Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek jest dość duży, ale bardzo spokojny, nie stwarza żadnego problemu, jest przyjazny, lubi być głaskany. Z pewnością przywiązałby się do nowego właściciela, który zaopiekuje się nim na stare lata, na mnie zaczął dość szybko reagować. Umie ładnie chodzić na smyczy, załatwiał się tylko w ogródku. Troszkę słabo chodzi na tylne łapy, wprawdzie w niczym mu to nie przeszkadza, ale może lepiej, żeby nie musiał pokonywać większej ilości schodów. Jest wykastrowany. To tak z dość krótkiej obserwacji:) Byłoby naprawdę dobrze, jakby nie musiał wracać do schroniska.

Namiary: Agnieszka, tel. 604-853-891, agaxpl@gmail.com

Trudno ocenić wiek i wagę...myślę, ze spokojnie powyżej 10 lat ma; ważyć może ze 30kg, ale to tak w porównaniu do posiadanych już psów :) Jak będę w stanie zweryfikować dane, to je zmienię:)
Piesek musi siedzieć osobno, mamy już jednego psa i na sam jego zapach ten nasz reagował agresywnie, więc nie chce tu tworzyć żadnych problemowych sytuacji :) Jedynie na chwilę wpadła do niego suczka, to sprawiał wrażenie przyjaźnie nastawionego, ale boję się troszkę zostawiać je razem na dłużej. Tak że ciężko mi powiedzieć jak zachowywałby się w stosunku do innych psów. Jednak pewnie te moje (3 razy mniejsze:)) bardziej nerwowe :) Jakbym coś nowego przyuważyła to na pewno dopiszę :)

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma smutne oczy, ale mam nadzieję, że jest mu lepiej niż w tamtych warunkach, do których oby nie wrócił. Uszy ma super i super futro na karku, aż chce się tego Misia głaskać :)

Posted

Agniech_a:loveu:, Ty chyba sobie żartujesz z nas, poważnych ludzi;).
Jaki to staruszek to przecież facet w kwiecie wieku:evil_lol:
A tak poważnie, jak oceniasz jego wiek i wagę?
Może wrzuć w pierwszy post swoje namiary : telefon i mail i pisz na wątku dużo, zwłaszcza o jego zachowaniach, będzie nam łatwiej go ogłaszać.
I najważniejsze, nadaj mu imię. To przywilej każdego, kto ratuje psa w potrzebie.

Posted

agniech_a napisał(a):
Dane uzupełnione :) Imię jest w temacie, o takim się dowiedziałam i tego się trzymam :)

Wygłupiasz się z tym imieniem;). Przecież to schroniskowe, musisz mu zmienić, KONIIECZNIE!!:evil_lol:

Posted

Witam, piesek tymczasowo został ochrzczony Timo, żeby juz nie było schroniskowo :) Rano był trochę niespokojny i szczekał , możliwe, ze dlatego, że nie spodobało mu się siedzenie w warunkach, które sobie sam zasikał i nie tylko :) Po wyjściu na zewnątrz od razu się uspokoił, więc myślę, że chętnie przebywa na polu i może chociaż do ogródka ktoś wziąłby tego staruszka...Za niedługo pójdziemy sobie na dłuższy, pozaogródkowy spacer, więc zdam relację jak było :) Timo raz złapał mnie lekko zębami za rękaw, jak coś mu się nie spodobało, ale wątpię, żeby miał być w jakikolwiek sposób agresywny, raczej był lekko poddenerwowany. Wygląda, że lubi przebywać z ludźmi, bardzo był dziś niepocieszony, jak go musiałam na chwilę zostawić, patrzył tylko smutno tym swoim przeszywającym wzrokiem...Dla kogoś kto go weźmie stanie się z pewnością wiernym przyjacielem :)

Posted

Pies stworzony jest do spacerów;) Spokojny, nie szczeka, prawie wcale nie reaguje na psy awanturujące się zza ogrodzeń.
Obawiam się tylko,że szczekał całą noc...pewnie niestety stres robi swoje:( ale przy ludziach zachowuje się naprawdę fajnie:)

Posted

[FONT=Tahoma]Piekne imię Timo:loveu: [/FONT]
[FONT=Tahoma]Może uda Ci się dzisiaj zrobić trochę lepsze zdjęcia? Nie chodzi o jakość, ale może choć cień uśmiechu pojawi się na pyszczku? [/FONT]
[FONT=Tahoma]Plissss spróbuj :modla: i zabieramy się za ogłoszenia.[/FONT]

Posted

Dziękuję za banerek, chyba zostaniemy przy Timo, skoro to imię zyskało przychylność:)
"Bardziej uśmiechnięte" zdjęcia postaram się zrobić, ale będę mogła dopiero jutro, mam nadzieję, ze mi się to uda :)

Posted

Timo wśród stokrotek :)

Tak myślę, że on wcale nie musi mieć kilkunastu lat, tylko trochę biednie wygląda po schronisku, ale ciężko stwierdzić.
Zaczynał się bawić na ogródku, więc chyba jest dobrze ;)

Posted

Timo poznał się dziś z moją suczką (z tego samego schroniska, więc może się już kiedyś spotkali :D), byli nawet razem na spacerze ;) I nie było żadnego problemu,a tak naprawdę prawie nie zwracał na nią uwagi:) Dlatego myślę, że spokojnie nadawałby się też do domu, w którym jest już jakiś piesek.