__Lara Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Przepięknie wygląda :) Amiczku, jedz, proszę... Quote
martka1982 Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Kurcze załuję,że nie miałam aparatu bo on się tak błyszczy w słońcu,że byście nie uwierzyły! tylko chudy jest bardzo:( nie chce jeść biedaczek. nie obiecuję,że jutro ale nagram filmik z Amisiem:) Quote
paulinken Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Amiś ma mordkę jak taki kaczorek ;) Śliczności. A apetyt pewnie by mu wrócił, jakby poszedł do swojego domku... Quote
Kar0la Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Jaki śliczny chłopak. Ależ ogromna zmiana. :loveu: Quote
martka1982 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 a na koniec przystawił pieczątkę nochalem! http://www.youtube.com/watch?v=198WJoe36tk Quote
Mika31 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Absolutnie cudowny!!!!!!!!!!Kocham cię Ami!!!!!!!!!! Quote
tanitka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 a co z domem tymczasowym, ta pani nadal chętna na koniec czerwca? Quote
paulinken Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Amisiek jest przecudnej urody :loveu: taki malusi dżdżowniś :D Quote
yunona Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Na filmiku widać super błyszczącą sierść. Rzeczywiście urodziwy i przystojniak z Amiczka.:lol::loveu: Hoooopsa do góry !!!!!! Quote
Mika31 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Prawdziwy przystojniak teraz tylko dobry domek potrzebny słodziak. Quote
martka1982 Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Ale mam wieści! Państwo z Puszczykowa zobaczyli dziś Amisia na allegro i od razu się zakochali! Oczywiście natychmiast po niego przyjechali i Ami już jest w domu!!! A zatem ten wątek zostaje tylko dla Kojaka a ja dziś ściągam allegro:) Quote
Mika31 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Amisiu wszystkiego dobrego państwo wiedzą że muszą uważać na jego zdrowie? Quote
martka1982 Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 no jasne, przecież wiedzą wszystko:) Quote
paulinken Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Wspaniałe wieści! :loveu: Mam nadzieję, że Państwo będą dawać znać, co u Amisia? A ja jestem zła, bo MP wydrukował ogłoszenie, ale nie wydrukowali zdjęcia. A skasowali mnie na 155 zł :angryy: Jutro do nich dzwonię. Quote
Wisełka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='martka1982']a na koniec przystawił pieczątkę nochalem! http://www.youtube.com/watch?v=198WJoe36tk Nie....... to był buziak dla mnie :loveu: :loveu: :loveu: Piękny Amiś, w pełnym garniturku :loveu: :loveu: :loveu: SUPER że do domku pojechał, oby teraz już zawsze był szczęśliwy :loveu: :loveu: :loveu: Quote
martka1982 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Nasza prezeska z pewnością podała im maila schronu z prośbą aby pisali od czasu do czasu i wysyłali fotki ale czy tak zrobią - nie wiemy. Z pewnością będzie do nich dzwonić a wtedy przekażę wam wieści. Quote
martka1982 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='paulinken']Wspaniałe wieści! :loveu: Mam nadzieję, że Państwo będą dawać znać, co u Amisia? A ja jestem zła, bo MP wydrukował ogłoszenie, ale nie wydrukowali zdjęcia. A skasowali mnie na 155 zł :angryy: Jutro do nich dzwonię.[/QUOTE] podaj nr konta na pw a skoro tak zrobili to powinni Ci albo zwrócić pieniądze albo w następnym numerze opublikować ogłoszenie. Quote
paulinken Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ogłoszenie wydrukowali, tylko bez zdjęcia. Dział reklamy nie odbiera telefonu, wysłałam im maila:angryy: Quote
yunona Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ogromnie cieszymy się, że Ami znalazł swoje dobre serducha i ma swój domek:loveu::multi:. Trzymaj się ciepło Amiczku!:iloveyou: Quote
paulinken Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 martka1982, dostałam maila w sprawie Amiego, odpisałam, że Ami już adoptowany, ale jeśli pani chce, to mogę polecić innego jamniczka. I dostałam taką odpowiedź: "DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ i poważne potraktowanie mnie: -jednak chciałabym pomóc Ami i prosić Panią o adres mail'owy,ludzi,którzy go adoptowali. Być może choruje on na chorobę taką samą jak nasz, a na której 7(!)lekarzy weteryn.nie poznało sie , truli go nieodpowiednimi lekami. Skóra cierpnie,jak sobie to przypomnę. Wreszcie trafiliśmi na lekarza,który od razu wiedział,co jest. Po miesiącu piesek był zdrowy. Okazuje się,że jamniki (są to częste przypadki) mają feler genetyczny -niedobór hormonu tarczycy. A objawy są takie: zaczyna się pod paszkami. Skóra marszczy się,grubieje i wygląda, jak kora, zarasta pierś i dalej... Jeśli to tak wygłada,to leczy sie ludzkim lekiem hormonalnym o nazwie ELTROXIN_w aptece na receptę_.Jeśli w tym przypadku chodzi o tę chorobę,to lek podawać trzeba całe zycie (my robiliśmy przerwy roczne, dwuletnie,dopóki znów się nie objawiła). Właściwie lekarz powiedziął,że powinno sie dawać po pół tabletki codziennie przez całe życie._ Proszę przekazać tym ludziom mój list.Oczywiście,jesli objawy są takie,o jakich napisałam. Oni też mogą nie mieć w okolicy lekarza-fachowca z prawdziwego zdarzenia a Ami już wystarczająco sie nacierpiał .Trzeba mu pomóc." Tak to tylko podaję dla informacji, może się przyda. Quote
martka1982 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 my nie wiemy jak choroba się rozwijała ponieważ Ami przyjechał już w zaawansowanym stanie. Będę wdzięczna jeśli podsuniesz pani tego mixa jamniora od nas: http://www.dogomania.pl/threads/139038-Fecia-10-letnia-jamniczka-ma-do%C5%9B%C4%87-czekania!!! i tutaj: http://www.allegro.pl/item1096533346_fecia_czekoladowa_jamnik_mix_sunia_szuka_domu.html wyróżniam jej allegro i nic:( a teraz Kojak - on już też lepiej wygląda Quote
paulinken Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Wysłałam, tylko nie bardzo wiem, czy ta Pani chciała Amiego adoptować, czy tylko pomóc w leczeniu. No ale linka do allegro jej wysłałam, a nuż... ;) A Kojak śliczny! :loveu: Może mu ktoś banerek zrobi? Quote
Recommended Posts