Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malinę zobaczyłyśmy jak przebiegała przez ruchliwą drogę. Z przerażeniem patrzyłyśmy czy nie potrąci jej samochód. Na szczęście jej się udało.
Odwiozłam Chrupka do schroniska a sama podjechaam do sklepu. Pod sklepem stała Ona. prosiła o jedzenie. Widać było, że albo ma szczeniaki albo jest w ciąży ponieważ miała duże sutki.
Oczywiście kupiłam dla niej puszkę. W sklepie była Pani, która powiedziała mi, że sunia błąka się już od dłuższego czasu i ona ją dokarmia.
Nie mogłam jej zostawić na ulicy. Akurat tego dnia w lecznicy była lekarka, która robiła usg więc pomyślałam, że jak się okaże, że sunia karmi to ją wypuszcze i będę śledzić a jak jest w ciąży to już jej nie zostawię.
Okazało się, że sunia za chwilę będzie rodziła.
Zabrałyśmy ją więc do p. Grażynki do Otrębus (wcześniej umówiłyśmy się z wetem na sterylkę). Przez całą drogę sunia tuliła się do Chrupka.Dawała buziaki, domagała się pieszczot.
Ewa nazwała ją Malina.
Zostawiłyśmy ją w hotelu, ubiegła nas. Zanim nadszedł termin sterylki ona już urodziła 2 zdrowe szczeniaki.

Sunia nadal jest w hotelu, szczeniaki mają już ponad 6 tygodni.
Mają na imię Melon i Mela i są całe czarne w przeciwieństwie do swojej mamy.

Wszyscy czują się dobrze i są gotowe na nadejście lepszego jutra.

Jeżeli ktoś chciałby dać im dom proszę o kontakt 0-601 92-56-96
A oto mama i jej pociechy:

Mela ((POJECHAŁA DZIŚ DO DOMU): i Melon w wieku 2 tygodni

tu z wujkiem oskarem 4 tygodnie później

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U p. Grażunki są jeszcze 2 szczeniaki. Nie wiem czy osoby, które jej przywiozły założyły im tu wątek.

Zosia (POJECHAŁA DZIŚ DO DOMU):
5 miesięcy. Została znaleziona w lesie, prawdopodobnie błąkała się tam od jakiegoś czasu. Jest bardzo nieufna (chociaż i tak zrobiła duże postępy)
Jest odrobaczona i zaszczepiona

Pestka:
4 miesiące. Znaleziona.Śmiała, chętna do zabaw sunia.
Jest odrobaczona i zaszczepiona

Obie panny razem:

Posted

enia napisał(a):
a Malinka na pierwszym zdjeciu to taki mini labek! ;) te ufne oczka ........
oby szybko domek sie znalazł!

masz rację ona wygląda jak mini labek. Sięga tak mniej więcej za kolano.
Jest strasznie ufna i kochana. Taka słodka przylepka.

Posted

Przesliczna ta Malinka. Bedzie radoscia dla kogos, kto jej da domek :p .

Asiaf1,
a moze dasz ja na allegro, jesli jest wysterylizowana nie bedzie nikogo kusic. A szanse zawsze wzrastaja.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Przesliczna ta Malinka. Bedzie radoscia dla kogos, kto jej da domek :p .

Asiaf1,
a moze dasz ja na allegro, jesli jest wysterylizowana nie bedzie nikogo kusic. A szanse zawsze wzrastaja.

Malina jeszcze nie jest wysterylizowana. Jeszcze karmi. Ale jak tylko lekarz zdecyduje, że można ją wysterylizować to zrobimy to.
Przed chwilą dzwoniła do mnie Pani Grażynka, że znaleźli sie chętni ma Melę i Pestkę, państwo są z Falenicy i mają dom z ogrodem.

Posted

A więc sprawa ma się tak; Do domu pojechała Mela, którą nowi właściele po mamie nazwali Malina oraz Zosia.
Pani powiedziała, że Pestce łatwiej będzie znaleźć dom niż Zosi, która jest takim małym dziluskiem.
W tym tygodniu podjadę i sprawdzę jak mają się obie panny.
Państwo mają już 16-letnią spanielkę.
Państwo prosili nas tylko o pomoc przy sterylce (oczywiście jak sunie będą w odpowiednim wieku).Zosia była pod opieką Fundacji pod Psim Aniołem, która zgodziła się pomóc w sterylce a my wiadomo też pomożemy Meli vel Malinie.
Mam nadzieję, że dla tych sunieczek to będzie szczęśliwe zakończenie.

Posted

Evita,
dziękuję za pomoc.
Ja też mam taką nadzieję. Oboje są strasznie przytulaści. :loveu:
Jak Grażynka bierze Melona na ręce to on wtula się jej pod brodę i tak może godzinami leżeć.:loveu: