agniech_a Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Timo już dziś musiał zostać zawieziony...Smutno bardzo, po powrocie dalej będziemy się starać szukać mu domu, może jednak... Quote
ewatonieja Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 :(( kolejny psiak który musi przejśc cięzkie chwile Quote
paoiii Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 będzie może jutro ktoś w schronisku? bo jade z aparatem chyba więc jak cos to sluże pomocą :) Quote
agamika Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 ANia zajmująca się Silverem w schronisku jeszcze przed ewakuacj brdzo chciałby go zabrac do hotelu . miała tu napisać, ale może nie odnalazła watku, lub znowu mialaproblemy z logowaniem . Z jego łapkami jest juz gorzej, w schronisku mimo chęci pewnych spraw nie przeskoczą ... Quote
agamika Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 nie mogę edytować poprzedniego posta wiec jeszcze dopisze, sama Ania nie podoła jego utrzymaniu, tak wiec jeśli ktoś mógłby jakoś wspomóc to będzie bardzo wdzięczna . Quote
agniech_a Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Podam telefon do Ani, dziś do mnie pisała- 502 100 806, Jeśli, póki co, nie uda się załatwić hotelu, to już wcześniej miałyśmy z mamą w planach wziąć Silvera na adopcję na odległość, może to pomoże do czasu, jak uda się znaleźć dla niego miejsce w hotelu, zebrać pieniądze... Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 agniech_a napisał(a):Podam telefon do Ani, dziś do mnie pisała- 502 100 806, Jeśli, póki co, nie uda się załatwić hotelu, to już wcześniej miałyśmy z mamą w planach wziąć Silvera na adopcję na odległość, może to pomoże do czasu, jak uda się znaleźć dla niego miejsce w hotelu, zebrać pieniądze... Pani Agnieszko ,bardzo miło że Silwerek bedzie mial oprocz Ani jeszcze pania jako opiekuna bo rozumiem ,ze jak pani bedzie jego wirtualna opiekunka to bedzie pani tez mogla go odwiedzac i wyprowadzac w schronisku a to dla Silwera bardzo wazne. W Niedzile do mnie zadzwonila Ania z rozpacza w glosie ,zeby pomoc jej szukac hotelu dla Silwera bo chca go uśpic ,niestety mimo najlepszych checi w tej chwili nie ma miejsc w hotelach w którym sa wybiegi do konca sierpnia ,a umieszczenie go w hotelu w malenkim boksie bez mozliwosci wybiegu mija sie z celem bo on musi chodzic , a w schronisku ma mozliwosc spacerków i duzy boks tym bardziej ,ze jak dowiedzilam sie bezposrednio u źródła na razie nie ma takiej opcji zeby Silwera mieli uspic ,dostaje leki bo faktycznie ma problemy ze stawami i problem bedzie napewno kiedy nastana chłodne i wilgotne dni, ale nasze panie wetki beda robic wszystko zeby jak najdłuzej mógł sie cieszyc ze spacerków i dadza znac jak by stan jego sie pogorszył. Tak ze jest na razie czas na znalezienie Silwerowi domku stałego lub tymczasowego lub w ostateczności hotelu. Nie wiem tez dlaczego dowcipny pielegniarz nastraszyl Anie ale to inna bajka. Quote
agniech_a Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Dziękuję w takim razie za informacje, cieszę się, że żadnego uśpienia jednak nie planują. Oczywiście, jak wirtualnie zajmiemy się Silverem, to będziemy go też odwiedzać. Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 agniech_a napisał(a):Dziękuję w takim razie za informacje, cieszę się, że żadnego uśpienia jednak nie planują. Oczywiście, jak wirtualnie zajmiemy się Silverem, to będziemy go też odwiedzać. Rozmawialm jeszcze raz dzisiaj z wetka bo znowu dostalam wiadomosc ze trzeba sie spieszyc ,dowcipny pielegniarz:shake: .Sprawa na dzisiaj wyglada tak ze Silwer jest na izolatkch bo ma problemu z poruszniem i wstawaniem wiec ma problem z codziennym chodzeniem do wetow na leki. Pan wetka powiedzila ,ze bardzo wskazane sa mu codziennie spacery i rechabilitacja ,super by byly lasery . Na ten moment dowiedzilam sie ze jeden piesek z niepolomic ma juz sprawdzony dom i bedzie w tym tygodniu jechal do domu wiec zrobi sie miejsce . Decyzja nalezy do Ani . Ja tak jak powiedzilam Ani moge tylko pomoc w ogloszeniach Silwera ale nie moge pomoc finansowo bo mam swoje psy i koty w hotelu . Quote
agniech_a Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ania też do mnie pisała. Jest rozważane to miejsce w hoteliku w Niepołomicach, brakuje niestety funduszy, my też za wiele nie pomożemy, dlatego myślę, że jesli ktoś mógłby zorganizować bazarek na Silvera to byłoby super. Ja się na tym niespecjalnie znam, więc byłabym wdzięczna za pomoc. Quote
aniaczaki Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 dziewczyny odblokowałam sobie wkońcu konto Quote
aniaczaki Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 czy możecie mi powiedzieć co można wystawić do bazarku , jakie przedmioty,z których mogłybyśmy uzyskać pieniążki dla Silvera, ja się wogóle na tym nie znam Quote
agniech_a Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Trzeba wystawić, co się tylko ma, a akurat nie potrzebuje i można się podzielić :) Jeśli ktoś mógłby zrobić bazarek, to ja mam kilka rzeczy, które mogłabym przekazać, tylko właśnie problem jest z organizacją bazarku i logistyką:) Najlepiej jakby mógł zając się tym już ktoś, kto bazarki robił, bo mnie to zajmie 3 razy więcej czasu;) Quote
aniaczaki Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 dziewczyny uszyłam 12 szt fajnych tęczowych smyczy o dł. 3,20 z mocnymi karabinkami,mają być przeznaczone na bazarek dla Silvera, tylko nie wiem jaka powinna być ich cena, proszę o podpowiedzi Quote
aniaczaki Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Agnieszko, pisałam do irenki, pomoże mi w zorganizowaniu bazarku, ale dopiero w sobotę,jeśli masz coś na bazarek to byłoby fajnie, może jeszcze ktoś nam pomoże, jeśli nie uzbieram pieniążków to Silver zostanie w schronisku Quote
irenaka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 aniaczaki napisał(a):Agnieszko, pisałam do irenki, pomoże mi w zorganizowaniu bazarku, ale dopiero w sobotę,jeśli masz coś na bazarek to byłoby fajnie, może jeszcze ktoś nam pomoże, jeśli nie uzbieram pieniążków to Silver zostanie w schronisku Małe sprostowanie Aniu, zapomniałam o sobotniej imprezie. Umówmy się na niedzielę. Sorki. Quote
aniaczaki Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 może być i niedziela, jeśli tylko będziesz mogła chwileczkę poświęcić swojego czasu:multi: Quote
agniech_a Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Oj, super, że będzie bazarek, ale mi trudno będzie się dołączyć :( Mam rzeczy i nawet jest szansa na jakieś hand - made, tylko potrzeba czasu, żeby zostały zrobione. A to co bym planowała to muszę jeszcze dokładnie przeszukać szafy itd :) i zajmie mi to więcej czasu...potem zrobić zdjęcia...A weekend i najbliższy tydzień mam dość zajęty i mało czasu na cokolwiek...:( Może zaczniemy od tego bazarku ze smyczami (Ania dzięki!:)), a ja ewentualnie jak się odrobię ze wszystkim to postaram się sama wystawić bazarek, wynajdę wszystko i zaangażuję parę osób :) Postaramy się, żeby Silver jak najszybciej trafił do hoteliku, postaramy się też z mamą odwiedzić go jak tylko najszybciej się da i uzyskać wszystkie informacje o biedaku... Quote
Patia Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 dziewczyny , ja też mam rzeczy na bazarki , obiecałam Agacie pomóc finansowo i trochę dlugu jest za szczeniaki ale dołożę się ile będę mogła Quote
Patia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Zrobilam już jeden mały bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/190616-Royal-fresbee-waga-miski-na-dług-hotelowy-sary-i-staruszka-Silverka-do-30-VIII Quote
agniech_a Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Super! :) Jak się tylko ogarnę to postaram się jak najszybciej sama zrobić. Silver z takim wsparciem na pewno nie zostanie w schronisku;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 agniech_a napisał(a):Super! :) Jak się tylko ogarnę to postaram się jak najszybciej sama zrobić. Silver z takim wsparciem na pewno nie zostanie w schronisku;) Dzisiaj Ania ma rozmawiac z moja przyjaciółka druga Ania i albo Ania wystawi bazarek albo nauczy Anie robic taki bazarek wiec na dniach bedzie mozna kupic smyczki robione przez Anie. ja mam od kolezanki dla Silwera 50 zł ,ktore zostawie w hotelu w niepolomicach jak bede w czwartek niech na niego juz czekaja. Quote
Patia Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Jeszcze jeden bazarek , rękawice bokserskie :) http://www.dogomania.pl/threads/190645-RĘKAWICE-BOKSERSKIE-!-Na-hotel-sary-i-Silvera-do-18-VIII?p=15164350#post15164350 Quote
Recommended Posts