mysza 1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 NNa zdjęciu psów ze schroniska w Ostrowi zobaczyłam owczarkę, grubszą, wyglądała, jakby była w ciąży. Postanowiłam ją zabrać, Beka zgodziła się na bezpłatny tymczas. Chciałam ją wysterylizować, żeby nie rodziła gdzieś w schronie. Dzisiaj przyjechała, śmierdząca, skołtuniona, z wiszącym nisko brzuchem, wystraszona, kuliła się do ziemi kiedy widziała obrożę, smycz. Bece udało się ubrać ją w szelki i obrożę, sunia się uspokoiła. Zabrałam ją do lecznicy, została 3-krotnie wykąpana bardzo pachnącym szamponem i wstępnie zbadana. Okazało się, że najprawdopodobniej nie jest w ciąży, a ma guz :-( który ją zresztą boli. Jutro czeka ją usg i badania krwi. Pewnie badań będzie więcej, jesli diagnoza się potwierdzi, czeka ją operacja (o ile będzie to możliwe)... Sunia mieszka w lecznicy, koszt to 25zł/doba. To mądra sunia, umie chodzić na smyczy, jest tylko przestraszona, pewnie ktoś się jej pozbył gdy zachorowała. Proszę o wsparcie :-( Jesteśmy jej jedyną szansą. Sunia ma ok 4-5 lat. Edit: 21.05: Badania Bianki wyszły ok, we wtorek, 25.05 powtarzamy usg, teraz u dra Marcińskiego. Sunia mieszka u Beki: Zdjęcia z dnia zabrania ze schroniska, wyszła słabo ale padało a ona wygląda jak wygląda... I z 21.05: Wpłaty na Biankę: 30 zł od 3x 35 zł- Ewanka 40 zł- Ewa Marta od Pani Laury 50 zł- Pani Ewa za pośrednictwem Irenaka 10 zł- Anonim 77,50 Tora&Faro z bazarku 44 zł- z bazarku Wisełki 123- z bazarków 3x 65- z bazarku Tory&Faro 105- mój bazarek 136,50 z bazarku Tory&Faro 83- bazarek Tory&Faro Razem: 799 zł Wydatki: 435 zł- pobyt w lecznicy i badania 15 zł- wizyta u dra Czerwiecki (koszt leków) 30 zł- wizyta u weta 23.05 105 zł - usg dr Marciński 45 zł - zastrzyk 48 zł-było niedopłaty na Kosiarzy (nierozliczone zabiegi..) 21 zł-krople do oczu, bo maść na zapalenie trzeciej powieki się nie sprawdza 100 zł- antybiotyki po sterylce i zdjęcie szwów Razem: 799 zł Saldo: 0 zł:loveu: Quote
Dada M Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Zapisuję ... finansowo niestety nie pomogę, bo sytuacja "naszych" psiaków w hotelach staje się coraz gorsza, ale trzymam kciuki za sunię. Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 idusiek napisał(a):****,jaki guz?:( A ja tam wiem :-( ma bolesne cos dziwnego, brzuch wisi:-( Jutro dokladne usg z opisem bedzie i wstepne decyzje. Najbardziej boję się, że to będzie jakis wielki, nieoperacyjny guz :( A ona jest taka kochana, serce pęka. Quote
idusiek Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. co onek to problem:( Ciekawe co ma ta , co została :( Quote
morisowa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Cudna... kolejny podlec pozbył się psa, "bo się zepsuł" .. Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Ja to jakoś zawsze wyczuję problem. Ale nic, będziemy ją ratować. Zobaczymy co to jest najpierw. A może jednak ciąża? Beka jakoś na nią wołała, ale zapomniałam jak. Na B jakoś. W końcu musi mieć imię. Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 [quote name='idusiek']tak na szybko: Dzięki, nie wiem czy teraz nie za długi mam podpis a ściga mnie jeden mod i banem grozi ;) [quote name='idusiek']na B? Moze Bianka? :) Chyba Bianka, ładnie :) Quote
beka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Bianka, tak na nia mówiłam. Ona jest kochana ale tak jak mówiła Mysza wystraszona. Najpierw zabki pokazał, ale zaraz lizała po rekach, nie wiedziała co chcę jej zrobic, tak się bidulka tuliła do ziemi. Mam nadzieje ze cokolwiek tam w niej siedzi uda się wyrzucic. Quote
idusiek Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 naprawdę Bianka, ....to jakaś telepatia ..... Trzymam kciuki ,zeby to nie było raczysko jakies złosliwe :( Quote
Natalisko Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No i ja jestem. Jak trzeba bedzie,to wplace cos jednorazowo. Sliczna ,biedna psina... Quote
bela51 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Biedna, sliczna oneczka. Czekam niecierpliwie na diagnoze. Quote
Tora&Faro Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Ja też się melduję....Mysza Ty to masz wyczucie do tych psiaków...... Quote
gusia0106 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A wyniki to o której będą? Ja bym nie była złej myśli.Kurde, nawet giga guza u Ajaxa się dało zoperować. Będzie dobrze ;) Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 gusia0106 napisał(a):A wyniki to o której będą? Ja bym nie była złej myśli.Kurde, nawet giga guza u Ajaxa się dało zoperować. Będzie dobrze ;) Gusia, ale on był zewnętrzny, po antybiotykach się obkurczać zaczął, a tu w brzuchu :-( Okropnie się martwię. Dzwoniłam do lecznicy- jest bardzo, bardzo grzeczna, nie sprawa kłopotów (nic dziwnego po schronie to jest w raju, w ciepełku, wykąpana, najedzona. Po 11 usg, trzymajcie mocno kciuki. Quote
gusia0106 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mysza 1 napisał(a):Gusia, ale on był zewnętrzny, po antybiotykach się obkurczać zaczął, a tu w brzuchu :-( Okropnie się martwię. Dzwoniłam do lecznicy- jest bardzo, bardzo grzeczna, nie sprawa kłopotów (nic dziwnego po schronie to jest w raju, w ciepełku, wykąpana, najedzona. Po 11 usg, trzymajcie mocno kciuki. Trzymam mocno. A gdzie ona jest fizycznie? W której lecznicy? Quote
Recommended Posts