Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma się co dziwić, że jakieś akcje wyszły, za dużo psiaków i to jeszcze w dodatku wiele z nich zestresowanych, pamiętam, jak w schronie chodziłyśmy na spacer z 2 sukami które razem w boksie siedziały i bardzo się lubiły a po spacerze jedna na drugą się ostro rzuciła, aż pracownik pomagał rozdzielać, bo jej cos do łba strzeliło...najprawdopodobniej po prostu zazdrość.
Trzymam mocno za Araka, ale by to było pieknie!!!!

Posted

A ogon to on ma śmieszny - z takim jakby supłem na końcu - tak go nosi, że koniuszek ogona jest zwinięty w pętelkę.
A Kajtka użarła pszczoła chyba - w każdym razie coś latającego, co próbował złapać - najpierw biegał jak kot z pęcherzem, a teraz mu morda spuchła trochę z jednej strony.

Posted

w sprawie Araka zapadła cisza...
w sprawie reszty utopców też cisza.
Kajtek był dziś u weteryarza - w sprawie ucha. Ugryzienie to nic - w uchu szpetna infekcja. Sierść zlepiona ropną wydzieliną, a uszko obolałe. Wszystko zostało ładnie wyczyszczone, przemyte, Kajtkowi zaaplikowano antybiotyk.
Walka była ciężka - Kajtek miał kaganiec, a i tak mój TŻ na nim siedział, za łeb trzymał go rosły weterynarz, ja trzymałam za kark - oburącz, a pani weterynarz grzebała w uchu, opędzając się od drapiących łapek. Ta straszna bestia waży całe 9,5 kg!

Posted

martwi mnie ta cisza ...
czy to ogólna sytuacja ciężka dla wszystkich , bezdomnych zwierząt bez liku...
ale jestem dobrej myśli
a wiecie ,że najbardziej podoba się Arrak? i to w obydwu województwach ? nie tak jak słodki Kajtuś , nie tak jak przystojniak Rufus , nie tak jak kokietka-kobietka Telimena , ale właśnie czarny diabeł-misio Arrak.....
ale mogliby coś napisać lub zadzwonić...ech...

Posted

A mnie najbardziej nakrapiana parówa urzekła... chyba przez te brązowe oczęta :lol:

Jestem pełna podziwu dla poświęcenia i wielkiego serca Florentynki.
Oglądałam zdjęcia w albumach. Trawka, bajorko, kumple i koleżanki - prawdziwy raj dla psiaków.

Jeśli ktoś ma gotowe plakaty, mój adres: obrazamajestatu@gmail.com
Porozwieszam ile będę mogła :)

Posted

Kajtek to ma przekichane, biedak. Najpierw go Arrak użarł, potem pszczoła, potem mu uszy czyścili i zastrzykami kłuli, a potem biedactwo postanowiło wykarczować brzózkę samosiejkę i zabrało się do tego z taką determinacją, że kawałek patyka utknął w paszczęce w poprzek, zaklinowany między zębami górnej szczęki. Z niejakim trudem udało się nam patyk wydłubać.
Nikt nie dzwoni w sprawie utopców, za to ponieważ odbieram wszystkie telefony, dopadły mnie już wszystkie działy windykacji wszystkich banków świata.
A w ogóle to straszny dzień...Mieliśmy dziś gości, obiadek zaplanowałam...przed obiadkiem na chwilkę poszliśmy do ogrodu z pieskami, gdzie miała miejsce akcja z patykiem. Wracamy, stawiam patelnię na kuchence i nagle po kuchni rozchodzi się niemożebny, zwalający z nóg smród! Okazało się, że Pawian ( czyli nasza 16 letnia perska kotka) nasikał na płytę kuchenki!!!
Demencieje ostatnio, ale takiego numeru jeszcze nie było. Potworność - odór przypalonego kociego moczu...i dlaczego akurat jak mamy gości?

Posted

[quote name='obraza.majestatu']A mnie najbardziej nakrapiana parówa urzekła... chyba przez te brązowe oczęta :lol:

Jestem pełna podziwu dla poświęcenia i wielkiego serca Florentynki.
Oglądałam zdjęcia w albumach. Trawka, bajorko, kumple i koleżanki - prawdziwy raj dla psiaków.

Jeśli ktoś ma gotowe plakaty, mój adres: obrazamajestatu@gmail.com
Porozwieszam ile będę mogła :)
super! już wysyłam, tylko musimy się przemieścić do drugiego komputera - ja i 8 piesków
Parówa rzeczywiście jest urzekająca, spojrzenie brązowych ocząt jest niesamowicie wymowne, a charakterek jak na parówę przystało - zaborczy i waleczny, wielki duch w mikrym ciałku. A ludzi kocha - jak to parówa. Tylko weterynarza chyba trochę mniej po dzisiejszych zabiegach.
Ale ucho przestało boleć - da się dotknąć i nie ma trzepania łbem.

Posted

Florentynka napisał(a):
...i dlaczego akurat jak mamy gości?

...żeby potem ci goście mogli sobie opowiadać jak to jest "u tych, co mają w domu zwierzęta" (albo wypisywać komentarze na onecie ;) )