Jump to content
Dogomania

powódź - schroniska, przytuliska, dogomaniacy w potrzebie

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy to jest dobre miejsce ale TOZ Oborniki(wielkopolskie) moze przyjac na DT 5-10 mniejszych psiakow z zalanych miejsc.
Jakby co prosze o kontakt na PW

Posted

ana666 napisał(a):
Nie wiem czy to jest dobre miejsce ale TOZ Oborniki(wielkopolskie) moze przyjac na DT 5-10 mniejszych psiakow z zalanych miejsc.
Jakby co prosze o kontakt na PW

dobra wiadomość

Posted

Ajula napisał(a):
świetnie :)
na wątku krakowskim jest podany kontakt:
"jeśli ktoś ma większe ilości takich rzeczy a nie ma mozliwości przywiezienia, proszony jest o kontakt tel. a zorganizuje się transport...
tel do schronu:
12 429 74 72"

możesz wejść na wątek krakowski i napisać, że masz dla nich rzeczy - powiedzą Ci, jak i dokąd możesz je posłać

a moge dostac linka na watek krakowski:lol:

Posted

Witam,

Mazowiecki Urząd Wojewódzki zorganizował zbiórkę karm dla zwierząt domowych i gospodarskich.

"W województwie mazowieckim uratowano z powodzi kilka tysięcy zwierząt, przede wszystkim krowy, świnie, konie, psy i koty. Zbieramy karmę dla zwierząt gospodarskich, siano, suchą karmę oraz saszetki i puszki dla psów i kotów. Karma szybko się psująca (np mięso i przetwory) nie będzie przyjmowana. Karmę można przynosić do Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie, pl. Bankowy 3/5. Na placu, przy bramie wjazdowej, stoi samochód, który będzie tam stał aż do zapełnienia karmą. Bardzo prosimy o pomoc dla ocalałych z powodzi zwierząt."

Zbieramy każdą żywność długoterminową dla zwierząt: i tych gospodarskich (tu mamy największe zapotrzebowanie) i tych domowych."

Byłam dzisiaj, zawiozłam worek. Busik nie był szczerze mówiąc bardzo przepełniony.

Samochód będzie stał tam jeszcze w dniu jutrzejszym więc zachęcam warszawiaków

Posted

Rachelaa napisał(a):
Witam,

Mazowiecki Urząd Wojewódzki zorganizował zbiórkę karm dla zwierząt domowych i gospodarskich.

przeklejam w pierwszy post, żeby się nie zgubiło

Posted

Kochani, probuje montowac jakas pomoc rzeczowa dla psow, schronisk, jest na to realna szansa, ale jest niemozliwoscia przebic sie przez te ilosc watkow i informacji !!!!

Blagam, dawajcie w pierwszym poscie danego watku, jesli to mozliwe: * aktualna informacje, * co jest potrzebne, * kontakt do jakiejs osoby/instytucji (nr telefonu lub adres mailowy), * nazwe miejscowosci / polozenie (wojewodztwo lub powiat, bo jak widze nazwe X, to na google maps wyskakuja czesto 4 takie nazwy), * zdjecia lub adres do zdjec (jesli to mozliwe). I ogromna prosba o uaktualnianie informacji!

Siedze juz drugi dzien, trace mnostwo czasu na znalezienie info, potencjalni ofiarodawcy czekaja na informacje ode mnie, a ja nadal nie wiem, jak zebrac w jedno, na mniej wiecej jednym terenie, adresy i liste potrzeb, boje sie, ze w koncu sie zniecierpliwia. Tak wiec ogromna prosba o ulatwienie slania pomocy!!!! :-)

Posted

Aha, i jeszcze * ile zwierzat i jakie!!! naprawde, siedze juz od 9 rano i nadal nie mam listy adresow (fizycznych, nie internetowych, obawiam sie, ze cala dobra chec poteznych ofiarodawcow pojdzie sie bujac, bo nie mam jak znalezc informacji :-((((((((((((((

Posted

[quote name='Em_']Aha, i jeszcze * ile zwierzat i jakie!!! naprawde, siedze juz od 9 rano i nadal nie mam listy adresow (fizycznych, nie internetowych, obawiam sie, ze cala dobra chec poteznych ofiarodawcow pojdzie sie bujac, bo nie mam jak znalezc informacji :-((((((((((((((

ja gdzies wyzytalam ze potrzeba kocy, poscieli cokolwiek co sie nada dla psow, jak rowniez karme, miski ,smycze i obroze.

Posted

ja zebralam trzy kartony koce, posciel , reczniki i pare obrozy mam tego ok 50 kilo, teraz tylko czekam na kuriera i wszystko pojdzie do schroniska w krakowie, tak ogólnie to bardzo malo osob tu zaglada...

Posted

Em_ napisał(a):

Siedze juz drugi dzien, trace mnostwo czasu na znalezienie info, potencjalni ofiarodawcy czekaja na informacje ode mnie, a ja nadal nie wiem, jak zebrac w jedno, na mniej wiecej jednym terenie, adresy i liste potrzeb, boje sie, ze w koncu sie zniecierpliwia. Tak wiec ogromna prosba o ulatwienie slania pomocy!!!! :-)

w pierwszym poście są linki do wątków potrzebujących schronisk, przytulisk itd
na tych wątkach najczęsciej w pierwszym poście są aktualne informacje
prawda, że panuje dosyć duże zamieszanie i nie wszystko udaje się znaleźć

Posted

Uwaga! W Bieruniu nadal jest podtopionych wiele gospodarstw. Będę się dowiadywać co jest najpilniejsze. Będziemy zbierać karmę, ale też ciuchy i inne rzeczy dla ludzi.

Tam się mnóstwo zwierząt potopiło, uwaga drastyczne zdjęcie!
http://www.fakt.pl/Smierc-glod-i-zar...u,72834,2.html

na tym wątku jest organizowana pomoc dla Bierunia:
http://www.dogomania.pl/threads/185929-TYCHY-ryzyko-ewakuacji-zwierz%C4%85t!!-NIE-MA-MIEJSC!!-KTO-POMO%C5%BBE-W-RAZIE-NAJGORSZEGO-!/page16

Posted

macie pomysł jak zebrać pasze dla zwierząt? jutro będe dzwonic po hurtowniach i bedziemy chyba chodzic od gospodarza do gospodarza i prosic o odsypanie troche jedzonka dla powodziowych zwierzat i jakies wsparcie. najwiekszy problem ze zdobyciem jedzonka dla zwierzat gosp:(

Posted

Nie wiem czy jest taka potrzeba...
jeśli znacie jakiegoś dogomaniaka lub kogoś poszkodowanego w powodzi to mam do oddania tapczan rogowy w bardzo dobrym stanie.
Tylko nie mam jak go dostarczyć :(
proszę o kontakt na PW...