Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewna nie jestem, to ewentualnie niech mnie ktoś poprawi;), ale wydaje mi się, ze jedynie wystarczy zmienić treść tytułu wątku, że bazarek przedłużony do któregoś tam. Trzeba wejść na 1 stronę wątku, dać "edytuj post", potem "zaawansowana edycja" i już można zmieniać tytuł i informacje w pierwszym wpisie....ja bym tak zrobiła, nie wiem czy to jest ok.

Posted

Byłyśmy wczoraj z mamą w schronisku, żeby odwiedzić Silvera. Niestety okazało się, że jest na odziale szpitalnym i nie pozwolili nam go nawet zobaczyć...Jest tam, bo wiadomo, jak siedzi na boksach to jego stan się nie poprawia, ale jak mu trochę zdrowie podreperują to znowu tam pójdzie, więc to wszystko jest tymczasowym rozwiązaniem...Lekarz powiedział, że w schronisku Silver nie da rady przeżyć zimy, mówiłyśmy o opcji hoteliku, ale też nie uznał tego za specjalnie lepsze rozwiązanie, bo wiadomo, że najlepszym byłoby znalezienie mu domu...a z tym jak widać bardzo trudno:(

Posted

Silver był na spacerku w niedzielę, wyprowadziła go Beatka, ale faktycznie jest na szpitaliku
Ma zrobiony wątek na chwila dla pupila przez pana z radia, powinien być już do oglądnięcia

Posted

[quote name='DoPi']poprosze 2 smycze[/QUOTE]
Super :) jeśli można tylko prosić o wpis pod bazarkiem [url]http://www.dogomania.pl/threads/190932-T%C4%99czowe-smycze-na-potrzeby-staruszka-silvera-do-14-wrze%C5%9Bnia/page4[/url] - będzie łatwiej kontrolować zakupy ;)

Posted

D zis zaczepił mnie kierownik i poprosiłaby przekazać osobie zajmującej sie Silverem , ze go trzeba[B] regularnie KILKA razy w tygodniu wyprowadzać na spacery . [/B]
Silver obecnie jest sam na D5 , jednak bez spacerów , cwieczenia łap (mozna spytac Paniw wet jakmu masować łapki ) , bedzie musiał wrócic na szpital (czyt . łapymu wysiądą)

agniech_a wyrób sobie legitymacje wolontariusza, lub zostańcie wirtualnymi opiekunami Silvera, wtedy nawet jak będzie na szpitalu bedziesz mogła do niego pójść .

PS.
w hoteliku chyba kazdym, kazdy pies wychodzi codziennie z boksu! i to juz jest duza różnica w porównaniu ze schroniskiem , tak więc akurat tych słów Pana dra nie brałabym do "serca" . Poza tym sa hoteliki z ogrzewanymi "miejscówkami " lub hoteliki domowe ...

Posted

Byłam z Silverem wczoraj na spacerze (na prośbę kierownika, wcześniej nie śledziłam tego wątku). Widać, że jest zastany, po każdych kilkunastu krokach tył mu wysiadał, szczególnie lewa strona, i musiał chwilę posiedzieć i nabrać sił. Mimo to bardzo chciał spacerować, parł do przodu, skubał sobie trawkę. Był w boksie z innym dużym starszym psem, spokojnym.

Posted

A kiedy w takim razie byłby załatwiany hotelik dla Silvera?
Mój bazarek kończy się 5.09, więc już będę mogła przekazać uzbierane pieniądze na ten cel.
Sama z chęcią wychodziłabym z Silverem kilka razy w tygodniu na spacery, ale to niestety dla mnie niemożliwe i czasowo i odległościowo...Wtedy akurat jak byłam to i tak się dowiedziałam, że na spacerze już był, więc tym bardziej wpuścić mnie nie chcieli. Może uda mi się być w tą nd, więc z nim pospaceruje i spytam o ten masaż łap.

Posted

aga będę w niedzielę w schronisku, swój bazarek też przedłużyłam, jeśli chodzi o hotelik nie będzie problemu go tam umieścić, ale musimy mieć na tyle zabezpieczenia
finansowego, żeby się nie okazało, że w następnym miesiącu braknie nam pieniążków, a najważniejsze muszą być pieniążki na leczenie, a na razie nie mam odpowiedzi.

Posted

Byłyśmy wczoraj z mamą w schronisku, niestety kilkunastominutowe spóźnienie pozbawiło nas możliwości przekroczenia progu budynku, a tym bardziej uzyskania chociaż informacji co u Silvera...
Aniaczaki- po tym jak pieniądze z bazarku wpłyną do mnie, chciałabym przekazać je Tobie, żebyś mogła odpowiednio nimi rozporządzić, czy to na leki czy hotel dla Silvera...jeśli możesz to prześlij mi nr konta, a ja przeleję wszystko, co do mnie w najbliższym czasie wpłynie.

Posted

Słuchajcie, zadeklarowałam się na 2 smycze na bazarku również, napisałam do aniaczki, że prosze o kontakt, bo smyczki mi są potrzebne na już a wam pieniążki chyba też. od niedzieli żadnej odpowiedzi. Na bazarku w pierwszym poscie tez nie ujęłyście mojej deklaracji. Jak mam to rozumieć ?

Posted

DoPi napisał(a):
Słuchajcie, zadeklarowałam się na 2 smycze na bazarku również, napisałam do aniaczki, że prosze o kontakt, bo smyczki mi są potrzebne na już a wam pieniążki chyba też. od niedzieli żadnej odpowiedzi. Na bazarku w pierwszym poscie tez nie ujęłyście mojej deklaracji. Jak mam to rozumieć ?

To jest bazarek Ani, więc to ona musi wszystko na nim edytować, jeśli się pojawi to na pewno to zrobi i zbierze dane i wyśle smycze, trudno mi powiedzieć kiedy, mam z nią kontakt jedynie przez dogo.

Posted

ania wyjechała do zywca z tego co wiem. Wróci chyba dopiero w piątek. Rozmawiałam z Nia telefonicznie we wtorek i tak coś wspominała. Jak wróci to na pewno wszystko uaktualni:).
Ale smyczki na pewno dla Ciebie DoPi bedą zarezerowwane:)

Posted

otrzymałam widomości z TOZU i tak to wygląda.
Silverek będzie nadal przebywał w schronisku, gdzie ma opiekę weterynaryjną. Jest teraz w boksie z fajną dziewczynką więc siedzą sobie we dwójkę. boks jest blisko gabinetu więc nie musi pokonywać dużo śliskich płytek. Jest to może nie najlepsze wyjście, ale dla TOZU rozsądne.
Najważniejsze w tym momencie jest aby znależć mu domek na stałe i na tym powinnyśmy się skupić ponieważ jeśli nam się uda NOWY OPIEKUN będzie miał zagwarantowane wszystkie lekarstwa, które Silver przyjmuje, nie będzie więc obciążony kosztami leczenia.
Powinnyśmy oczywiście nadal zbierać pieniążki, bo nie wiem jakiego opiekuna znajdziemy i może się okazać,że będą potrzebne pieniążki np. na wyprawkę dla Silvera, może na karmę specjalistyczną dla weteranów.
POSTARAJMY SIĘ WIĘC, JEŚLI DOSTAŁYŚMY TAKĄ SZANSĘ POMOCY OD TOZU.

Posted

z tego co wiem Silver powienien mozliwie czesto wychodzic na spacery .. bez tego, domu moze nie doczekać, i ogloszenia na to nic nie pomogą ...
a cos mi sie wydaje ze nikt nie zwrócił uwagi na moj post z "apelem" od kierownika , który zaczepił mnie wtedy bo myslał ze to ja zajmuje sie Silverem.

Posted

Do mnie zgłosiła się Pani ze starego jeszcze ogłoszenia z propozycją pomocy finansowej.
Poprosiłam o bezpośredni kontakt z kierownikiem, jako osobą odpowiedzialną za Silvera.

Posted

ewatonieja napisał(a):
no cóż ja jestem w Łodzi, więc w tej kwestii Silver może liczyć tylko na dobre serca krakowskich cioteczek i wujków

wiem ...ale cisza odnośnie tematu wyprowadzania w tygodniu Silwera mnie martwi . NIe wiem czy coś sie dzieje "poza kulisami " w temacie spacerów Silvera czy nie, ale tu wygląda na to ze nikt nie zamierza tego tematu podjąć. Ja mogłabym spróbować jeden dzień zaoferować, ale kończę prace na tyle późno ze musiałby ktos załatwić pozwolenie kierownika na wyprowadzenie Silvera po godzinach otwarcia schroniska

Ogłoszenia sa bardzo wazne, bo daja szanse na dom, ale nie mozna "odpuszczac " pomocy fizycznej, na miejscu

• 2 weeks later...
Posted

mam też dobrą wiadomość, przynajmniej mam taką nadzieję, moja znajoma zaoferowała, że pomoże w znalezieniu Silverowi domu, ale musimy jeszcze poczekać troszeczkę ponieważ jej przyjaciółka jest na etapie przeprowadzki z bloku do domku z ogrodem. Kończą budowę, zostało im jeszcze ogrodzenie, a ono musi być zrobione, bo boją się o zwierzaki.Poza tym chciałabym aby podjechała kiedyś do schroniska i poznała Silvera i zapoznała się z jego sytuacją od pani doktor, tak jak faktycznie sytuacja wygląda, bo chcę aby taka decyzja była podjeta przez nią świadomie i aby nie wyrządziła krzywdy zwierzakowi i sobie również(wielkie rozczarowanie i niemoc)
Będę informowała na bierząco co z tej sytuacji wyniknie