Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
a kolo bulka hasac bedzie oonek:razz::razz::razz:

Aco, kiepska mieszanka???:lol:
No i fakt, Gaga ma rację- ciężko robić kółka wokół czegoś białego, co samo robi kółka i skacze na głowę innym psom i w ogóle ma silne tendencje samobójcze:lol:

Posted

Jeżeli weźmiesz onka w typie baltowskiego, to on nie będzie skakał wokół bulka. On będzie skakał PO bulku, będzie się na nim kładł, siadał jajkami na ryju leżącego pod sobą psa, będzie ciągnął kilka metrów po ziemi za szyję bądź uszy i, słysząc skowyt, nie uwierzy, że sprawia ból. Mając psa takiego jak Balto trzeba mieć żelazne nerwy, bo jak gnojek cos zbroi i człowiek ma ochotę zalać się łzami a potem spuścić wp...dol szczylowi, to szczyl robi wielkie błyszczące oczęta i człowiek niewychowawczo zaczyna sie śmiać. A wtedy czujący się bezkarnie oneczek ląduje człowiekowi na twarzy. Czasem też jajkami :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

No to będe miała w domu sajgon z debilami. Pirat postanowi się wyprowadzić . On zawsze tak reaguje, jak w domu cuda sie wyczyniają . Jak miałam ostatnio szczeniaka na DT, dziewczyny zaczynały sie bawić, a pies stawal pod drzwiami wyjściowymi z mina " ja potrzebuję ciszy i spokoju".:lol:

Posted

biedny pirat:evil_lol:.we wlasnym domu spokoju nie ma:evil_lol:.
ale by byla impra non stop z malym onkiem:cool3::evil_lol:.pirat wezelek w zeby ...:roflt:

Posted

Dorplant, miło było Cię poznać. I Twoją uroczą sunię :loveu:

Ayshe, niektóre jednostki wyłamały się i wcale nie wyglądaliśmy jak z bundeswehry, tylko jakby mimozę i shidę powaliło i postanowiły pobawić się w wojsko. Reszta ubrana była jak boog przykazał. :p

Posted

ooo to wylamywacze paskudne:evil_lol::mad:.
eddiii znaczy sie?:mad::evil_lol:
nie watpie ze latwo was bylo poznac tak jak zawsze bo nie da sie ukryc ze wygladamy jak sekta :evil_lol:

Posted

mi tez bylo milo Was poznac !
prawde powiedziawszy poznlam was po psach :pnie po ciuchach :oops:,
dopiero jak zlokalizowalam psy zwrocilam uwage na bundes-ubranka :lol:
a co mi sie rzucilo w oczy to gigant-stresior ,mimoza jakby troche mniej od reszty sie stresowala (mimo nicku:evil_lol:)

Posted

dlatego startuja:evil_lol:.
bo stres ich zjada zywcem:razz::diabloti:
nooo mimoza to luzak jest.podobnie jak kryminalista baltowski:diabloti:
slowa dorplant sa potwierdzeniem mego wrazenia ze wygladamy NORMALNIE.:).wiec nie jojczyc wiecej ze nas zamknom do czubkow i takie tam i ze jestesmy desant:D.

Posted

dorplant napisał(a):
mi tez bylo milo Was poznac !
prawde powiedziawszy poznlam was po psach :pnie po ciuchach :oops:,
dopiero jak zlokalizowalam psy zwrocilam uwage na bundes-ubranka :lol:
a co mi sie rzucilo w oczy to gigant-stresior ,mimoza jakby troche mniej od reszty sie stresowala (mimo nicku:evil_lol:)

nam tez milo byl Cie poznac!
no i sie wydalo po czym m.in. mozna nas poznac :evil_lol: po psach i po stresie :p ja stwierdzilam ze Ty to Ty dopiero wlasnie jak ochlonelam troche.

ayshe napisał(a):
dlatego startuja:evil_lol:.
bo stres ich zjada zywcem:razz::diabloti:
nooo mimoza to luzak jest.podobnie jak kryminalista baltowski:diabloti:
slowa dorplant sa potwierdzeniem mego wrazenia ze wygladamy NORMALNIE.:).wiec nie jojczyc wiecej ze nas zamknom do czubkow i takie tam i ze jestesmy desant:D.

no wiadomo ze normalni :roll:
dobrze ze dorplant nie widziala nas poprzednim razem w lodzi, ja ze stresu bylam jednym wielkim klebkiem toczacym sie po ringu :diabloti:

Posted

poprzednio w lodzi jak wychodizlam z kibla to tak popatrzylam na nasza grupke ryczaca ze smiechu i cala zestresowana to tak sobie pomyslalam ze ludize to patrza sei na nas dziiiiwnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
a propos rany bosskie polskie piekielko wypelzlo na owczarku.pl-nic sie nei zmienia z biegiem lat niestety.jak krytyka to niekonstruktywna.mozna napisac to samo ale po prostu bez zlosliwosci.i wtedy mmozna dyskutowac.chociaz ja tam nie iwem o czym.:diabloti:
i ja tam wolalabym miec lekliwego uzytka [psa z popedami]niz downowatego eksteriera ktory jest tylko ladny.dziekie-ale nie.wole psa lekliwego i prace z nim bo ma popedy na wlasciwym miejscu niz psa wyzutego z popedow ktory tylko ladnie wyglada:roll:.to jest dopiero tragedia.:shake:

Posted

ayshe napisał(a):

i ja tam wolalabym miec lekliwego uzytka [psa z popedami]niz downowatego eksteriera ktory jest tylko ladny.dziekie-ale nie.wole psa lekliwego i prace z nim bo ma popedy na wlasciwym miejscu niz psa wyzutego z popedow ktory tylko ladnie wyglada:roll:.to jest dopiero tragedia.:shake:

Szczerze mówiąc, nie wiem o co Ci chodzi w tym momencie. Ma to jakieś odniesienie do dyskusji na owczarku???

Posted

tak.ktos tam napisal ze lepiej miec eksteriera ktory w razie co to chociaz ma wyglad niz jak sie trafi na lekliwego uzytka.
nei cytuje tylko pisze z pamieci sens.dzial hodowle o licencji-polecam ostatnie strony szczegolnie:diabloti:.
nie znam askad,nie iwem jakie ma psy ale mamy baardzo podobne poglady-milo mi sie takie rzecyz czyta,tak samo jak slawka i dorte.i pittdoggy czy jakos tak.rrrany dlaczego to nei jest zarazliwe?:cool3:.
jak tak dalej pojdzie z moimi pogladami to przepisze sie do sv2000:diabloti:.
niee nooo chyba AZ tak nie bedzie.nadal uwazam ze wiekszosc ocob decydujacych sie na zakup ona powinno miec mozliwosc kupienai psa ze srednimi popedami.ale NIE z ich brakiem za to slicny taki zeby byl i komponowal sie ladnei z dywanem:evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):

jak dla mnie najzupelniej normalnie :cool3:

Posted

Miło mi czytać, że się mało stresowałam. Starałam się zmęczyć gnojka obok w parku, żeby na mnie nie dziamgał podczas startu. W parku był nieżywy i nie miał siły przynieść mi piłki z powrotem. Niestety wróciła z nim 15 minut przed startem i przez te 15 minut szczyl zdążył się zresetować i nastawić znowu na piłkę. I dlatego wybiegał przede mnie i szczekał, cham.
No cóż następnym razem zrobię mu taki wycisk, że przyczołga się na start :loveu:
Nie stresowałam się, bo ayshe nie kazała:loveu:
Kazał więcej myśleć i na tym starałam się skupić, a że to skomplikowane, to nie miałam czasu na stres :evil_lol:

Posted

Mam prośbę- nie mogę się zalogować na psy sportowe- macie może spisane wyniki z Łodzi, albo jeśli są gdzieś w sieci, możecie skopiować? Dziękuję.:lol:

Posted

sa na forum hovow ale jakies dziwne bo nei zalapal sie ani timon ani balto :evil_lol:.tylko pyros i tika.nie sadze zeby ktos od nas zwrocil uwage na wyniki:razz::evil_lol:.w mppt wygrala whoo z shidaa chyba 4 byl max agis na 6 psow.maxowi poszlo maarnie ,whoo tyz nie na swoje mozliwosci.
na pt balto nei darl ryja na samoloty i wogole jakos sie opanowywal wiec naprawde jakos jakos:evil_lol:,pyros nei pokazal srodkowego palca adze i poszedl no to cud bosski:diabloti:,tisia sie zgasila tuz przed startem -to koronkowa dizewczynka:cool3::evil_lol:,eddiii jakos sie zmobilizowala do pilnowania zeby synek wykonywal jej polecenai a nie byl romantyk:evil_lol:.i to w sumie tyle co wiem.

Posted

Dzięki:lol:, doskonale rozumiem ideę startów treningowych, ale , że jestem nieco usadzona na tyłku przez bobasa i rudego tchórza:lol:, żyję sportem psim przez internet, zamiast oglądać na żywo. W przyszłym sezonie postartuję z muminem więcej.