Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eliza_sk napisał(a):
No muszę kiedyś odwiedzić, tylko wtedy to chyba tydzień urlopu muszę wziąć ... Bo jest Lilka, Figa, Tofik II, Tofik III, Gaja, Heksa, tajga, Aston , Skuter, Baguś, Presa, Fara ... :)

Nic tylko przedszkole zakładać :evil_lol:

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iv_ napisał(a):
Śliczny Alfunio :loveu: :loveu: puchatek pędzelkowy :evil_lol:
Oj zmienił się zmienił, dbasz o niego Mama_Alfika ;);)

Mój syn się ostatnio oburzył, bo zostawiłam mu tańszą szynkę na kanapki :evil_lol:
W tę lepszą owijałam Alfikowi antybiotyk, który dostał od weta po skaleczeniu łapki ...

Posted

A jak nie ma apetytu, to jego jedzenie nakładam sobie na talerz, udaję, że jem przy stole a potem częstuję go ze swojego talerza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To działa :lol::lol::lol:

Posted

mama_Alfika napisał(a):
A jak nie ma apetytu, to jego jedzenie nakładam sobie na talerz, udaję, że jem przy stole a potem częstuję go ze swojego talerza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To działa :lol::lol::lol:

To działa zawsze i na wszystkie psy! Moe kundle nawet ogórki kiszone, kapustę jedzą z mojego talerza.:evil_lol:

Posted

Nie wytrzymam, co za aparat ... Ale przynajmniej jak coś robi, wkłada w to cale serce, prawda ... :diabloti:

Mamusiu Alfika - a gryzaczki chłopaka nie interesują ? Może by mu uszyć jakiś materiałowy, żeby miał namiastkę tego materiałowego memlania, co ?

Posted

Właśnie mam zamiar mu zapleść warkocz z resztek tkanin. Nie wiem, czy to coś da, bo on się po prostu kokosi na łóżku, obraca główkę na prawo i lewo i chwyta sobie ząbkami co mu akurat popadnie: poszewkę, prześcieradło albo poszwę :) Ale wierzcie mi, nawet nie potrafię się na niego gniewać. Jest przesłodki :)

Posted

:-o no nie Alfik jest boski :loveu: to serduszko tak precyzyjnie wyrwane i wymemłane jest cudne :multi: :evil_lol:
Super psiak jak widzę, nie tylko piękny, ale mądry i w dodatku pracowity, normalnie SKARB!!! :loveu: :cool3: :diabloti:

Posted

Iv_ napisał(a):
:-o no nie Alfik jest boski :loveu: to serduszko tak precyzyjnie wyrwane i wymemłane jest cudne :multi: :evil_lol:
Super psiak jak widzę, nie tylko piękny, ale mądry i w dodatku pracowity, normalnie SKARB!!! :loveu: :cool3: :diabloti:

Prawda ?
Ja sobie siedzę w fotelu i wyszywam etykietki do woreczków, a ten łobuziak wskakuje mi na kolana i ciągnie za szmatkę, którą trzymam w dłoni. A niech tylko maszyna do szycia pójdzie w ruch, to zaraz wszczyna awanturę :evil_lol:
Naprawdę mam wielkiego farta, że taka słodzizna zamieszkała w moim domu :lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Byłam dziś na chwilkę w odwiedzinach u mamy_Alfika, Alfika i Nelki. Alfik wygląda wspaniale, zmienił się bardzo, u nas był karbowany, a teraz ma piękną jedwabistą szatę, boczki teraz cudownie gładkie, a pod szyją - wspaniała kryza, obok uszek pejsiki. Super zadbane i szczęśliwe psisko z niego.

To metamorfoza:

Zobaczcie jaka grzywa:

Posted

Iv_ napisał(a):
ciekawe co na to Mama_Alfikowa powie :roll: :cool3:

A niech tam sobie Tomcugowa pomarzy :evil_lol:. Pozwalam :lol:, jestem jej ogromnie wdzięczna za to cudeńko, które w końcu dzięki Niej jest przy mnie :Rose:
Iv_ napisał(a):

tak się zastanawiam, czy jeszcze Alficzek robi te piękne wycinanki na prześcieradłach :diabloti::diabloti:

Ostatnio kołdrę mi poszarpał i teraz go pilnuję :evil_lol:

Posted

Tomcużkowa ma do niego sentyment :loveu: i chyba na zawsze zostanie "jej maleństwem" :loveu:
Alfikowa, słodki ten Twój Alficzek :loveu: i w dodatku taki uzdolniony manualnie :evil_lol:
a Ty coś zamierzasz niedługo wystawiać na bazarkach? bo jakby co to proszę o info, wszak jestem Twoją fanką :multi: :p

Posted

Mam kilka rozpoczętych patchworków, kilka woreczków, pamiętam o Twoim termoforku i o kieszeni na drobiazgi dla Elizy. Ostatnio miałam jakiegoś mega doła i nic mi nie szło :shake: . Może to wina pory roku :niewiem: . Teraz mam kilka dni urlopu to nadrobię i zamelduję :lol:
Kładę się, bo ranko z dzieciakami na sikanie trzeba wyjść :lol:.