eliza_sk Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 tomcug napisał(a): No cóż, nie miałam okazji spróbować.:obrazic: Podać Ci przepis :megagrin: ? Quote
Handzia55 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 eliza_sk napisał(a):Podać Ci przepis :megagrin: ? Nieeeeee, zaprosić na gotowy szpinak i coś do popicia szpinaku też...:diabloti: Quote
tomcug Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Handzia55 napisał(a):Nieeeeee, zaprosić na gotowy szpinak i coś do popicia szpinaku też...:diabloti: O to to, popieram! Quote
DoPi Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Elizka fotorelacja superos. Dziewczyny żałujcie, że Was nie było (co nie znaczy, że nie możecie być następnym razem:eviltong:). Uwielbiam jak mam takich gości. Zwłaszcza, że w kuchni to ja mało sie udzielałam:evil_lol:tylko ten garnek duży robiłam i to przy pomocy jak widziałyście Alfika. Całą resztę przygotowywały Iwonka z Elizą. Nie ma jeszcze zdjęcia pysznych ruskich pierozków robionych przez Iwonkę, bo makaron szpinakowy robiła Eliza. Były tez popitki, ale nie bardzo było z kim popijać, bo dziewczynki się oszczędzały, tak że liczę na Was przy następnych odwiedzinach:drink1: Quote
Kasiaw201 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Tylko pozazdrościć, nie ma to jak doborowe towarzystwo... wtedy wszystko inaczej smakuje Quote
eliza_sk Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 A szoferów załatwisz kolejnym razem :evil_lol: ? Ty wiesz, że ja nie mam foto ruskich pyśnych pierogów ? Ale ja już się nic nie odzywam, bo kanałami się dowiedziałam, że wieczorem Alfikowa wpadnie tu z garścią żalów i zastrzeżeń ... więc już się boję :siara: Quote
DoPi Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 a po co Ci kierowca w sobotni wieczór jak jedziesz nastepnego dnia wieczorem? hę:cool3: wzięła się i wypięła na mojom malinówke:razz: no dobra jeszce mie wiozła na 13 tą do kościoła:modla: Quote
Handzia55 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Bo to dobra kobieta jest i uczynki miłosierne spełnia sumiennie:evil_lol: Quote
kasia_jot Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='DoPi']a po co Ci kierowca w sobotni wieczór jak jedziesz nastepnego dnia wieczorem? hę:cool3: wzięła się i wypięła na mojom malinówke:razz: no dobra jeszce mie wiozła na 13 tą do kościoła:modla: Hahaha :D Rozumiem, że całą paczką pojechałyście do tego kościoła z czarnymi i rudzielcem ? :diabloti: Quote
Kasiaw201 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 To był pewnie bardzo ciekawy widok, czarne i rude i kościół, ciekawe połączenie:evil_lol: Quote
Handzia55 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Kasiaw201 napisał(a):To był pewnie bardzo ciekawy widok, czarne i rude i kościół, ciekawe połączenie:evil_lol: Bo to tyż stworzenia boże som :diabloti: Quote
eliza_sk Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 DoPi napisał(a):a po co Ci kierowca w sobotni wieczór jak jedziesz nastepnego dnia wieczorem? hę:cool3: wzięła się i wypięła na mojom malinówke:razz: no dobra jeszce mie wiozła na 13 tą do kościoła:modla: No ale co - w niedzielę o suchym pysku miałybyśmy siedzieć - po to mi szofer, wiesz już ? Taaaa, jak się pani zachciało na modły jechać to jak miałam malinówkę pić ? kasia_jot napisał(a):Hahaha :D Rozumiem, że całą paczką pojechałyście do tego kościoła z czarnymi i rudzielcem ? :diabloti: Taaa szczególnie ja do kościoła ... jeszcze z czarnymi :evil_lol: Kasiaw201 napisał(a):To był pewnie bardzo ciekawy widok, czarne i rude i kościół, ciekawe połączenie:evil_lol: Yhy, Majtek na ambonie drąca japę na wszystkich ... Quote
Kasiaw201 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Handzia55 napisał(a):Bo to tyż stworzenia boże som :diabloti: Zgadzam się całkowicie...........!!!!!!!!!!! Quote
Kasiaw201 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 eliza_sk napisał(a):No ale co - w niedzielę o suchym pysku miałybyśmy siedzieć - po to mi szofer, wiesz już ? Taaaa, jak się pani zachciało na modły jechać to jak miałam malinówkę pić ? Szofer dobra rzecz, zawsze się przyda;) Taaa szczególnie ja do kościoła ... jeszcze z czarnymi :evil_lol: To tak jak ja.... Yhy, Majtek na ambonie drąca japę na wszystkich ... To była by urozmaicona msza Quote
Iv_ Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 :roll: :roll: pfyyyyyy ale im dobrze było, aż zazdrość bierze :roll: :roll: :roll: :mad: :placz::placz: Fotorelacja świetna :loveu:, z ciekawością przewijałam stronę czekając co dalej ;) :evil_lol: Quote
mama_Alfika Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 To ja teraz przedstawię Wam, jak to naprawdę było ... Łykend miał być bezmięsny. W sobotę pierogi ruskie, w niedzielę makaron ze szpinakiem. W sobotę wstałam raniutko o 5 i ulepiłam pierożki. Jak przyszło do obiadu, to takie dwie Ciotki musiały do pierożków skwarki z boczku usmażyć, bo sama cebulka do omasty im nie wystarczyła. Fakt ten skrzętnie został ukryty poprzez brak akcentów z pierwszego obiadu w fotoleracji (chyba się jednak wstydziły) Do szpinaku również poszły skwarki :-(, co było o tyle bolesne, że tutaj, zabarwionych na zielono, nawet Kopciuszek by chyba nie wydłubał. Choć nie powiem, szpinak był przepyśny :eviltong: :diabloti: Próbowałam wielokrotnie przed obiadem, kiedy Eliza pojechała zabrać DoPoi z kościoła :evil_lol::diabloti:. Ponadto życzliwie donoszę, że zdjęcie szpinakowego obiadu jest tendencyjne i celowo nie uwzględnia wypasionego czerwonego kółeczka na środku patelni, które przez dwa dni było tematem różnych takich przytyków pewnych dwóch Ciotek z Dogo, które tam na tej działce ze mną były (no chyba wiadomo KTO ...) I teraz już jasny obraz sytuacji macie :evil_lol::mad: Ps. Nowa Ciotka Basia (ta od pieska z uszami) na hasło bezmięsny przyniosła pyszną zupkę z dyni. REWELACJA :eviltong: Quote
eliza_sk Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 [quote name='mama_Alfika'] Ps. Nowa Ciotka Basia (ta od pieska z uszami) na hasło bezmięsny przyniosła pyszną zupkę z dyni. REWELACJA :eviltong: Taaaa Ciotka Basia jako pierwsza doszła do tego, że w kociołku brakuje czego - boczusia. A taaaak, zapomniałam Wam opisać jaką to Alfikowa ma patelnię, patelnię za grube setki, z tej firmy na T - co to czerwone kropy na środku stawia. Więcej szczegółów nie podam, bo sama takowej nie zaposiadam - niech się sama pochwali :evil_lol: Quote
mama_Alfika Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 eliza_sk napisał(a):Taaaa Ciotka Basia jako pierwsza doszła do tego, że w kociołku brakuje czego - boczusia. A taaaak, zapomniałam Wam opisać jaką to Alfikowa ma patelnię, patelnię za grube setki, z tej firmy na T - co to czerwone kropy na środku stawia. Więcej szczegółów nie podam, bo sama takowej nie zaposiadam - niech się sama pochwali :evil_lol: Dziecko mi kupiło :cool3: Quote
eliza_sk Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Handzia55 napisał(a):Zazdroszczę Wam, zazdroszczę:cool3: Ale czego nam zazdrościsz, przecie to Alfikowa burżujka tylko takie wypaśne patelnie posiada :evil_lol: Quote
kasia_jot Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 A ja żyłam w błędzie myśląc, że w tym kociołku to jedzenie dla psów szykowałyście :evil_lol: Nijak mi nie przypominały te białe kawałeczki ryżu ani kaszy, ziemniaki wykluczyłam bo psy ich podobno nie trawią (chociaż aktualne tendencje żywieniowe chyba je dopuszczają, bo w wielu karmach szczególnie dla alergików na pierwszym miejscu są ziemniaki). Nie mogę się napatrzeć na sierść Alfika :loveu: Cudowne są te czarne końcóweczki rudego włosa :loveu: Quote
mama_Alfika Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='kasia_jot'] Nie mogę się napatrzeć na sierść Alfika :loveu: Cudowne są te czarne końcóweczki rudego włosa :loveu:[/QUOTE] Bo Alfik elegancki chłopak jest :loveu::loveu::loveu: Quote
tomcug Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='mama_Alfika']Bo Alfik elegancki chłopak jest :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] W to nie wątpię - jest elegancki i wyjątkowej urody.:multi::loveu: Quote
eliza_sk Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230692-***KSI%C4%84%C5%BBKI-obowi%C4%85zkowe-Misja-szczeniak-Dobry-pies-Como-wr%C3%B3%C4%87-na-SOZ-do-22-08-%21?p=19517051#post19517051"][SIZE=5][B][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/B][/SIZE][FONT=Verdana][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/9711/logo3gotowe.gif[/IMG][/FONT] [SIZE=5][B][COLOR=#ff0000] KSIĄŻKOWE MUST HAVE DLA PSIARZA [/COLOR][/B][/SIZE] [/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230692-***KSI%C4%84%C5%BBKI-obowi%C4%85zkowe-Misja-szczeniak-Dobry-pies-Como-wr%C3%B3%C4%87-na-SOZ-do-22-08-%21?p=19517051#post19517051"][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/7748/beznazwy2td.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230683-Super-bazar-co%C5%9B-dla-domu-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-inne-do-22-08"][SIZE=5][COLOR=#0000cd][B]TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKO - DO DOMU, DO POCZYTANIA, DO OGLĄDANIA[/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7574/beznazwy3hw.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] Quote
Recommended Posts