argusiowa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynko brak słów dla Twojego wielkiego zamiłowania do czworonogów:) czapki z głów Panie i Panowie :) aż człowiek wydaje sie sobie mało przydatny, kiedy tak siedzi w bezpiecznym ciepłym domu a powódź ogląda w relacjach telewizyjnych. Nasza Bzura narazie trzyma sie koryta i nie ma co się niepokoić, a południe Polski walczy z żywiołem... ech...oby więcej takich aniołków jak Ty Florentynko:) Quote
jostel5 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynka napisał(a):Uff - Florentynka wykąpana, stado nakarmione. Nagotowałam gar ryżu na rosole, dodałam chrupek, moje dostały jeść w kuchni, utopce w salonie i jakoś poszło. Tylko jak Jego Wysokość zobaczył, że wywlekam z magazynku kubeł z chrupkami, to na wszelki wypadek mordę na pokrywce położył i zrobił "buuuuu", że niby to jego kubeł. Kajtek korzysta z foteli ze znawstwem i wprawą. Telimena chce zjeść Jego Wysokość. Rudy sika na nogi od krzeseł. Arak skacze na ludzi i domaga się pieszczot. Ktoś zrobił kupę za kanapą. 8 psów naraz szczeka ( Telimena wyje). Jest super. Cudny post!:) Wyobraźnia już mi ten obrazek wyczarowała ze szczegółami!:) Do wszystkich psiolubnych z Krakowa i okolic : JESTEŚCIE ABSOLUTNIE NIESAMOWICI ! Padam na kolana! Quote
weszka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Psiaki są tutaj http://www.facebook.com/album.php?aid=12569&id=100000684636044&l=05d31925e5 Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Super, są też w moim profilu i mojej siostry. Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 oby to coś dało... To co? Po jakimś tekściku krótkim i zrobie po kilka ogłoszeń dla każdego... Siostra, napiszesz coś zwięźle i wzruszająco? Quote
__Lara Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dodajcie te zdjęcia do 1 postu, albo link do nich, bo się zgubi. Quote
abero Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynka napisał(a):Uff - Florentynka wykąpana, stado nakarmione. Nagotowałam gar ryżu na rosole, dodałam chrupek, moje dostały jeść w kuchni, utopce w salonie i jakoś poszło. Tylko jak Jego Wysokość zobaczył, że wywlekam z magazynku kubeł z chrupkami, to na wszelki wypadek mordę na pokrywce położył i zrobił "buuuuu", że niby to jego kubeł. Kajtek korzysta z foteli ze znawstwem i wprawą. Telimena chce zjeść Jego Wysokość. Rudy sika na nogi od krzeseł. Arak skacze na ludzi i domaga się pieszczot. Ktoś zrobił kupę za kanapą. 8 psów naraz szczeka ( Telimena wyje). Jest super. Rewelacja! Obśmiałam się jak norka:-) Rudy to raczej na pewno nie Laky. Znam Laky'ego ze spacerów, ma niecałe dwa lata, brak siwizny na pyszczku, no i bardziej żółty niż rudy. Pamiętajcie, że na stronie jest może 200 z 600 psów, wielu nie uda się w ten sposób zidentyfikować. Wstawiajcie zdjęcia, może ktoś rozpozna. Quote
agamika Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynko, jakiej wielkości jest ten rudy ? być może to Luk, ale hmmm, nie moge znaleźć moich zdj Luka na których byłoby dobrze jego uszy widac a ten Twój" ma chyba jedno obszarpane lekko ? Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 abero napisał(a): Pamiętajcie, że na stronie jest może 200 z 600 psów, wielu nie uda się w ten sposób zidentyfikować. Wstawiajcie zdjęcia, może ktoś rozpozna. no na to liczymy, bo rudego na stronie schronu chyba zwyczajnie nie ma. Inne się w sumie zgadzają. Dalej nie wiemy, jakie leki powinien przyjmować Arak... Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 agamika napisał(a):Florentynko, jakiej wielkości jest ten rudy ? być może to Luk, ale hmmm, nie moge znaleźć moich zdj Luka na których byłoby dobrze jego uszy widac a ten Twój" ma chyba jedno obszarpane lekko ? Rudy duży, ucho obszarpane. Luk to chyba nie jest, bo wg opisu Luk ma metkę agresora i potrzebuje twardej ręki a ten kompletnie bezproblemowy, oprócz tego, że sika na nogi od krzeseł :diabloti: Quote
Ulaa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 O rany, jaki sajgon masz :) Moje powodziany zahibernowały się kilka godzin temu i tylko chrapanie świadczy o tym, że żyją. Quote
yoko100 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynko no to faktycznie teraz mas na glowie, ale im sie trafilo Quote
Asior Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ooo florentynka, to ja przywiozłam "twoje" utopce ;) Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Asior napisał(a):ooo florentynka, to ja przywiozłam "twoje" utopce ;) Może wiesz coś więcej o nich? Potrafisz zidentyfikować rudego? I czy Arak jest jakoś leczony na nerki? Ma coś zażywać? Quote
agamika Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Rudy duży, ucho obszarpane. Luk to chyba nie jest, bo wg opisu Luk ma metkę agresora i potrzebuje twardej ręki a ten kompletnie bezproblemowy, oprócz tego, że sika na nogi od krzeseł :diabloti: LUK wielki własnie jest , i jakos spacer z nim przeżyłam bez strat na życiu i zdrowiu i w zasadzie nikt mnie nim nie straszył ;) tak wiec ta łatka to chyba stare dzieje ... kurcze pewnosci nie mam niestety luk w kiwetniu tegoroku http://lh5.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/S9dNFH9hgWI/AAAAAAAADQA/S1bXokEDBK8/640_DSCN8393.JPG http://lh3.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/S_RUMLg-ciI/AAAAAAAADss/5E-DWMVjIZc/s576/lukDSCN8379.jpg acha i Luk ostatnio był na ogólnych u dziewczynek ;) Quote
Asior Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 niestety nic o nich nie wiem :( Agamika Luka ja wydawałam bardzo fajnej rodzince!!!! Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 To może to jakiś nowy... Mniejsza z tym, wyjdzie w praniu... Ważniejsze te nerki... Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Asior napisał(a):niestety nic o nich nie wiem :( Agamika Luka ja wydawałam bardzo fajnej rodzince!!!! czyli to nie Luk. Spokojnie, z czasem się dowiemy kto zacz. Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Arak właśnie kulturalnie poprosił o wypuszczenie na siusiu , drapiąc łapą w drzwi. Kajtek śpi na kanapie z moją mało tolerancyjną Matyldą tylko Arak troszkę pokazuje zęby Jego Wysokości - ale panujemy nad sytuacją. Quote
ewaal1982 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Florentynko , Jestem Pełna podziwu dla Ciebie , taką gromadkę przygarnąć to jest nielada wyczyn :) Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 To jest raczej dowód na bycie niespełna rozumu...;) Quote
ewaal1982 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Ważne ,że im ciepło i bezpiecznie .Teraz sie można martwić co z nimi dalej będzie , oby dobrze sie ułozyło i nie musialy wracać do schroniska :/ Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 To strasznie fajne psy. Szkoda by było, gdyby miały tam wrócić. Quote
Szarotka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Florentynka napisał(a):To jest raczej dowód na bycie niespełna rozumu...;) Florentynka napisał(a):To strasznie fajne psy. Szkoda by było, gdyby miały tam wrócić. Licze na to, ze sie znajda domy docelowe. Bardzo lubie ludzi niespelna rozumu ;) bardziej moge ich zrozumiec :):) Quote
Dzika_Figa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Siostrzyco niespełna rozumu, zdaje się, że ponad dwie godziny temu wysyłałam Cię spać... Quote
Recommended Posts