zuzia_kuzik Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 moze warto napisac na watku transportowym , ktos oferowal dojazd za zwrot kosztow Quote
drakula Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Trochę się pospieszyłem z odpowiedzą na transportowym, bo myślałem że 28go będę w Poznaniu, więc jechał bym dalej. Ale bądźmy w kontakcie. Quote
Asia_Rawicz Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Czy osoba, które powiezie pieski musi znać język niemiecki? Czy psy muszą być o jakiejś konkretnej godzinie w Gorlitz? I z tego co śledziłam wątek to Fibi jest w Puszczykowie a czy dałoby radę żeby ewentualnie wszystkie psiaki zabrać z Buku? Quote
supergoga Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ponieważ mnie nie będzie na miejscu i Pawła z Buku też nie - myślę w jakim innym miejscu można zebrać wszystkie psiaki razem. Języka znać nie trzeba, osoby odbierające znają też angielski, zresztą tam jeszcze z innych miejsc pieski przyjeżdżają i ktoś zawsze umie. Oby się udało. Quote
Asia_Rawicz Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Wysłałam do Pani maila. Jutro będę dokładnie wiedziała i może uda nam się zwieźć psy. Quote
supergoga Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Byłoby super. Szukamy teraz kogos na wszelki wypadek, gdyby Tata Asi mógł jechac - kto przewiezie psiaki z Poznania do okolic Rawicza Quote
Asia_Rawicz Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nie trzeba nikogo szukać. Tata podjedzie po psiaki do Buku czy też do Poznania. Mam nadzieje, że uda mu się jutro załatwić wolne na ten dzień. Quote
Asia_Rawicz Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Tata załatwił sobie dzisiaj urlop na sobotę 28.08 więc możemy jechać z psami. Jak już wcześniej pisałam możemy po nie przyjechać do Buku. Najlepiej jakbyśmy mogli odebrać psy w piątek 27.08. Psy spędziłyby u nas noc i rano pojechalibyśmy z nimi do Gorlitz. Quote
PaulinaT Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 O rety. Asia i Tata Asi - jesteście wielcy. Quote
supergoga Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Asiu - Tatusiu Asi - kłaniamy się Wam nisko bardzo. teraz załatwiam nasze wolontariuszki, żeby przyszły do schroniska w piątek i wydały psiaki, bo Pawla nie będzie od czwartku. Tima bez problemu, a Tusia jest panikara i trzeba spokojnie - dziewczyny muszą ją teraz przyzwyczaić do smyczy i obrózki. No i Fibi - trzecia malutka. Porozmawiam z Kasią, będzie musiała dowieźć ją z Puszczykowa do Buku w tym czasie. Oj, jak ja się denerwuję, że tak daleko będę (w górach może bez zasięgu) i nie moge tu na miejscu... Nie wiem, jak dziękować. Quote
supergoga Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Asiu, jak tylko dowiem się o której jest zbiórka w Gorlitz, dam znać. Jesli możesz napisz mi też nr tel. bo gdzies posiałam . Twoj mail mam - bo poprosze Kasię która to organizuje, żeby konkrety wysyłała juz do Ciebie. Czy możesz być kierownikiem tej naszej części - po moim wyjeździe? Czuwac nad przebiegiem? Bo byłoby najlepiej!!! Quote
Asia_Rawicz Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Zaraz wyślę Pani numer telefonu. Może Pani spokojnie odpoczywać a my zajmiemy się psiakami. Jak odbierzemy je w piątek )27.07) to pewnie bardzo wesoło będzie u nas w domu, bo 6 psów jeszcze nie miałam. Quote
Asia_Rawicz Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Timko jeszcze tylko dwa dni będziesz siedziała w schroniskowej klatce:) Quote
Asia_Rawicz Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Timka razem z Tusią i Fibi pojechały po nowe mam nadzieję lepsze życie do Niemiec. Tima całą drogę razem z Tusią przeleżały, były bardzo grzeczne. Jedyna z całej trójki nie chciała wejść do transporterka. Razem z Tusią wydawała się taka grzeczna, ale jak już poznały nowy teren i domowników to zaczynały psocić. W nocy były bardzo cicho, dopiero nad ranem zaczęła szczekać. Wygląda na grzecznego, spokojnego psiaka, ale uwielbia zaczepiać. W stosunku do Tusi spokojna, może przez to że z nią mieszkała w kojcu, ale już w samochodzie zaczynała warczeć na Fibi. Na smyczy nie umie jeszcze grzecznie chodzić, ale siusiu załatwia na dworze. Timuś mam nadzieję, że w nowym domku będziesz grzeczna. Od teraz każdego dnia musi być lepiej:) Quote
supergoga Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Pieknie dziękujemy za pomoc, nie wiem co one by bez Was zrobiły. Tylko z całej trójki właśnie Timka jeszcze nie ma domu - jest w tymczasówce. Mam nadzieje, że ktos prędko się w niej zakocha. Quote
supergoga Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 To zdjęć kilka Timki, na razie z tymczasu, ale chyba wyglada nieźle. Quote
snuszak Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 ale Tima ma wielkiego opiekuna :):) super Quote
Marylin Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 To Tima ma dom stały (tak wnioskuję z tytułu) czy tymczasówkę (jak wnioskuję z treści)? Quote
Recommended Posts