Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A przypadkiem nie w Swarzędzu ? ;)

Dzisiaj rozmawiałam z pewną sympatyczną babeczką z Poznania - na tematy psie . Mówiła , że schronisko w Swarzędzu ma być zlikwidowane ! Jest tam 300 psów - władze nie mają koncepcji co do dalszych losów psów ... Wiadomość nie jest sprawdzona... Czy ktoś zna może jakieś bliższe szczegóły ?

Posted

tak o ten schron własnie chodzi,ja tez słyszałam ze schron ma byc likwidowany ale nie wiec nic na 100%

ale oglądałam jakie tam spiaczki sa, dobrze byłoby zawolac kogos od spanieli czy husky,owczarków,bullowtaych

Posted

schron ma być zlikwidowany. z wolontariatem tam średnio. Weronia ze straży / z dogo/ jeździła. pewnie ona może więcej powiedzieć. bo ja wiem tyle że wiele za wiele psów jest tam usypianych i że jak zlikwidują schron to pewnie z psami:( szczegółów nie znam:(

• 2 months later...
Posted

Do schroniska zaproszone sa od zaraz wolontariusze i osoby ktore moglyby przedstawic na forum pieski np wspaniale psy typu stafford (jest ich w schronisku 12)
na PW podam namiary na osobe ,ktora przekaze wiecej informacji( jest to wspaniala osoba wspaniala do wspolpracy)

Posted

xxxx52 napisał(a):
Dostalam zdjecie pieska z opisem ,ktory bardzo cierpi w schronisku.Prosze o wlkejenie zdjecia (nie umiem wklejac)Zdjecie i opis przesle na WP

jezeli chcesz to moge wstawic zdjatka :) wyslij pw jak cos .

chetnie tez porobie ogloszenia itd

Posted

a oto opis :)

[FONT=Arial]to jest ten socjalny piesek.Wychodze z nim co sobote ja lub znajomi.Jest bardzo ugodowy.Nawet gdy zostal przez innego psa zaatakowany nie wdawal sie w walke,Ma smieszna prege na grzbiecie jak moja sarenka domowa.Bardzo wita jak ktos orzyjdzie do jego klatki zreszta bardzo ciasnej.Jest tez na stronie internetowej jako Ever.Okolo 3-4 lat.Stan zdrowia wydlada na w miare dobry.Zeby tez.Glowa dosc duza.Reszta ciala jamnikowata.Wys okolo 30-35 cm.Chodzi na spacery z innymi pieskami.[/FONT]

Posted

Weronika-Ever przebywa w schronisku okolo 3 lat i najwyzszy czas zeby opuscil to schronisko.Taka socjalna przylepka powinna znalezc cieplutki kacik i odpowiedzialnego opiekuna

Posted

jeśli ktoś ma dostęp do tego schroniska to mam przeogromną prośbę, chodzi mi o psa w galerii ma na imię Tip, chcę wiedzieć czy jest wykastrowany, oraz czy to możliwe by po raz drugi trafił do schroniska? Jeśli psy kiedyś były tam czipowane to będą wiedzieć