolnego..;)

Posted

buu czyli mam wadliwego ONka;p haha nic dziwnego w koncu jest qoooondlem;p ale czy to jest jakas pwoazna wada?tzn majaca wplyw na stawy czy cos w tym stylu?pytam bo nie wiem czy ma super stawy;p zdjec nie robilam;p mam w planach ale przy okazji kastracji... no chyba,ze rusza treningi agility to wtedy zrobie zeby wiedziec na czym stoje a raczej na czym cekin stoi;p

Posted

kolejne zdjecia w stepie.jak wszyscy wiedza step jest chodem 4 taktowym,w jego trakcie jedna konczyna jest w powietrzu.
zwracamy uwage na przestrzennosc wykroku przodu oraz posuw tylu zwiekszony przez napiecie linki,dodatkowo uwypuklajace prace i zwiazanie grzbietu.

na tym zdjeciu widac najlepiej przestrzennosc chodow,linka jest mniej napieta,pies wiec idzie swobodniej i widac jak duzo zbiera przestrzeni wykrokami

Posted

onek porusza sie klusem.klus to chod dwutaktowy tak jak inochod ale klus jest chodem diagonalnym tj.w gorze jest przekatna konczyn czyli np.lewy przod i prawy tyl.inochod jest niewydajnym chodem dwutaktowym w ktorym pousza sie para stronna konczyn tj.prawy przod i prawy tyl.poruszanie w inochodzie jest niewydajne poniewaz pies nie moze kryc duzo terenu czyli jest to wolny chod dowodem na to niech bedzie ze psy po przyspieszeniu wchodza w klus.