zeberka4 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 tez sie zastanawiałam czy tam ktos jezdzi :D mają stronkę: http://www.schronisko.psiaki.com.pl/?mod=adopcje&cat=15 widziałam tam 2 spaniele!husky,bulle jakieś,owczarka kaukazkiego, warto odwiedzic schron i moze porobic foty psiaków Quote
farmerka63 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A przypadkiem nie w Swarzędzu ? ;) Dzisiaj rozmawiałam z pewną sympatyczną babeczką z Poznania - na tematy psie . Mówiła , że schronisko w Swarzędzu ma być zlikwidowane ! Jest tam 300 psów - władze nie mają koncepcji co do dalszych losów psów ... Wiadomość nie jest sprawdzona... Czy ktoś zna może jakieś bliższe szczegóły ? Quote
zeberka4 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 tak o ten schron własnie chodzi,ja tez słyszałam ze schron ma byc likwidowany ale nie wiec nic na 100% ale oglądałam jakie tam spiaczki sa, dobrze byłoby zawolac kogos od spanieli czy husky,owczarków,bullowtaych Quote
Ss Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 o spanielach juz wiemy dawno.. ale czy one tam jeszcze sa... o to jest pytanie Quote
marta23t Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 schron ma być zlikwidowany. z wolontariatem tam średnio. Weronia ze straży / z dogo/ jeździła. pewnie ona może więcej powiedzieć. bo ja wiem tyle że wiele za wiele psów jest tam usypianych i że jak zlikwidują schron to pewnie z psami:( szczegółów nie znam:( Quote
xxxx52 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Co sie dzieje z psami schroniskowymi.Czy ktos trzyma reke na pulsie czy psom sie nie dzieje krzywda? Quote
buba44 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 z tego co mi wiadomo schronem zajmuje się stefania kozłowska z tozu niestety nie zawsze można na nią liczyc ,przekonałam się nie raz. Quote
xxxx52 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Co z tego maja psy ?czy ta opieka jest adekwatna do tego ,ze to szefowa TOZ ma pod opieka psy schroniskowe? Quote
buba44 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 nawet nie wiem czy wpuscili by wolontariuszy:shake: Quote
xxxx52 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Nie dacie sobie rady z tymi "ciotkami",a jezeli nie wpuszczaja wolantariuszy tzn.ze maja cos za "uszami,"a psy w ...........Zostawie bez komentarza. Quote
Hanna 1 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 strach pomyśleć co się z tymi zwierzakami stanie??????????????? Quote
xxxx52 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Do schroniska zaproszone sa od zaraz wolontariusze i osoby ktore moglyby przedstawic na forum pieski np wspaniale psy typu stafford (jest ich w schronisku 12) na PW podam namiary na osobe ,ktora przekaze wiecej informacji( jest to wspaniala osoba wspaniala do wspolpracy) Quote
xxxx52 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 buba44-to cudownie ,dane kontaktowe podam na WP:lol: Quote
xxxx52 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dostalam zdjecie pieska z opisem ,ktory bardzo cierpi w schronisku.Prosze o wlkejenie zdjecia (nie umiem wklejac)Zdjecie i opis przesle na WP Quote
zuzia_kuzik Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 xxxx52 napisał(a):Dostalam zdjecie pieska z opisem ,ktory bardzo cierpi w schronisku.Prosze o wlkejenie zdjecia (nie umiem wklejac)Zdjecie i opis przesle na WP jezeli chcesz to moge wstawic zdjatka :) wyslij pw jak cos . chetnie tez porobie ogloszenia itd Quote
zuzia_kuzik Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Opis dodam potem ok ?? a oto zdjatka - ever ( to ten pierwszy, brazowy :) ) Prawda ze uroczy :cool3: Quote
zuzia_kuzik Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 a oto opis :) [FONT=Arial]to jest ten socjalny piesek.Wychodze z nim co sobote ja lub znajomi.Jest bardzo ugodowy.Nawet gdy zostal przez innego psa zaatakowany nie wdawal sie w walke,Ma smieszna prege na grzbiecie jak moja sarenka domowa.Bardzo wita jak ktos orzyjdzie do jego klatki zreszta bardzo ciasnej.Jest tez na stronie internetowej jako Ever.Okolo 3-4 lat.Stan zdrowia wydlada na w miare dobry.Zeby tez.Glowa dosc duza.Reszta ciala jamnikowata.Wys okolo 30-35 cm.Chodzi na spacery z innymi pieskami.[/FONT] Quote
xxxx52 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Weronika-Ever przebywa w schronisku okolo 3 lat i najwyzszy czas zeby opuscil to schronisko.Taka socjalna przylepka powinna znalezc cieplutki kacik i odpowiedzialnego opiekuna Quote
snuszak Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 jeśli ktoś ma dostęp do tego schroniska to mam przeogromną prośbę, chodzi mi o psa w galerii ma na imię Tip, chcę wiedzieć czy jest wykastrowany, oraz czy to możliwe by po raz drugi trafił do schroniska? Jeśli psy kiedyś były tam czipowane to będą wiedzieć Quote
Recommended Posts