UMilki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Słuchajcie, u mnie stoją cztery puste kojce. Każdy ma po 5m2 z ocieplaną budą. W przyszłym tygodniu będę organizować ogrodzenia. Tak, że każdy kojec będzie mieć dodatkowo wybieg po 25m2 + dodatkowo cztery wybiegi z budami. Jeśli jest taka potrzeba od zaraz mogę przyjąć na tymczas cztery psy, a za jakiś tydzień (dwa) kolejne cztery. Nie wiem na jak długo będę mogła służyć pomocą, ale na dzień dzisiejszy to bankowo do końca czerwca dla całej ósemki. Quote
Florentynka Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Och, to brzmi pięknie! A gdzie Ty z tymi kojcami? I czy mówisz o bezpłatnym tymczasie? Quote
UMilki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jestem w okolicy Nieborowa. W tej wyjątkowej sytuacji jeśli jest taka potrzeba, to będę prosiła tylko o karmę. I do końca czerwca w ten sposób mogę pomóc utopcom. Quote
mercii Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ja bardzo prosze o pomoc. bryś vel rudy jest w schronisku :( moj numer 660 466 791. zaplace za wyzywienie! http://www.dogomania.pl/threads/185983-powodzianin-z-Krakowa/page1 Quote
Florentynka Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Bardzo dziękuję za propozycję. Muszę porozmawiać na ten temat w schronisku, bo bez wiedzy schroniska nie ma mowy o przekazywaniu psów dalej. Jutro powinnam coś wiedzieć. Quote
Szarotka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mam nadzieje, ze Rudy i reszta pieskow nie wroci juz nigdy do schroniska na stale. Quote
ewaal1982 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 O ! jakieś dobre wieśći widzę u Was:) Trzymam kciuki mocno. Quote
__Lara Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Allegro wspólne utopców: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1049095455 Quote
Andzike Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='__Lara']Allegro wspólne utopców: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1049095455 Lara super allegro !!! Patrząc na te psiaki nie chcę nawet myśleć o ich powrocie do schroniska... Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Spróbuję dziś podjechać do weterynarza i zidentyfikować stadko ( to trudna logistycznie operacja, będziemy wozić na raty), może dowiem się czegoś więcej na temat rudzielca - on jeden pozostaje kompletnie anonimowy, a podoba mi się ten pies - bardzo mi się podoba. Utopce ogólnie się starają - cholera, żeby one były na ten przykład wstrętne jakieś, to by lżej było, a tak? Jak ja mam oddać je do schroniska? Układ w domu jest taki, że nasze psy są na noc zamykane z nami w sypialni, a utopce mają cały dom do dyspozycji. Ubawiły mnie, bo rano okazało się, że któryś w nocy najwyraźniej chciał wyjść "za potrzebą", a że nie mógł, to rano znalazłam jedną miskę z kupą i drugą, do której było nasikane. Ktoś również nalał na podłogę... Mam jednak wrażenie,że psy mają jak najbardziej skłonność do prawidłowych odruchów w sprawach higienicznych, bo w ciągu dnia, kiedy drzwi są otwarte, wychodzą do ogrodu i nie brudzą w domu. Nawet jeśli mają jakieś brzydkie nawyki w tej materii to wydaje mi się, że łatwo by było je tego oduczyć, zwłaszcza pojedynczo. Pierwsze dni to oczywiście było też ostre rozregulowanie żołądków - nie tylko zmiana karmy, ale też woda inna i wystarczy - ale pod tym względem już jest ok, nikt nie ma biegunki. Strasznie te utopce fajne i poczciwe wszystkie... Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 No i ostatni utopiec zidentyfikowany - rudzielec ma na imię Rufus. Akcja była niezła - mój TŻ pożyczył kombi od znajomych, więc wszystkie utopce mogły pojechać razem. Najpierw trzeba było zamknąć nasze psy w domu, a utopce wyrzucić na zewnątrz. Potem była wielka akcja z szukaniem i dopasowywaniem obroży i szelek, przy czym na widok uprzęży wszystkie psy wpadły w dziki entuzjazm. A ja odkryłam, że połowa psiego wyposażenia jest zeżarta w stopniu nie nadającym się do użytku... W efekcie Kajtek jechał w koślawych szelkach, Telimena dostała jakąś mikroobróżkę - chyba kocią, ale pasowała na nią idealnie, Rufus o dziwo zmieścił się w obróżkę Florence, natomiast Arak pojechał w wystawowym łańcuszku Jego Wysokości, co okazało się być głupim pomysłem, ale i tak nie było innego wyjścia. Wysiadając z samochodu Arak zsunął sobie obrożę na biodra ( bo to taki zaciskowy łańcuszek, długi bardzo), a potem z niej wylazł i uciekł - na szczęście prosto do gabinetu - reszta utopców pognała za nim ( a ja powiewałam na końcu, wleczona przez trzy psy). W gabinecie jakiś pan, który kupował lek na robale, rozpłaszczył się na drzwiach i zastygł w przerażeniu na widok stada galopujących kundli. Kundle zostały odczytane, do schroniska już dzwoniłam i zeznałam co trzeba - ufff. Quote
salibinka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Florentynko, niebywała jesteś z tymi opisami :). Hart ducha i siły fizyczne godne podziwu :) Quote
WIGA Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 :loveu::loveu::loveu:Strasznie jesteś kochana!I Twoja rodzinka godna podziwu i naśladowania.Żeby tylko wystarczyło Wam cierpliwości.Życze szczęścia Utopcom w szukaniu domów.Pozdrawiam z suchego miejsca. Quote
__Lara Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 salibinka napisał(a):Florentynko, niebywała jesteś z tymi opisami :). Hart ducha i siły fizyczne godne podziwu :) Dokładnie! :D Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 E, dobre psy mi się trafiły, po prostu. I moje własne i utopce - wszystkie w sumie zachowują się super. Teraz troszkę nerwowo, bo burza - boją się biedaki. Zagłuszamy burzę muzyką. Quote
majuska Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Talent Florentynki do pisania ( oraz focenia- bo albumy są niesamowite ) można podziwiać na wątkach jej osobistych Parów Matyldy i Łucji: http://www.dogomania.pl/threads/121263-Mati-parówka-znalazła-swoje-stado-na-zawsze-u-Florentynki-) http://www.dogomania.pl/threads/131791-Lucia-8-letnia-mała-sunia-z-wielkim-sercem.-MA-DOM-!!! Asiu czy dasz radę jakieś foty utopcom porobić? ( wiem, że nie wiesz jak się nazywasz ) postaram się ich jakoś pomalutku powrzucać na jakies nasze regionalne stronki, może się coś uda Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 [quote name='majuska']Talent Florentynki do pisania ( oraz focenia- bo albumy są niesamowite ) można podziwiać na wątkach jej osobistych Parów Matyldy i Łucji: http://www.dogomania.pl/threads/121263-Mati-parówka-znalazła-swoje-stado-na-zawsze-u-Florentynki-) http://www.dogomania.pl/threads/131791-Lucia-8-letnia-mała-sunia-z-wielkim-sercem.-MA-DOM-!!! Asiu czy dasz radę jakieś foty utopcom porobić? ( wiem, że nie wiesz jak się nazywasz ) postaram się ich jakoś pomalutku powrzucać na jakies nasze regionalne stronki, może się coś uda Majusko - w pierwszym poście są dwa linki do albumów z fotkami utopców - stamtąd można pościągać. Latam za nimi z aparatem jak się da, ale teraz akurat burza jest, pochowane pod stołami siedzą, biedaki. Będę wdzięczna za każdą pomoc w ogłoszeniach. Wiem, że macie tam teraz koszmar z Bunią, nie ustaję w trzymaniu kciuków, żeby się znalazło biedactwo. Quote
halcia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Niestty...ani śladu biedatwa.Te utopce to juz szczęśiwce,u nas tez sie burza zbliza.... Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Wyedytowałam pierwszy post - wstawiłam lepsze zdjęcia, bardziej widać na nich psy, mniej tła. Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 __Lara napisał(a):Poprawione zdjęcia na allegro ;) dzięki - te chyba lepsze, nie? Quote
__Lara Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Florentynka napisał(a):dzięki - te chyba lepsze, nie? Myślę, że tak :) lepiej widać na nich psy - więcej psa w psie :) Quote
Florentynka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Takie jeszcze fotki utopców: Kajtek na kanapie - to jest właściwe miejsce dla niego przesympatyczna morda Araka - pluszaka uwodzicielski przystojniak Rufus i Telimena wykonująca asany jogi Quote
Dzika_Figa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Fantastyczne Ci się te psiaki trafiły! Troszkę mi kiepsko idzie z ogłoszeniami, bo latam z atym i owym, ale zrobię jeszcze ile dam radę - obiecuję. Quote
Recommended Posts