eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Ale niesamowita fotka. A jaka feria barw ! Iwonko - zaczynasz czapy na zimę dziergać, czy kubraki dla swoich dzieciaków ? Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Naradzam się z Iv_ w kwestii połączeń kolorystycznych :) Komin chcę sobie wydziergać :) Tylko rozsypałam zapasy na łóżku a Alfik już skorzystał z miękkości podkładu :) Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']Naradzam się z Iv_ w kwestii połączeń kolorystycznych :) Komin chcę sobie wydziergać :) Tylko rozsypałam zapasy na łóżku a Alfik już skorzystał z miękkości podkładu :)[/QUOTE] Komin powiadasz ... kusząca propozycja - a taki tylko na szyję, czy z opcja na ramionka ? Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Komin powiadasz ... kusząca propozycja - a taki tylko na szyję, czy z opcja na ramionka ?[/QUOTE] A to mnie zastrzeliłaś :) Myślałam o takim luźnym na szyję, ale rzeczywiście widziałam kiedyś na wystawie taki szerszy, opadający na ramiona, w warkocze był robiony ... Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']A to mnie zastrzeliłaś :) Myślałam o takim luźnym na szyję, ale rzeczywiście widziałam kiedyś na wystawie taki szerszy, opadający na ramiona, w warkocze był robiony ...[/QUOTE] Tak, tak - ja chyba takowy na wystawie w orsayu w tym roku widziałam. Przemyśl - to dobra opcja. Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Tak, tak - ja chyba takowy na wystawie w orsayu w tym roku widziałam. Przemyśl - to dobra opcja.[/QUOTE] Wieki nie robiłam na drutach. Najbardziej płodne okresy miałam na studiach, w okresie sesji egzaminacyjnych. Robiłam wszystko, żeby się nie uczyć. Do perfekcji miałam opracowane tłumaczenie niemieckich opisów ściegów, kupowałam zachodnie gazety ze swetrami a po sesji miałam 2-3 nowe swetry :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Odkurz te gazety, odkurz. Kolejny talent w rękach - co za kobieta :) Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Odkurz te gazety, odkurz. Kolejny talent w rękach - co za kobieta :)[/QUOTE] Kochana, ja starej daty jestem :) Półki w sklepach były puste, trzeba było kombinować. Sukienkę na studniówkę uszyłam sobie z szyfonowych chustek kupionych w... zakładzie pogrzebowym :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']Kochana, ja starej daty jestem :) Półki w sklepach były puste, trzeba było kombinować. Sukienkę na studniówkę uszyłam sobie z szyfonowych chustek kupionych w... zakładzie pogrzebowym :evil_lol:[/QUOTE] O matkooo, a masz to cudo jeszcze ? Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']O matkooo, a masz to cudo jeszcze ?[/QUOTE] Niestety nie, wyrzuciłam 5 lat temu podczas remontu mieszkania. Ale jak widzisz, wszystko można w jakiś sposób wykorzystać :) Dlatego wysypałam te kłębki, bo choć każdy z osobna na niewiele się zda, to może Ivunia pomoże mi to jakoś sensownie połączyć kolorystycznie. Na razie dzieciaki przegoniłam, bo Alfiś okrył, że kłębuszki nadają się do zabawy :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Cudne są te rudości - taki melanż z nich byłby fajowy. Zależy jaki masz płaszczyk. Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Cudne są te rudości - taki melanż z nich byłby fajowy. Zależy jaki masz płaszczyk.[/QUOTE] Płaszczyk wykańczam właśnie w fioletach. Ale przymierzam się do drugiego, jasny brąz lub beż. Muszę zmierzyć kupony tkanin i ocenić, którego wystarczy. Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']Płaszczyk wykańczam właśnie w fioletach. Ale przymierzam się do drugiego, jasny brąz lub beż. Muszę zmierzyć kupony tkanin i ocenić, którego wystarczy. Przepraszam - szyjesz sobie płaszcz ... ? Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Przepraszam - szyjesz sobie płaszcz ... ?[/QUOTE] No tak, wycina się, zszywa, wykańcza i gotowe :evil_lol: Tkaninę można kupić na allegro w resztkach za kilka złotych, dołożyć własną pracę i jest płaszczyk za grosik :) Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']No tak, wycina się, zszywa, wykańcza i gotowe :evil_lol: Tkaninę można kupić na allegro w resztkach za kilka złotych, dołożyć własną pracę i jest płaszczyk za grosik :)[/QUOTE] Zaskakujesz mnie z każdą chwilą - ale wstawisz nam fotkę, ładnie proszę :) Jestem na prawdę pod wrażeniem talentu. Quote
mama_Alfika Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='eliza_sk']Zaskakujesz mnie z każdą chwilą - ale wstawisz nam fotkę, ładnie proszę :) Jestem na prawdę pod wrażeniem talentu.[/QUOTE] Oczywiście, razem z kominem :) Quote
eliza_sk Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='mama_Alfika']Oczywiście, razem z kominem :)[/QUOTE] Ale zanim komin powstanie to minie, a płaszczyk mówiłaś, że już na ukończeniu :) Quote
kasia_jot Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='eliza_sk']Przepraszam - szyjesz sobie płaszcz ... ?[/QUOTE] O rany :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jestem pod ogromnym wrażeniem :crazyeye: Quote
Iv_ Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Cudne zdjęcie :loveu::loveu: Nelunia bosko na nim wygląda :p https://lh5.googleusercontent.com/-7bcIJhQKRHA/Tpfk9rPXJZI/AAAAAAAABIw/yRiuyzETWa8/s640/SAM_0588.JPG Zaczynamy od komina szaro/biało/różowego? ;) Quote
mama_Alfika Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='kasia_jot']O rany :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Jestem pod ogromnym wrażeniem :crazyeye: Jedyne, co mnie ogranicza, to czas niestety :oops: [quote name='Iv_']Cudne zdjęcie :loveu::loveu: Nelunia bosko na nim wygląda :p https://lh5.googleusercontent.com/-7bcIJhQKRHA/Tpfk9rPXJZI/AAAAAAAABIw/yRiuyzETWa8/s640/SAM_0588.JPG Zaczynamy od komina szaro/biało/różowego? ;) Chyba od fioletowego :roll: Zrobię fotkę wybranej próbki włóczek i wyślę Ci Iv_ na pw:) Quote
Iv_ Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='mama_Alfika']Jedyne, co mnie ogranicza, to czas niestety :oops: Chyba od fioletowego :roll: Zrobię fotkę wybranej próbki włóczek i wyślę Ci Iv_ na pw:) Będę oglądać ;) A ja skończyłam ten komin w jesiennych barwach, co Ci wcześniej kawałek pokazywałam :evil_lol: Komin został nie do końca zszyty, więc zrobił się z niego komino/szalo/pelerynka. Bardzo ciekawy efekt ;) Ale już mi go podebrała Mama i łaskawie pożyczyła tylko do zrobienia zdjęć :roll: Szybka kobitka :diabloti: Quote
mama_Alfika Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Jest śliczny :crazyeye: :loveu: Jak będziesz robiła bazarek z kominami to mnie wołaj :roll: Quote
kasia_jot Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 mama_Alfika napisał(a):Jest śliczny :crazyeye: :loveu: Jak będziesz robiła bazarek z kominami to mnie wołaj :roll: Mnie też wołaj Ivuniu :) Co prawda muszę zacisnąć mocno pasa jeżeli chodzi o finanse, ale dla Twojego bazarku zrobię wyjątek :lol: Marzą mi się nowe mitenki ... ;) Quote
Iv_ Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 mama_Alfika napisał(a):Jest śliczny :crazyeye: :loveu: Jak będziesz robiła bazarek z kominami to mnie wołaj :roll: Dziękuję :oops: Będę wołać ;) :cool3: kasia_jot napisał(a):Mnie też wołaj Ivuniu :) Co prawda muszę zacisnąć mocno pasa jeżeli chodzi o finanse, ale dla Twojego bazarku zrobię wyjątek :lol: Marzą mi się nowe mitenki ... ;) Łokej Kasiu ;) a o jakiej ewentualnie kolorystyce myślisz? :razz: Quote
kasia_jot Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Iv_ napisał(a): Łokej Kasiu ;) a o jakiej ewentualnie kolorystyce myślisz? :razz: Oj Iv_, ja to marzę o jesiennych liściach, wiśniach z truskawkami w bitej śmietanie i tych szarych ze srebrną, sprężystą nitką :loveu: Ciężko mi będzie zdecydować się na jedną parę mitenek która pasowałaby kolorystycznie do kurtek: czarnej, czerwonej, brązowej i turkusowej ... Quote
Recommended Posts