Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Właśnie dostałam od mamy SMS-a , że został im tylko Arrak! Telimena, Rufus i Kajtek poszli do nowych domów!!!! :multi::loveu:

Wiadomości niesamowite!!!:multi::multi::multi:

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha, tego to mi nie napisano - sms była bardzo lapidarny, widocznie trochę tam zamieszania.
Florentynka pewnie jak tylko dotrze do domu, rzuci się do komputera opisywać wrażenia.
Mam nadzieję, że będzie miała stały kontakt z nowymi domami utopców.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Właśnie dostałam od mamy SMS-a , że został im tylko Arrak! Telimena, Rufus i Kajtek poszli do nowych domów!!!! :multi::loveu:

Wow, ale akcja !!!! :D :D :D Super, że trzy psiaki już w nowym domu!!! Może i Arrak się też doczekal... :D

Posted

Kochani - wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków! Pomogło!
Trzy psy w nowych domach! A Arak od wtorku jedzie do hoteliku, gdzie będzie na utrzymaniu KTOZ-u!
A ja jestem zakręcona, zmęczona i sama nie wiem co jeszcze - i trochę tęsknię...
Opiszę wszystko dokładnie jak troszkę ochłonę - właśnie wróciliśmy do domu.
Zdjęcia tez będą.

Posted

Potem znienacka adoptowano Rufusa - a ja nie wiedziałam śmiać się czy płakać! To był mój zdecydowany faworyt!
Przyszły po niego dwie panie - Klaudia z Babcią - szukały rudzielca, bo pani Babcia miała rudego psa przez 17 lat.
Rufus podbił ich serca natychmiast, ja z wrażenia kompletnie schrzaniłam zdjęcia.
Małe zamieszanie - pani Babcia nie miała dowodu - w efekcie Rufus pojechał do domu z nową rodziną zawieziony przez wolontariuszkę i na miejscu podpisano umowę.
Dzięki temu mam już pierwsze wiadomości z domu Rufusa - podobno po zakwaterowaniu przyniósł swojemu nowemu panu smycz w zębach i poprosił o spacer - mówiłam, że to kulturalny pies?
jedyne zdjęcie które wyszło:

Posted

Telimenka ( zwana u nas Strzygą) też znalazła rodzinę :) - obie panie od razu zabrały się za całowanie psinki, czyli to co Telimenka lubi najbardziej:

A na końcu pani prezes KTOZ ( dziękuję bardzo!) wykonała kilka telefonów i załatwiła dla Araka hotelik!
W dodatku sponsorowany przez KTOZ! We wtorek zawieziemy tam Araczka - nieboraczka i będzie sobie tam spokojnie czekał na odpowiedni dom.

A ja się tak bardzo cieszę, a z drugiej strony mi jakoś smutno i pusto...

Posted

O ludzie, jak super!!! :D :D :D

Florentynko, wspaniale, gratuluję!!! :D dzięki Tobie te psiaczki dostały "drugie życie", tyle dla nich zrobiłaś :D wzięcie ich ze schronu w czasie ewakuacji to było dla nich najlepsza decyzja :D :D :D

U nas na Śląsku takie akcje robimy co miesiąc, w jednym z centrów handlowych, po dwa dni, w weekend :)

Posted

__Lara napisał(a):
O ludzie, jak super!!! :D :D :D

Florentynko, wspaniale, gratuluję!!! :D dzięki Tobie te psiaczki dostały "drugie życie", tyle dla nich zrobiłaś :D wzięcie ich ze schronu w czasie ewakuacji to było dla nich najlepsza decyzja :D :D :D

Można rzec szczęście w nieszczęściu...:lol::lol::lol:

Posted

bardzo się cieszę , zwariowane to wszystko , cudowne po prostu , wspaniała akcja !!:loveu::loveu::loveu:
dzięki Tobie Florentynkocztery :multi:psy zyskały normalne życie:multi::multi::multi:

czyli ..mamy 6 wolnych miejsc ogłoszeniowych w allegro:lol: , jeśli ktoś ma propozycję psiaków to bardzo proszę , szkoda aby się marnowały:cool3:
im szybciej tym lepiej

Posted

Słyszałam zdanie, ze "powinniśmy co roku robić taką powódź"...
z 600 psów do schroniska wróciło 200!
A od nowej rodziny Rufuska już dostałam maila - zachwyceni , on chyba też, bo kładzie się i każe się drapać po brzuszku...

Posted

[quote name='figa33']bardzo się cieszę , zwariowane to wszystko , cudowne po prostu , wspaniała akcja !!:loveu::loveu::loveu:
dzięki Tobie Florentynkocztery :multi:psy zyskały normalne życie:multi::multi::multi:

czyli ..mamy 6 wolnych miejsc ogłoszeniowych w allegro:lol: , jeśli ktoś ma propozycję psiaków to bardzo proszę , szkoda aby się marnowały:cool3:
im szybciej tym lepiej

Patynka!!! Ona też była na tej aukcji, ale nikt jej nie chciał. Taka kruszynka maleńka...
http://www.dogomania.pl/threads/185916-Patynka-wystraszona-chora-suczka-z-powodzi.-Ewakuacja-Schroniska.-Krak%C3%B3w.

Posted

Florentynka napisał(a):
Słyszałam zdanie, ze "powinniśmy co roku robić taką powódź"...
z 600 psów do schroniska wróciło 200!
A od nowej rodziny Rufuska już dostałam maila - zachwyceni , on chyba też, bo kładzie się i każe się drapać po brzuszku...

Ja trochę sceptycznie podchodzę do tego.
Owszem, dużo psów przeciętnych czy starych dostało szansę. Ale ile trafiło w nieodpowiednie ręce, na smalec, na walki .... ??
Z tego co słyszałam ewidencja przy ewakuacji była prawie żadna .... Nie wierzę w cuda i tyle.
Po za tym pewnie część psów wróci za miesiąc, przed wakacjami a część jak ludzie przestaną sobie dawać radę z czworonogami bo ich ten 'kłopot' przerośnie.

Posted

GRA-TU-LA-CJE!!!

i trzymam kciuki za dalsze pomyślne losy całej 4 :)

magenka1 napisał(a):
Czyli teraz w schronisku jest 200 piesków
A czy schronisko ma dane wszystkich piesków, które wydało w czasie powodzi?

napewno nie, widziałam, że były osoby które zabierały i po prostu sobie szły... chyba, że potem się kontaktowali jeszcze.

Posted

Ja - może naiwnie - ale jednak mam nadzieję, że większość z tych domów okaże się dobra i odpowiedzialna.
Ryzyko, że psy trafią do walk czy na smalec oczywiście jest, ale jest chyba zawsze, przecież nie każdy adoptujący jest sprawdzany i normalnie, w ciągu roku tez może się taka okropna adopcja trafić.
A gdyby nie ta akcja ewakuacyjna wiele psiaków pewnie nie miałoby żadnych szans, żeby zostać zauważonym.