Jump to content
Dogomania

Staruszeczki z powodzi w schronisku: Lavinka ma domek, Bacuś już za TM[*] :(

Recommended Posts

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze. Nie było mnie przez weekend (znaczy sobota i niedziela, przed chwilą wróciłam) i mama mówiła, że były grzeczne i bez problemu.
Lavinka tylko worek ze śmieciami mi po kuchni rozwlekła, ale troszeczkę i jakoś tak bez przekonania... ;)

Po powrocie znowu zostałam dokładnie obniuchana :)

A Gwiazdek przestał szczekać nieustannie, chyba poczuł się już bezpiecznie. Strasznie martwią mnie te jego łapki. Gdy stoi, przypomina walący się namiot...

Posted

[quote name='Ulaa']Dobrze. Nie było mnie przez weekend (znaczy sobota i niedziela, przed chwilą wróciłam) i mama mówiła, że były grzeczne i

Po powrocie znowu zostałam dokładnie obniuchana :)

[/QUOTE]
Musiały sprawdzić gdzie się szwędałaś:) czy psów nie spotkałaś, czy następnego nie przyprowadzisz :D

Posted

Lokalna gazeta Przełom zainteresowała się powodziankami :)

Dzisiaj będą jakieś fotki psiaków.
Może zdarzy się cud i wpadną komuś w oko...?

Posted

[quote name='Ulaa']Lokalna gazeta Przełom zainteresowała się powodziankami :)

Może zdarzy się cud i wpadną komuś w oko...?[/QUOTE]
SUPER!!!! Przełom czasem;) jest przydatny...........

Posted

Fotki psiaczków razem:

Widać jak Gwiazdek jest wystraszony, reaguje jedynie na zapach jedzenia, które trzymam w ręce.
Lavinka smutna, na zewnątrz nie czuje się zbyt pewnie... Rozwesela się dopiero w domu, w pobliżu "swojej" kanapy.

Wieczorem wrzucę oddzielne fotki i filmik, na którym widać jak Gwiazdek biedniutko drepcze i jaki jest rozczulająco słodki i kochany:loveu:

Posted

[quote name='Ulaa']Lokalna gazeta Przełom zainteresowała się powodziankami :)

Może zdarzy się cud i wpadną komuś w oko...?[/QUOTE]
Trzymam kciuki za jakiś przełom, w takim razie

Posted

Bardzo dziękuję za pomoc psiakom!!!:

Julianowi za karmę i mięso,
pani, która przywiozła ryż i mięsko, ale nie zdążyła się przedstawić,
Karolinie z Kwidzyna za makaron, ryż i karmę

oraz:
Ewie G. 300zł
Jusstynie85 50 zł

Jedzenie staruszki mają do podziału z 3 szczeniakami z lisiej nory, które już od 2 miesięcy czekają na nowe domy...

BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ:modla:
To niesamowity komfort psychiczny nie martwić się o to, co dać psom jeść każdego następnego dnia, wydzielając oszczędnościowe racje, a niestety tak było ostatnio...

Dzięki pomocy finansowej DZISIAJ JEDZIEMY DO LECZNICY W KRAKOWIE (ale najpierw do schroniska wszystkiego się dowiedzieć i podpisać co trzeba).

Dziękuję również cioteczce Mroowa za odwiedzinki i suszone płucka :)

PS. rozliczenia będą w 1 poście.

Posted

Ech ech :D Gwiazdek drepta powolutku, sapie jak nieduża lokomotywa, ale i tak jest dziaduszkiem pełnym gracji.Na filmie jego oczy nie wygladają na chore, piękny psiak:) To teraz czekamy na Sunię w roli głównej :)

Posted

Ulaa brak mi słów :placz::placz: jak to dobrze, że staruszeczek jest u Ciebie, pamiętam jak opiekowałaś się Koszałkiem
:Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Ulaa']

Dziękuję również cioteczce Mroowa za odwiedzinki i suszone płucka :)

Ulaa taki drobiazg........a tu takie ładne podziękowania.:oops::oops::oops::oops: :)
Jak płucka smakowały następnym razem przywiozę więcej.Lavinka była nimi chyba zachwycona;)

Posted

a jak tam wizyta Staruszków u weta? czy już coś wiadomo?

co w tej chwili jest im najbardziej potrzebne? może jakieś witaminy dokupić?

pozdrawiam!
Ewa

Posted

zawsze powtarzam, ze psie dziadunie i babunie są najukochańsze na świecie:).. Nie niszczą, nie angazują cały czas.. :) Nie trzeba z nimi skakac, biegać, zainteresowywać.. Odpoczywaja sobie spokojniutko - duzo śpią.. Fajne są bardzo..
A juz te Twoje ulaa to najsłodsze na swiecie - takie nieporadne..
Napisz prosze diagnoze weta i co podawać trzeba. Pooglądam leki, jakie co mi po moich staruchach pozostały - moze coś sie nada...

Posted

ewaal1982 napisał(a):
Ech ech :D Gwiazdek drepta powolutku, sapie jak nieduża lokomotywa, ale i tak jest dziaduszkiem pełnym gracji.Na filmie jego oczy nie wygladają na chore, piękny psiak:) To teraz czekamy na Sunię w roli głównej :)

Jego oczka nie wyglądają, ale ma zaćmę starczą - dlatego tak rozgląda się na boki i czeka na głos, aby wiedział gdzie iść.
(Teraz już wie, a nawet opanował inną Bardzo Ważną Umiejętność Życiową: wchodzenie na kanapę :D

O wizycie w schronie i lecznicy za chwilę, bo spora będzie ta relacja.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa :loveu: