Jump to content
Dogomania

Pomocy

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

:lol: Bardzo chce miec psa rasy bealg ale nie wiem czy to pies łatwy do ułożenia .
Możecie mi podać rady dotyczące tresury i wychowania tego psa :roll:

Guest Kamcia_14
Posted

Ponieważ Lubią Dużo Ruchu Tak Jak Ja A Także Nie Są Taki Duże I Oczywiscie Są Słodkie

Posted

A w jaki sposób zamierzasz spędzać czas ze swoim psem? Chodzi mi o sposób na rozładowanie energii żywiołowego beagle?
Co wiesz o tej rasie?
Rozmawiałaś już z hodowcami/właścicielami?

Nie da się ukryć, że to są ładne psy o wdzięcznych pycholkach. ;)

Guest Kamcia_14
Posted

bARDZ LUBIĘ BIEGAĆ PO PARKU Z PSAMI . TEN PIES POTRZEBUJE BARDZO DUŻO RUCHU I ZAMIERZAM WYCHODZIĆ NA BARDZO DŁUGIE SPACERY I BIEGANIE .NIE WIEM TYLKO CO A AGLITY . CO TO JEST . DORADŹ

Posted

Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z wielkiej potrzeby ciągłego ruchu charakterystycznej dla tej rasy i nie decydujesz się na jej przedstawiciela tylko i wyłącznie ze względu na słodki pychol ;)

Beagle to psy myśliwskie, które w wynkiku wieloletniej hodowli w kierunku kształtowania pasji łowieckich nie zatraciły ciągle swoich pierwotnych instynktów. Można te instynkty rozbudzić i pracować z psem węchowo albo przekierunkować je i próbować innych sportów. W agility często można spotkać beagle, jako że są to psy szybkie, zwinne i lubiące aktywne spędzanie czasu ze swoim przewodnikiem. Topic o agility znajdziesz na dogomanii, poczytaj i dowiedz się jak najwięcej.

Guest Kamcia_14
Posted

NIe wiem . Jaki są najlepsze:roll: bo chciałabym aby był zdrowy . Jakie mi polecacie

Posted

beagle na pewno nie jest psem łatwym.. jest bardzo psotny, zwłaszcxza w młodym wieku i jeśli nie znajdziesz mu odpowiednioego zajęcia, znajdzie je sam..
nie można zostawiac psa na 8 godzin w domu samego, wpływa to fatalnie na jego psychikę :( najlepiej by było, gdyby ktoś z nim cały czas był, a jeśłi to nie możliwe, to początkowo 2 godzinki, później nie więcej niż 5.

są to psy bardzo towarzyskie i ruchliwe, uwielbiają spacerki :lol: ALE: jeśli nie umiesz psa odpowiednio wychować, marne szanse, że uda Ci się go na spacerze przywołać do siebie.. nawet bardzo dobrze ułożoby beagle jak złapie trop, to pójdzie za głosem instynktu, a nie własciciela ;) co jest bardzo niebezpieczne zwłaszcza w mieśćie- biegnąc z nosem przy ziemi może niezauważyć ulicy i niesze gotowe :shake:

warto dowiedzieć się otej rasie jak najwiecej, zanim się na nią zdecydujesz ;) są to kochane psiaki, ale specyficzne i nie dla każdego się nadają. Teraz jest swego rodzaju "moda" na beagle, bo mają słodkie mordki.. ale warto pamiętać też o zdecydowanym i indywidualnym charakterku :D

i polecam psa z rodowodem! będziesz mioeć wtedy grawancję, ze to co kupiłaś to pies, który Ci się podoba, a nie jakiś beaglopodobny kundelek ;)

pozdrawiam!

Posted

bez rodowodu kosztuje ok 700-800 zł :-o i nie masz gwarancji, co z tego psa wyrośnie i czy na pewno będzie zdrowe- jest ryzyko, że szczenię pochodzi od handlarza i będzie miało cięzką przeszłośc, a co za tym idzie spaczoną psychikę albo będzie chorowite...
rodowodowegopieska można kupic już za 1100 zł, tylko trzeba poszukać, porozmawiać z hodowcami. Jeśłi zalezy Ci na psie i poświęcisz trochę czasu na znalezienine odpowiedniego, na pewno się uda :D