Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mama_Alfika']Naradzam się z Iv_ w kwestii połączeń kolorystycznych :) Komin chcę sobie wydziergać :)
Tylko rozsypałam zapasy na łóżku a Alfik już skorzystał z miękkości podkładu :)[/QUOTE]

Komin powiadasz ... kusząca propozycja - a taki tylko na szyję, czy z opcja na ramionka ?

Posted

[quote name='eliza_sk']Komin powiadasz ... kusząca propozycja - a taki tylko na szyję, czy z opcja na ramionka ?[/QUOTE]
A to mnie zastrzeliłaś :) Myślałam o takim luźnym na szyję, ale rzeczywiście widziałam kiedyś na wystawie taki szerszy, opadający na ramiona, w warkocze był robiony ...

Posted

[quote name='mama_Alfika']A to mnie zastrzeliłaś :) Myślałam o takim luźnym na szyję, ale rzeczywiście widziałam kiedyś na wystawie taki szerszy, opadający na ramiona, w warkocze był robiony ...[/QUOTE]

Tak, tak - ja chyba takowy na wystawie w orsayu w tym roku widziałam. Przemyśl - to dobra opcja.

Posted

[quote name='eliza_sk']Tak, tak - ja chyba takowy na wystawie w orsayu w tym roku widziałam. Przemyśl - to dobra opcja.[/QUOTE]

Wieki nie robiłam na drutach. Najbardziej płodne okresy miałam na studiach, w okresie sesji egzaminacyjnych. Robiłam wszystko, żeby się nie uczyć. Do perfekcji miałam opracowane tłumaczenie niemieckich opisów ściegów, kupowałam zachodnie gazety ze swetrami a po sesji miałam 2-3 nowe swetry :evil_lol:

Posted

[quote name='eliza_sk']Odkurz te gazety, odkurz. Kolejny talent w rękach - co za kobieta :)[/QUOTE]

Kochana, ja starej daty jestem :) Półki w sklepach były puste, trzeba było kombinować. Sukienkę na studniówkę uszyłam sobie z szyfonowych chustek kupionych w... zakładzie pogrzebowym :evil_lol:

Posted

[quote name='mama_Alfika']Kochana, ja starej daty jestem :) Półki w sklepach były puste, trzeba było kombinować. Sukienkę na studniówkę uszyłam sobie z szyfonowych chustek kupionych w... zakładzie pogrzebowym :evil_lol:[/QUOTE]

O matkooo, a masz to cudo jeszcze ?

Posted

[quote name='eliza_sk']O matkooo, a masz to cudo jeszcze ?[/QUOTE]
Niestety nie, wyrzuciłam 5 lat temu podczas remontu mieszkania. Ale jak widzisz, wszystko można w jakiś sposób wykorzystać :) Dlatego wysypałam te kłębki, bo choć każdy z osobna na niewiele się zda, to może Ivunia pomoże mi to jakoś sensownie połączyć kolorystycznie. Na razie dzieciaki przegoniłam, bo Alfiś okrył, że kłębuszki nadają się do zabawy :evil_lol:

Posted

[quote name='eliza_sk']Cudne są te rudości - taki melanż z nich byłby fajowy. Zależy jaki masz płaszczyk.[/QUOTE]
Płaszczyk wykańczam właśnie w fioletach. Ale przymierzam się do drugiego, jasny brąz lub beż. Muszę zmierzyć kupony tkanin i ocenić, którego wystarczy.

Posted

[quote name='mama_Alfika']Płaszczyk wykańczam właśnie w fioletach. Ale przymierzam się do drugiego, jasny brąz lub beż. Muszę zmierzyć kupony tkanin i ocenić, którego wystarczy.

Przepraszam - szyjesz sobie płaszcz ... ?

Posted

[quote name='eliza_sk']Przepraszam - szyjesz sobie płaszcz ... ?[/QUOTE]
No tak, wycina się, zszywa, wykańcza i gotowe :evil_lol:
Tkaninę można kupić na allegro w resztkach za kilka złotych, dołożyć własną pracę i jest płaszczyk za grosik :)

Posted

[quote name='mama_Alfika']No tak, wycina się, zszywa, wykańcza i gotowe :evil_lol:
Tkaninę można kupić na allegro w resztkach za kilka złotych, dołożyć własną pracę i jest płaszczyk za grosik :)[/QUOTE]

Zaskakujesz mnie z każdą chwilą - ale wstawisz nam fotkę, ładnie proszę :) Jestem na prawdę pod wrażeniem talentu.

Posted

[quote name='kasia_jot']O rany :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jestem pod ogromnym wrażeniem :crazyeye:

Jedyne, co mnie ogranicza, to czas niestety :oops:

[quote name='Iv_']Cudne zdjęcie :loveu::loveu: Nelunia bosko na nim wygląda :p

https://lh5.googleusercontent.com/-7bcIJhQKRHA/Tpfk9rPXJZI/AAAAAAAABIw/yRiuyzETWa8/s640/SAM_0588.JPG

Zaczynamy od komina szaro/biało/różowego? ;)

Chyba od fioletowego :roll: Zrobię fotkę wybranej próbki włóczek i wyślę Ci Iv_ na pw:)

Posted

[quote name='mama_Alfika']Jedyne, co mnie ogranicza, to czas niestety :oops:

Chyba od fioletowego :roll: Zrobię fotkę wybranej próbki włóczek i wyślę Ci Iv_ na pw:)

Będę oglądać ;)

A ja skończyłam ten komin w jesiennych barwach, co Ci wcześniej kawałek pokazywałam :evil_lol:

Komin został nie do końca zszyty, więc zrobił się z niego komino/szalo/pelerynka. Bardzo ciekawy efekt ;) Ale już mi go podebrała Mama i łaskawie pożyczyła tylko do zrobienia zdjęć :roll: Szybka kobitka :diabloti:

Posted

mama_Alfika napisał(a):
Jest śliczny :crazyeye: :loveu:
Jak będziesz robiła bazarek z kominami to mnie wołaj :roll:

Mnie też wołaj Ivuniu :) Co prawda muszę zacisnąć mocno pasa jeżeli chodzi o finanse, ale dla Twojego bazarku zrobię wyjątek :lol:
Marzą mi się nowe mitenki ... ;)

Posted

mama_Alfika napisał(a):
Jest śliczny :crazyeye: :loveu:
Jak będziesz robiła bazarek z kominami to mnie wołaj :roll:

Dziękuję :oops:
Będę wołać ;) :cool3:

kasia_jot napisał(a):
Mnie też wołaj Ivuniu :) Co prawda muszę zacisnąć mocno pasa jeżeli chodzi o finanse, ale dla Twojego bazarku zrobię wyjątek :lol:
Marzą mi się nowe mitenki ... ;)

Łokej Kasiu ;) a o jakiej ewentualnie kolorystyce myślisz? :razz:

Posted

Iv_ napisał(a):

Łokej Kasiu ;) a o jakiej ewentualnie kolorystyce myślisz? :razz:

Oj Iv_, ja to marzę o jesiennych liściach, wiśniach z truskawkami w bitej śmietanie i tych szarych ze srebrną, sprężystą nitką :loveu:

Ciężko mi będzie zdecydować się na jedną parę mitenek która pasowałaby kolorystycznie do kurtek: czarnej, czerwonej, brązowej i turkusowej ...