Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Wierzcie że można, widziałam w tv, koło nas w Ziemoniowie, babka stała i płakała, że dom zalało, woda po dach, i jeszcze móiwła, że o tam naszego psa słychać jeszcze jak ujada :( :( :(

Ta znieczulica mnie dobija:/ Tylko o swojej dupie myślą a potem mi będą z puszkami na datki podchodzić:/

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pietrucha204 napisał(a):
rozmawiam teraz ze szwagrem mówi, ze schron jest wyżej niż działki. czekam na jego foty. sama jestem ciekawa co tam widać i o ile jest wyżej

Daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała, plisssssss. Oby wiadomości były optymistyczne :roll: :roll: :roll:

Posted

Jeśli schronisko jak mówicie jest za działakmi, to szans na nic nie widać, gratulacje dla kierownika......
Dziękujemy za zdjecia, tak naprawdę widac że dalej nikt nie wie nic pewnego :( :( a to 50 psów , nie 600 jak w Kraku, a tam sie tak pięknie akcja udała ....

Posted

[quote name='pietrucha204']właśnie rozmawiałam z koleżanką z osiedla, które jest najbliżej schronu. była zobaczyć dokąd da się dojsć, jakieś 300 m przed schronem w kierunku schronu są ogródki działkowe. powiedziała, że bramy nie widać a działki zalane, że same dachy gdzieniegdzie widać. schron wg mnie nie leży wcale wyżej, może minimalnie

to znalazłam teraz o tym miejscu właśnie
"Zalany jest obszar ogródków działkowych na osiedlu Pogorzelec. Pod wodą jest fragment ulicy Gliwickiej, którą zamknięto na odcinku od restauracji Ogrodowa do skrzyżowania z ulicą Kozielską. Zalało znajdującą się tam stację benzynową."
http://lokalna24.pl/news/?act=one&from=_portal_news&id=3278

A na zdjęciu z linka wody po kokardę
i kto bedzie sie łudził że 300 metrów dalej jest sucho albo wody minimalnie :shake:
miejmy nadzieję że psy ..jakoś.. (okropne słowo) przetrzymają
Pietrucha -- ja mysle że maile -zapytania co ze schronem nie zaszkodza
wrecz przeciwnie może władze które pokpiły sprawę przyjda po rozum do głowy
dac im tylko na wzór akcje ewakuacyjna z Krakowa
Wstyd i hańba dla władz Kędzierzyna Koźla!!!!

Posted

Serce ściska jak pomyśle o tym wszystkim... aż staram się zapomnieć, ale mi nie wychodzi :(
Jak widzę moje dwa kudłacze rozwalone w tym momencie na łóżku, na mojej kołderce i jednocześnie wyobrażam sobie te bidy podtopione, zmarznięte i głodne to ch... mnie trafia! Dlaczego ten świat jest tak skonstruowany...? Dlaczego te psy nie mają swoich domków, swoich rodzin.... nikogo kto by je kochał....... i cierpią....... za co?? ZA LUDZKĄ GŁUPOTĘ!!!???

Posted

Zerknęłam na mapę topograficzną i na zdjęcia lotnicze - schronisko jest na terenie starego zrekultywowanego wysypiska - to jest górka - jest więc szansa, że nie jest pod wodą...

oby :(

Posted

[quote name='kaskadaffik']Wierzcie że można, widziałam w tv, koło nas w Ziemoniowie, babka stała i płakała, że dom zalało, woda po dach, i jeszcze móiwła, że o tam naszego psa słychać jeszcze jak ujada :( :( :(
to jest nie do zniesienia, zostają psy na łańcuchach :placz:
na mieleckim wątku dziewczyna napisała:
"mój TZ wrócił z zalanych terenów, pomagali powodzianom, nie może słowa powiedzieć, bo łzy mu płynął strumieniem. Najstraszniejszy widok to pies, którego nie mógł uratować, a on chwytał się gałęzi - nawet nie mogę o tym pisać. świnki topiły się i ich niesamowity płacz........ ratowali kury, ajedna w samochodzie zniosła im jajko ze stresu. TZ uratował dwa psiaki- po prostu odpiął je z łańcuchów i wywiezli na tereny suche i puścili. A ile tam jest już potopionych LUDZIE TO TRAGEDIA!!!
http://www.dogomania.pl/threads/60666-MIELEC-%E2%80%93-zbi%C3%B3r-link%C3%B3w-w%C4%85tk%C3%B3w-na-dogo-ps%C3%B3w-ze-Schroniska-w-Mielcu?p=14702560&viewfull=1#post14702560 "

Posted

ja juz ***** nie daje rady z tymi informacjami. potopilabym tych wszystkich bezmyslnych, bezdusznych ludzi, ktorzy za nic maja zwierzeta!! co za swiat do cholery?????????????? przepraszam za te emocje, ale juz mi serce chyba peklo, jak o tym mysle..

Posted

w głowie sie nie miesci!! jak można nie zabezpieczyc zwierzat!! jak mozna je zostawić na pewną smierc! ludzie to egoistyczni smiecie!!
a ta kobiete co wskazywala gdzie pies jej wyje kolo domu a ona bezpieczna tez widzialam! czy jest jakakolwiek sprawiedliwosc na tym chorym swiecie?:angryy:

Posted

Ja cały dzień mam tvn24 włączone. Siedzę chora, ciągle płaczę.
Jeszcze żebym w robocie była....
Tych ludzi mi żal, tego wszystkiego co tam się dzieje, ale ludzie wyjdą, zabiorą ich.
A psa z łańcucha być może niejeden gospodarz nie odwiązał:-( bo co tam pies:-(

Tragedia, ja zrozumiałam, że chcieli pomagać temu schronisku, ale kierownik powiedział, że nie trzeba?
W wyobraźni widzę pozalewane kojce i psy próbujące utrzymać się na wodzie:-(
Moje suki też w pościeli, a te bidy zagrożone
Los jest okrutny