Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jaka jest sytuacja jego kumpla z boksu? Jak znosi chorobę, też jest taki przybity? Amiemu zrobię ogłoszenie w Moim Psie może, do anonsów też spróbuję. Tylko czy tylko dla Amiego, czy i dla kumpla też? No i jaki numer kontaktowy podawać, do schroniska?

Posted

paulinken napisał(a):
A jaka jest sytuacja jego kumpla z boksu? Jak znosi chorobę, też jest taki przybity? Amiemu zrobię ogłoszenie w Moim Psie może, do anonsów też spróbuję. Tylko czy tylko dla Amiego, czy i dla kumpla też? No i jaki numer kontaktowy podawać, do schroniska?

poczekaj jeszcze, dzis bede miala wiecej info o kumplu i fotki, choc na pelna diagnoze trzeba bedzie poczekac
kontakt zawsze podawaj Marta 513 252 632 i adres schronu:)

Posted

O boże!
popatrzcie na niego:

Piesek dostał na imię Kojak, jest mały i ma maksymalnie 2 lata. Nie ma pasożytów skórnych. Wzięto wymaz i odcisk skóry. Czekamy na wyniki.
Kojak jest bardzo łagodny i przyjazny

Posted

jutro będzie wet, poprosze zeby wypytano w moim imieniu bo mnie nie bedzie.
Żal mi ich okropnie! Jeden miał dom przez 7 lat i nagle go stracił a drugi.....może nie miał nigdy, to młodzieniec całe życie przed nim,a od nas zależy jakie ono będzie

Posted

A ja nadal podtrzymuję, że zrobię biedakowi ogłoszenie. Tylko czy "wystawiać" ich razem? Z jednej strony mały ma pewnie większe szanse na adopcję, bo młody, z drugiej - Ami to rasowiec (?). Za to z trzeciej - niedobrze byłoby, gdyby któryś został w boksie sam :(

Posted

Kojak nie ma jeszcze diagnozy ale ponieważ bardzo się drapał dostał jednorazowo steryd i został odpchlony( bo pchły też miał). Swiąd ustąpił.
Natomiast Ami dostaje antybiotyk na gronkowca oraz ketokonazol na grzyba. Nie drapie się wcale.

Posted

Kar0la napisał(a):
Przydałaby się opinia weta. Dobrze by było wiedzieć jak długo to cholerstwo jest zaraźliwe i jak ma wyglądać leczenie.

mnie tez ciekawi opinia weta,sama przymierzam sie do tymczasowania psa z gronkowcem(juz zaleczonego troche) .to paskudztwo gorsze od grzyba zdaje sie.
za to z grzybica mialam juz do czynienia i chociaz stosowałam wszystkie zasady tj.odrazu kot był izolowany,zabiegi w rekawiczkach itp.to ja sie niestety zarazilam (wysypalo mnie w wielu miejscach naraz)z tym,ze to było microsporum canis.leczenie 2 miesiace i nie zostało sladu po grzybie u mnie i u kota.
z tego co wiem to po ok. miesiacu leczenia grzyb juz nie zaraża -przynajmniej microsporum.

Posted

Jak kiedys pchły złapałam;) ciocia Mika ściska psiaki tak na odległośćBuziaki przesyła:buzi: trzymajcie się mocno!!!