kaja555 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 no jasne, to daj jakiś tekst, bo faktycznie szkoda czasu niech ma już jakieś ogłoszenia no i jakiś kontakt, gdzie mają ludzie dzwonić może warto napisać, że "Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wykastrowanie psa." Quote
kakadu Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 to moze tak: piekny, duzy, mlody pies szuka domu; a potem: pies zostal wyrzucony przez poprzednich wlascicieli praktycznie w srodku lasu; przez pewien czas byl dokarmiany na miejscu przez różnych ludzi, a teraz przebywa w schronisku w jozefowie kolo legionowa; pies jest bardzo przyjacielski, nie ciagnie na smyczy, lubi sie bawic, choc bywa w zabawie zywiolowy; przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony; łańcuch wykluczony; moze tak na razie na szybko; potem przeciez mozna wprowadzic zmiany; moze dziewczyny maja jakies uwagi...? Quote
kakadu Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 a, no i numer telefonu do wolontariuszki ze schroniska, ktora wyrazila zgode na podanie kontaktu do niej; (dane pochodza z oficjalnej strony wolontariuszy z józefowa) [FONT=arial,helvetica,sans-serif]Ewa [/FONT]+48 608 839 495 e-mail: ewa@psy-warszawa.pl Quote
kaja555 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 allegro wyróżnione: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1072124034 Quote
kakadu Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 super kaja - dzieki :) nie wiem tylko czy to nie naduzycie pisac o nim owczarek, bo dla wiekszosci owczarek to onek, a on z onka ma tyle co nic... :shake: Quote
koosiek Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 kakadu napisał(a):super kaja - dzieki :) nie wiem tylko czy to nie naduzycie pisac o nim owczarek, bo dla wiekszosci owczarek to onek, a on z onka ma tyle co nic... :shake: Tak, ostatnio dostałam maila od oburzonej pańci, że o psie w typie beacuerona piszę owczarek - bo "nie ma nic z owczarka niemieckiego" ;) Ale ci rozumniejsi zwykle wiedzą, że owczarek to tylko typ psa, nie rasa. A co do tekstu, to ja bym pisała nie "pies", a po imieniu, takie teksty bardziej zwracają uwagę. Tym bardziej, że Wtorek imię ma... niecodzienne :) Quote
Isabel Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mnie Wtorek przypomina owczarka holenderskiego krótkowłosego. Ale fakt, że ludzie często nie wiedzą, że owczarek bywa nie tylko "niemiecki". Quote
kakadu Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 dziekuje za uwagi moze kaja jak sie pokaze to zmieni :) Quote
kakadu Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 no nie wiem, napisz moze ze w typie owczarka belgijskiego (tak jak jest w tytule watku) moze tak sie pozbedziemy chetnych wylacznie na onki, a im zaoszczedzimy zawodu i wyglaszania zlosliwosci w rodzaju "to faktycznie wypisz wymaluj owczarek niemiecki":cool3: Quote
kakadu Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 bylam wczoraj u wtorka; bylo kolo 13. wiec upal byl spory, ale poszlam z nim do lasu; nawet fajnie sie szlo, ale w pewnym momencie wtorek po prostu zmienil kierunek marszu na przeciwny i zaczal wracac :evil_lol: nie pozostalo mi nic innego jak tylko pognac za nim ;) czyli spacer byl do de bo chyba z pol godzinki tylko; ale zrobil wszystko co trzeba w potrojnej ilosci, opędzlował bryzol wieprzowy i kawalek kurczaka b/k (wiem, ze wieprzowina niezbyt dobra moze dla psow, ale akurat to zostalo mnie i kolezance z obiadu szkoleniowego, a kotlecik byl chudy wiec nie powinien mu zaszkodzic); zawsze mial jakas odmiane; jak wrocilam to wzielam jego kolezanke z boksu (bo wtorek zostal przeniesiony z kwarantanny do pomieszczen normalnych) chcac wykorzystac to, ze juz tam jestem; poszlam z niunia, ale tez niezbyt daleko, bo zaczela mi sie pokladac na sciezce, wiec majac w perspektywie niesienie 25 kilogramowego psa, w te pedy wrocilam pol zywa z goraca do schroniska; potem weszlam w kupe czego nie zauwazylam i wsiadlam z ta kupa do samochodu, a chcac sie jak najszybciej wydostac z tego smrodu potegowanego temperatura, za szybko skrecilam w swoja brame i przetarlam caly tyl samochodu o betonowy slupek zasmarkanej tepsy, ktory stoi pod moja brama, a pozytku z niego zadnego bo sie na mojej wsi skonczyla centralka w sensie techniczno-pojemnosciowym; chcac sie jakos ratowac z pulapki wrzucilam na wsteczny i powiekszylam sobie zarysowanie dwukrotnie :mad: natepnie wieczorem strzygac mojego meza maszynka, zapomnialam nalozyc te plastykowa koncowke i pojechalam mu przez srodek czaszki najkrotsza wersja (czyt. "na zero"), a widzac to bylam w stanie tylko zaklac szpetnie, a w chwile pozniej zsikac sie w majtki ze smiechu; mezowi do smiechu nie bylo - teraz jest lysy; probowalam go pocieszac tekstami w rodzaju "ale przynajmniej teraz nikt na ciebie nie zatrabi na skrzyzowaniu nawet jak przysniesz na swiatlach", ale jakos nie chwycil klimatu :razz: krotko mowiac mialam wczoraj swoj dzien... a teraz zdjecia wtorka z poprzedniego spacerku: Quote
kaja555 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 he he he :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: niezły dzionek Quote
kaja555 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Wtorek ma obserwatora. Porobiłam zmiany w allegro, jak jeszcze coś, to mówcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1072124034 Quote
betinka24 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Na stronie schroniska www.psy-warszawa.pl w dziale psy do adopcji widnieje profil Wtorka i sa bardzo ładne zdjecia które warto może by było wykorzystać do ogłoszeń :-) Quote
kakadu Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 ojej rzeczywiscie piekne zjecia :) moje sa takie bardziej sikająco-rozmazane, ale bylam sama i ciezko bylo cos sensownego zrobic :oops: kajka moze zamien te moje mazy na te cudne portrety, co? http://www.psy-warszawa.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=493:wtorek&Itemid=77 Quote
Kociabanda2 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: cholera! Prawie posikałam się ze śmiechu. Fajny dzień miałaś! :evil_lol: Wtorek jest śliczny! Jak bardzo widać dobrze na portrecikach, więc koniecznie jakieś trzeba dać do ogłoszenia. [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] Quote
kaja555 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kociabanda2 napisał(a)::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: cholera! Prawie posikałam się ze śmiechu. Fajny dzień miałaś! :evil_lol: Wtorek jest śliczny! Jak bardzo widać dobrze na portrecikach, więc koniecznie jakieś trzeba dać do ogłoszenia. tym bardziej że chłopak ma obserwatora Quote
Isabel Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kakadu, bywają takie dni - pech goni pecha. Ja się uśmiałam:D:D:D ale mogę sobie wyobrazić, że nie każdemu było do śmiechu:shake: A za Wtorka cały czas trzymam kciuki:thumbs: Quote
kakadu Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='kaja555']Wtorek ma obserwatora. Porobiłam zmiany w allegro, jak jeszcze coś, to mówcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1072124034 super :) oby to cos znaczylo... Quote
kakadu Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 dziewczynki ja sie z wami na 2 tygodnie zegnam bo sie jutro bede scigac z 2. fala powodziowa, kto pierwszy dotrze nad zatoke gdanska ;) zagladajcie do wtorka, dobrze? w razie czego to kaja ma do mnie telefon buzka :kiss_2: Quote
Awit Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Pozdrowienia dla Wtorka i cioteczek i rozkosznej cioteczki:-) Quote
Recommended Posts