Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem z południa.
Sytuacja jest bardzo, bardzo zła!
Ogromnie proszę organizacje prozwierzęce, TOZy i każdego komu bliski jest los bezdomnych zwierząt ZAINTERESUJCIE SIĘ ZWIERZĘTAMI W SCHRONISKACH NA TERENACH OBJĘTYCH POWODZIĄ ale i zwierzętami gospodarskimi oraz psami podwórkowymi.
Niestety pamiętam jak ginęły psy w 1997 roku, bo nikt nie dał im szansy i nawet nie odpiął z łańcucha. Teraz jest pewnie podobnie :-(
Ja nie wiem czy ktoś ma na to wpływ ale może można zadzwonić i uczulić strażaków na los zwierząt, jakieś służby i urzędników, którzy np. podejmują decyzje odnośnie ewakuacji, aby pamiętali o zwierzętach. Może potrzebują pomocy, może wiedzą, że np. zagrożone zalaniem jest schronisko czy jakieś prywatne przytulisko.

Bardzo, bardzo proszę..
U nas ciągle leje, jest zimno. Widziałam już potopione jeże i małe zajączki... :-(

Posted

W hoteliku znajdującym się za Jabłonną przebywa 8 psów, które według zaleceń Policji muszą być dzisiaj zabrane. Grozi przerwanie wału także trzeba jak najszybciej zabrać je z tego terenu.
Ja jestem w stanie zabrać jednego psa, nie wiem co z resztą. W tej chwili nie mam możliwości kontaktu z osobą która decyduje o losie tych zwierząt.
Z tego co wiem to psy nie są agresywne, także nie powinny sprawiać większych problemów.

Czy w razie potrzeby ktoś mógłby wziąć psa/psy do czasu ustania zagrożenia?

Posted

Julka cięzko jest zdecydowac się na danie domu tymczasowego psiakowi o którym nic się nie wie :(
Gdybyś mogła bardziej opisać psiaki..
Wielkośc, wiek, charakter...
Bez tego będzie bardzo trudno :(
Czy pobyt psiaków w hotelu jest opłacany? To chyba także istotne bo jesli tak to można im na cito szukać płatnych Dt

Posted

Wczoraj dzięki pomocy wielu ludzi wszystkie zwierzęta zostały umieszczone w bezpiecznych miejscach :multi:
Wiel z tych zwierząt dzięki temu nie wróci już do schroniska... bo w tej całej dramatycznej sytuacji znalazło swojego człowieka, swoje nowe domy :multi::multi::multi:

Jeszcze raz bardzo ale to bardzo dziękuję wszystkim razem jak i każdemu z osobna !!! Dziękuję radiu RMF FM i radiu RMF MAXXX za pomoc !!!

Krakowianie...pokazaliśmy że jak się chce to się da !!!!

Posted

Jestem jak to sa tymczasy to trzeba uderzyc do odpowiedzialnych za psy i to jak najszybciej, teraz staramy sie pomoc psom i kotom z nad Wisly:(