Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Mani dowiedziały się dziewczyny z Fundacji SOS Bokserom.
Mania nie ma domu, nie ma swoich ludzi...
Mieszka na działkach, ludzie przywieźli ją na sterylizacje, odwieźli na działki i po kilku dniach... odjechali :shake:
Sunia została bez kołnierza, ubranka... Dokarmia ją i kilka innych bezdomnych psów, mama jednego z lekarzy weterynarii. Niestety, nie była w stanie upilnować suni.

W "leczeniu" rany pomagał Mani jeszcze jeden pies, gdy pani zauważyła co się stało w ranie była już martwica.. Zabrała sunie i przywiozła do lecznicy, w której suka miała zabieg.
Lekarz ponownie zaszył ranę suczki i odprawił panią z psem do domu..
Na drugi dzień pani zabrała psa do dr Niziołka, swojego syna. Lekarze wyczyścili ranę, usunęli martwą tkankę.
Sunia do piątku może być w lecznicy w Warszawie, dostaje leki i kroplówki.
W weekend ma wrócić na działki!!

Czy ktoś może wziąć Sunie na DT?? Mania jest młoda, 2-3lata.. Bardzo przyjacielska :)

zdjęcia rany

Po czyszczeniu..

Wszystkich, którzy chcą wspomóc utrzymanie MANI prosimy o wpłaty na konto:

Fundacja "SOS bokserom"

ul. Mrówcza 77a
04-857 Warszawa
06 1500 1012 1210 1015 2421 0000

W tytule przelewu proszę koniecznie podać swój nick i napisać Mania

Suczka nie jest pod opieką SOS, jedynie użycza konta.

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłaty na Manie

[FONT=Arial]21.05.2010[/FONT][FONT=Arial]Hesia[/FONT][FONT=Arial]hesia - Mania[/FONT][FONT=Arial] 100,00 zł [/FONT]
[FONT=Arial]24.05.2010[/FONT][FONT=Arial]Marcela W - [/FONT][FONT=Arial]na leczenie suczki Mani[/FONT][FONT=Arial] 50,00 zł [/FONT]
[FONT=Arial]24.05.2010[/FONT][FONT=Arial]Wojciech W- [/FONT][FONT=Arial]Mania[/FONT][FONT=Arial] 50,00 zł [/FONT]

Posted

Bardzo prosimy o dom dla małej, chociaz dom tymczasowy. Mania jest przesympatyczna sunieczką, bardzo grzeczna i posłuszną. Juz tyle wycierpiala, dajmy jej szansę.
Mania jest malutka, wielkości jamnika, potrzebuje domu i opieki szczegolnie teraz, kiedy ma taka rane

Posted

Kar0la napisał(a):
O matko. :-( Jak ta sunia musiała cierpieć.
Czyli potrzebny dom tymczasowy w Krakowie?

W Warszawie jest sunia. Kurczę, już dopisuję.

Posted

Po łebku wydaje mi sie, że ona taka "foksterierowata" - Czy fakosteriery maja jakieś swoje forum miłosników rasy , jakis swój "fan-club"?

Posted

Lekarz, który operowal Manie zamiast oczyscic rane i wyciac martwa tkanke po prostu ja zaszyl i ona zaczeła gnic :angryy:. Mania zyje dzieki dr Niziołkowi, który zabrał suczke do swojej lecznicy i w niedziele ja operował.
Teraz potrzebuje domu, który bedzie jej zmieniał opatrunki i zapewni jej bezpieczenstwo i opiekę. Na działkach nie jest to mozliwe, sytuacja moze sie powtórzyc i rana znowu sie rozpaskudzi.

Posted

Czy wiadomo jakiej opieki sunia będzie potrzebowała? Czy trzeba będzie z nią jeździć do weta? Potrzebne będą jakieś zastrzyki, zmiany opatrunków itd.? Czy tylko pilnować rany i ewentualnie podać jakiś antybiotyk doustnie?

Posted

Oooo matko kochana.
Soema nie zastawiaj się tym czy mnie lubisz trochę czy wcale... tylko dobrem suni.
Chce pomóc i pomogę- dam tymczas tylko czy Ty ode mnie tą pomoc przyjmiesz?
W każdej chwili może suczka przyjechać- Ona nie może wrócić na działki to dla Niej wyrok.

Posted

Miałam Igiełka pisać w tej sprawie. Dobrze wiesz, o co wtedy chodziło. Problemem jest transport... to jest 170km od Warszawy. Ja dopiero za tydzień/dwa będę jechała do Brodnicy z Warszawy.. I to autobusem. Masz możliwość gdzieś podjechać po nią, za zwrot kosztów? Autobus to chyba 20-30zł.
Macie dobrego weta tam u siebie?

Posted

Ania odpada, niestety w taką pogodę trzeba pilnować hotelu na miejscu. Może chociaż autobusem ktoś śmignie, nie ma tłumów, można spokojnie jechać.... 2-3godzinki i już. A nikt z Twoich znajomych nie studiuje w Wwa?