Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Nazwałam ja Tusia – trafiła do nas razem z Timą (która szuka domu na innym wątku).[/FONT]
[FONT=Arial]Z nią będzie jeszcze problem. Nie daje się dotknąć, ucieka, nie jakoś tragicznie panicznie ale to potrwa... Cos strasznego musiało spotkać to maleńkie suczysko.[/FONT]
[FONT=Arial]Wygląda jak siostra Timy - tej łaciatej suczki, która szuka już domu, obie przywiezione zostały razem, przybłąkały się do gospodarstwa wiejskiego, ale ludzie nie mogli, a nawet nie chcieli ich zatrzymać.[/FONT]
[FONT=Arial]Wręcz suczki miały wyrok – gospodarz groził, że je utopi – nie było na co czekać, mimo, że nawet nie mieliśmy gdzie je przyjąć. Paweł łamał sobie głowę – ale poprzedzielał jakoś i zabrał panienki.[/FONT]
[FONT=Arial]Wygląda na młodą ale równie dobrze może być matką Timy – dopóki nie pozwoli się obejrzeć i dotknąć, nie sprawdzimy wieku.[/FONT]

[FONT=Arial]Mimo, że taki wypłosz, już ja pokazuję – może jakiś doświadczony domek się zakocha – bo zawsze takiego wypłosza łatwiej przekonać do człowieka w domu niż w przytulisku, w otoczenia czeredy innych bezdomniaków.[/FONT]

Jak pomóc Tusieńce.

Posted

Tusia jest bardzo przestraszona - nie wiem, kto tak ją skrzywdził.
Powoli nie radzimy sobie z napływem zwierząt w obu przytuliskach - martwie się, co daje, nie ma ani grama miejsca. A przecież wakacje niebawem i kolejne psy. Gdzie je umieszczać.

Posted

Trudna patowa sytuacja :(
Aż trudno mieć nadzieję, że nagle więcej psów pójdzie do domów, nowe nie trafia takich ilościach itp.... I co robić?? :shake:

Posted

Melduję że Tusia jest przekochanym pieskiem, w niedzielę miałam okazję ją poznać. Gdy zaczęłam ją głaskać, delikatnie położyła się przy moich stopach i tak sobie spokojnie leżała. To taki bezkonfliktowy i bardzo spokojny piesek. Idealny poduszkowiec, a przy tym super słodka ruda mordka. Myślę, że taki cudaczek szybko znajdzie swój super domek.;) Trzymam kciuki.

• 2 months later...
Posted

Tusia została przekazana do niemieckiej Fundacji.
Psinka taka nieufna, boi się bardzo nowego człowieka.
Jak przywieźliśmy ją do domu nie chciała nawet pospacerować po podwórku, uciekała w jakieś zakamarki albo pod samochód.
Niestety nie było szans, żeby załatwiła swoje potrzeby na dworze.
Jak tylko zanieśliśmy ją do domu to weszła pod biurko.
Mama zaniosła jej wieczorem jedzonko i posiedziała chwilkę z psiakami i od razu Tusia się do niej przekonała.
Z łatwością dawała się pogłaskać sama nawet przychodziła, żeby ją głaskać.
Kiedy zamknęłam nasze psy i Fibi Tusia dzielnie obwąchiwała każdy kąt mieszkania, podchodząc do każdego z domowników.
W drodze do Niemiec siedziała z Timą, moją siostrą i jej chłopakiem z tyłu i cały czas wchodziła im na kolana, przytulała się i rozdawała wszystkim buziaki. Jak już ktoś chciał wyjść z pokoju i zostawić ją samą z Timą to podchodziła i ciągnęła za nogawki:)
Po drodze zrobiła nam jednak psikusa, kiedy zatrzymaliśmy się na parkingu na siusiu, Tuśka zamiast pod krzaczek to weszła pod samochód.
Troszkę trwało wyciągnięcie jej, ale w końcu jakoś się udało.
Z pewnością jak trafi do domku gdzie ludzie okażą jej serce i troszkę cierpliwości będzie bardzo wiernym psem.

• 2 weeks later...
Posted

Tuśka juz trafiła - Asiu dzięki Tobie i Twojej wspaniałej Rodzinie - Tusia ma dom. I mamy juz fotki!!!

[URL=http://img203.imageshack.us/i/imag0023if.jpg/][IMG]http://img203.imageshack.us/img203/5115/imag0023if.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img546.imageshack.us/i/imag0024.jpg/][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/5191/imag0024.jpg[/IMG][/URL]

Fibi także już we włąsnym domku, zapraszam na jej wątek, są fotki