Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uzgodnilismy, ze Lisek zostanie tam gdzie jest obecnie. Jest dokarmiany codziennie, dziewczyny odrobaczaja chlopaka. On jest na wpol dziki, nie zna innego swiata i innego zycia. Pies juz ma swoje lata i boimy sie, ze wieksza krzywde wyrzadzimy wyrywajac go ze swojego srodowiska niz zostawiajac na dzialce i dokarmiajac.
Aby go zabrac musialybysmy podac srodek nasenny, weterynarz uwaza to za ryzykowne ze wzg. na wiek psa i niepewnosc co do kondycji serca.
No i jeszcze jednen wazny argument, Lisio jest przyzwyczajony do takiego zycia. Jak go zabierzemy, bedzie nowy piesek, szczeniak...przynajmniej poki jest tam Lisio jakis szczenior jest bezpieczny :(

Posted

Dziewczyny szczeniorek, ktory tam byl i uciekl znalazl dom, wiec chociaz tym sie cieszcie. A Lisio bidulek - moze na swoj sposob jest szczesliwy, innego zycia nie zna, nie ma za czym tesknic. Michelle04 i Giselle4 od 2 lat do niego jezdza, a on wciaz ucieka na ich widok. WYchodzi z budki dopiero jak odjezdzaja :( po takim czasie nadal nie ufa. Dlatego ciezko byloby mu sie zaklimatyzowac w innej rzeczywistosci.

Wejdzie na watek Maksia, kolegi Lisia, przeczytajcie jaki niesamowity zbieg okolicznosci :)

http://www.dogomania.pl/threads/177803-MAKS-ju%C5%BC-w-cudownym-domku!-B%C4%85d%C5%BA-szcz%C4%99%C5%9Bliwy-maluszku!

Posted

Moja sytuacja zdrowotna nie jest najlepsza
nogi oraz kręgosłup odmawiaja mi posłuszenstwa....starosc
ciezko bedzie mi razem z michelle jezdzic codziennie i katmic Lisia
i tak sie dziwie ze 1,5 roku to robiłysmy...
dlatego mam prosbe
ciotki ,niech inny tandem nam pomoz e
tydzien na tydzien
jeden tydzien ja z michelle drugi inne ciotki:)
Prosze sie zglosic na ochotnika....
teraz nas jest wiecej wolontariuszek
przedtem tylko my dwie i wrobelterrorystka oraz jusytavege....
Justynka wyjechała,wrobelek ma swoje psiki i koty
dlatego prosze.....
TEN TYDZIEN NASZ...:) :)

Posted

giselle4 napisał(a):
Moja sytuacja zdrowotna nie jest najlepsza
nogi oraz kręgosłup odmawiaja mi posłuszenstwa....starosc
ciezko bedzie mi razem z michelle jezdzic codziennie i katmic Lisia
i tak sie dziwie ze 1,5 roku to robiłysmy...
dlatego mam prosbe
ciotki ,niech inny tandem nam pomoz e
tydzien na tydzien
jeden tydzien ja z michelle drugi inne ciotki:)
Prosze sie zglosic na ochotnika....
teraz nas jest wiecej wolontariuszek
przedtem tylko my dwie i wrobelterrorystka oraz jusytavege....
Justynka wyjechała,wrobelek ma swoje psiki i koty
dlatego prosze.....
TEN TYDZIEN NASZ...:) :)

i my też pomożemy!! dziewczyny czy Wy nie macie problemow z odpisywaniem na dogo? Ja musze 100 razy probowac zanim uda sie odpisac, w ogole kursor nie chce działać w polu do pisania... " nie moge kliknac " na pole... nie wiem co jest ;/;/

Posted

Gisella ma tez problem, dlatego podnosimy wszystkie jej bazarki - Ona nie moze nic zrobic :(

Adka, dostalam przelew od Lolalola - 10zł dla Elika, jednakze Elik ma swoj domek - Lolalola sceduje pieniadze na Lisia :)
Dziekujemy serdecznie!
Lolalola prosila, zeby smaczek mniam mniam kupic!

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
i my też pomożemy!! dziewczyny czy Wy nie macie problemow z odpisywaniem na dogo? Ja musze 100 razy probowac zanim uda sie odpisac, w ogole kursor nie chce działać w polu do pisania... " nie moge kliknac " na pole... nie wiem co jest ;/;/

Cioteczki zainstalujcie sobie Mozilla Firefox i wchodźcie na neta przez to. Eszystko działa. Wczoraj ktoś mi doradził

Posted

To dobrze.....przyda sie na karme
ja mam jeszcze Purine i karme [dobra ]od Wuni:)
na wkładke cos tez znajde.......
Lisio jest suuuper,zdziwiony dzisiaj był
ale smutny.
To dobre psisko
tylko pana ma glupiego:(

Posted

Lolalola napisał(a):
biedny Lisio:(po raz setny powtorze,ze jestescie Jego WYBAWIENIEM!!!!!!!Szkoda,ze nie moge pomoc,ale jechalabym tam 3 dni;)......

A jakbys juz przyjechala, to bysmy Cie tak szybko nie wypuscily - wiec i powrot trwalby dlugo :)

Posted

Lolalola napisał(a):
biedny Lisio:(po raz setny powtorze,ze jestescie Jego WYBAWIENIEM!!!!!!!Szkoda,ze nie moge pomoc,ale jechalabym tam 3 dni;)......

Podpisuję się pod tym. Jesteście cudowne, dziewczyny

Posted

Dzisiaj Lisio dostał suchą namoczoną w rosole :) Cały ranek gotowałam dla psiaków ze schronu, więc i Lisio skorzystał ;)
Korzystając z okazji, że przy komórkach stały miski, "poczęstowałysmy" się jedną i wlałyśmy w nią Lisiowi wodę, bo u nas zaczęły sie upały a ten biedak nawet miski z wodą nie ma :( No ale od czego są ciotki :) Giselle4 stała na czatach a ja troszkę poszarogęsiłam się po obejściu :)