Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super! Bardzo Wam dziękuję :)
Można mieć małą prośbę?:) Żeby zmienić imię Silverowi na Timo na allegro?:) odejdziemy od schroniskowego, nowe imię- nowy dom (mam nadzieję;))

Posted

__Lara napisał(a):
Dodam jeszcze te piękne zdjęcia pieska do allegro.

Jest szansa, że zrobisz oddzielne allegro dla Timo? Zapłacę za nie, tylko nie wiem czy czasem dysponujesz a to bardzo pilna adopcja.

Posted

irenaka napisał(a):
Jest szansa, że zrobisz oddzielne allegro dla Timo? Zapłacę za nie, tylko nie wiem czy czasem dysponujesz a to bardzo pilna adopcja.

Tak, mogę zrobić mu osobne allegro. A za ile?

Posted

__Lara napisał(a):
Tak, mogę zrobić mu osobne allegro. A za ile?

Pojęcia nie mam:oops:, wyróżnione na 100%, o reszcie decyduj sama bo mnie zawsze ktoś pomaga w takich decyzjach.
Pięknie z góry dziękuję!!!:-)

Posted

irenaka napisał(a):
Pojęcia nie mam:oops:, wyróżnione na 100%, o reszcie decyduj sama bo mnie zawsze ktoś pomaga w takich decyzjach.
Pięknie z góry dziękuję!!!:-)

To tak, wyróżnione jest za 12zł, a pogrubienie 2zł podświetlenie 6zł, to zdecyduj cioteczko :)

Posted

Timo został dziś wzięty do schroniskowego weterynarza, którego jednak wtedy nie było, ale udało się dowiedzieć kilku rzeczy o piesku. Został oddany do schroniska 15.10.2009r., nie jest tak stary, bo ma 8 lat, jest wykastrowany- tak jak już pisałam, ma szczepienia, jedyne leki jakie brał to na reumatyzm, ale te mogą być odłożone na jakiś czas i tu nic się dzieje. Biedak został omyłkowo wzięty z powrotem do boksów, bo pani myślała, że już go oddajemy, ale tak nie jest, Timo wrócił do Wieliczki i dalej czekamy na stały dom:) Był dziś myty, czesany, jak zawsze zachowywał się bardzo spokojnie. Dodatkowo, jazda z nim samochodem to prawdziwa przyjemność, leży sobie cichutko, prawdziwy anioł, więc do zalet można dopisać i to, że bardzo nadaje się do wspólnego podróżowania;) Rzadko trafia się na takie psy.

Za aukcję na allegro bardzo z Timo dziękujemy!

Posted

__Lara napisał(a):
To tak, wyróżnione jest za 12zł, a pogrubienie 2zł podświetlenie 6zł, to zdecyduj cioteczko :)

Wszystko!!!
Dziękuję!!!!!

EdiT;
Czy mogę zaproponować lekką zmianę tytułu?
Timo uratowany z POWODZI, nie pozwól aby wrócił do schroniska!!!!!

Posted

agniech_a napisał(a):
Timo został dziś wzięty do schroniskowego weterynarza, którego jednak wtedy nie było, ale udało się dowiedzieć kilku rzeczy o piesku. Został oddany do schroniska 15.10.2009r., nie jest tak stary, bo ma 8 lat, jest wykastrowany- tak jak już pisałam, ma szczepienia, jedyne leki jakie brał to na reumatyzm, ale te mogą być odłożone na jakiś czas i tu nic się dzieje. Biedak został omyłkowo wzięty z powrotem do boksów, bo pani myślała, że już go oddajemy, ale tak nie jest, Timo wrócił do Wieliczki i dalej czekamy na stały dom:) Był dziś myty, czesany, jak zawsze zachowywał się bardzo spokojnie. Dodatkowo, jazda z nim samochodem to prawdziwa przyjemność, leży sobie cichutko, prawdziwy anioł, więc do zalet można dopisać i to, że bardzo nadaje się do wspólnego podróżowania;) Rzadko trafia się na takie psy.

Za aukcję na allegro bardzo z Timo dziękujemy!

A dzwoniłaś do Patrycji?

Posted

[quote name='irenaka']Wszystko!!!
Dziękuję!!!!!

EdiT;
Czy mogę zaproponować lekką zmianę tytułu?
Timo uratowany z POWODZI, nie pozwól aby wrócił do schroniska!!!!![/QUOTE]

Nie ma sprawy irenaka, już zmieniam!

Tobie mam podesłać nr konta?

Posted

[quote name='__Lara']Nie ma sprawy irenaka, już zmieniam!

Tobie mam podesłać nr konta?[/QUOTE]

Konto do mnie na pw i jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję:loveu:.

Posted

[quote name='irenaka']A dzwoniłaś do Patrycji?[/QUOTE]

Wysyłałam sms, że zabieramy Timo do schroniska.
Jak już pisałam, nie było go, więc albo jeszcze pojedziemy na Rybną albo pójdziemy z nim do innego.

Posted

[quote name='agniech_a']Wysyłałam sms, że zabieramy Timo do schroniska.
Jak już pisałam, nie było go, więc albo jeszcze pojedziemy na Rybną albo pójdziemy z nim do innego.[/QUOTE]

Koniecznie w takim razie zadzwoń do Patrycji, bo może Ona myśli, że psa oddałaś do schroniska?
Patrycja Ci pomoże, odezwij się do niej jeszcze raz. Może zadzwoń zamiast wysyłać SMS.
Mizianko dla Timo:loveu:

Posted

[quote name='irenaka']Konto do mnie na pw i jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję:loveu:.

Już kochana Ci podeślę, jeszcze z tego wszystkiego tytułu nie zmieniłam, przepraszam:oops:

Cioteczki z Krakowa i okolic, nie wiecie kto byłby w stanie pójść/ pojechać na wizytę do Kaliny Wielkiej? 50km od Krakowa.

Posted

[quote name='irenaka']Koniecznie w takim razie zadzwoń do Patrycji, bo może Ona myśli, że psa oddałaś do schroniska?
Patrycja Ci pomoże, odezwij się do niej jeszcze raz. Może zadzwoń zamiast wysyłać SMS.
Mizianko dla Timo:loveu:[/QUOTE]

Tzn. ogólnie dzwoniłam do Patrycji i była u mnie w pt., miałyśmy się jedynie umawiać w sprawie ewentualnego pójścia do weterynarza tu do Wieliczki, ale nie dzwoniła, a miałam możliwość podjechania do schroniska, więc napisałam jej, że już tam się wszystkiego dowiemy od weterynarza. Nie sądzę, żeby pomyślała, że go oddajemy, tym bardziej, że już potem się ze mną nie kontaktowała. Jeśli nie damy rady sami z nim podjechać na Rybną to zadzwonię do Patrycji i poproszę o pomoc w sprawie tutejszego weterynarza. Na razie wolałabym się nie umawiać, bo ciężko mi powiedzieć jak będę z czasem dzisiaj i w najbliższych dniach. Na pewno postaram się wszystko pozałatwiać.

Posted

Timo był u weterynarza. Rozmawiałam z Patrycją i udało się załatwić szybko wizytę. Miał pobraną krew, dziś będą wyniki i jakieś ewentualne leczenie jest narazie uzależnione od tych badań.

Posted

Trzeba porządnie zdiagnozować psiaka , tu bazarki na diagnozowanie i leczenie , trzeba wyleczyć biegunkę , uszy i zacząć coś podawać na te nóżki , żeby nie było gorzej .

http://www.dogomania.pl/threads/186285-Frisbee-RC-super-!!-Tylko-6-zł-dla-staruszka-z-ewakuacji-do-15-VI?p=14740124#post14740124

http://www.dogomania.pl/threads/186286-Symulator-pRawo-jazdy-na-staruszka-z-ewakuacji-do-15-VI?p=14740202#post14740202

http://www.dogomania.pl/threads/186287-Nowy-śliczny-plecak-Royal-Canin-na-staruszka-z-ewakuacji-do-15-VI?p=14740211#post14740211

http://www.dogomania.pl/threads/186288-śliczne-miseczki-Royal-Canin-na-staruszka-z-ewakuacji-do-15-VI?p=14740260#post14740260

Czy on ma allegro ? Plakat trzeba zrobić , Agniecha potrafisz ?

ślepa jestem , teraz widzę , że ma allegro .

Agniecha a co mówili o ogonku ? Co to za rany ?
Trzeba coś z tym robić ?

Posted

O ranach niewiele było, został oglądnięty, ale żadnych wskazań nie mam. Rozmawiałam dziś z wolontariuszką, która zajmowała się Timo w schronisku, nawet mówiła mi, że możliwe, że piesek jest tam dłużej niż od końca zeszłego roku. Najpierw był w boksach ogólnych, potem został przeniesiony, wiem, że te rany robił sobie sam, nawet był na to dość długo leczony, dostawał antybiotyk, więc jeszcze raz będę się musiała dopytać, czy jednak czegoś nie musi brać. Możliwe, że on sobie robi te rany (czy robił, bo nie zauważyłam, żeby się dalej gryzł) i nie czuje, że go to boli, przez to zmniejszone czucie w łapach i ogonie. Jeśli uda mi się czegoś dowiedzieć, jeśli uda mi się w ogóle dodzwonić do schroniska to napisze, czego się dowiedziałam.