Jump to content
Dogomania

Trymer - pies Pana Wacka :)

Recommended Posts

Posted

Witajcie, wydaje mi się, że jeśli schron jest ok, to lepiej go zam zawieźć, pewnie i tak przez dwa tygodnie bedzie na kwarantannie, wiec nic mu sie nie stanie. Trzeba go ogłaszać i iczyć na to, że ktoś go wyhaczy i weźmie do siebie, nie ma innego sposobu, ale jak go głaszać jak nic o nim nie wiemy, nawet nie wiadomo, gdzie sie znajduje. Ktoś się zgłosichętny żeby go zobaczyć i co będziecie go szukać. Poza tym moze w schronie ogladnie go wet i to też mimo wszystko jest plus. Ja moge mu zrobic ogłoszenie jakby co, mam coraz wiekszą wprawę :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysza2 napisał(a):
Ale przecież na ulicy nie można go tak zostawić

Oczywiście, że nie.
Dlatego mówię, że myślimy. Szukamy dla niego miejsca.

Ja trafi do schronu to pewnie pójdzie na łańcuch albo do pseudo. Jak wielu przed nim i wielu po nim...
Jest bardzo w typie rasy. Za bardzo. To potencjalnie niebezpieczne niestety.

Posted

gusia0106 napisał(a):

Ja trafi do schronu to pewnie pójdzie na łańcuch albo do pseudo. Jak wielu przed nim i wielu po nim...
Jest bardzo w typie rasy. Za bardzo. To potencjalnie niebezpieczne niestety.

Ciekawe, pod jaki schron "podlega" Pułtusk?
Bo może jak pod dobry, tam gdzie są wolontariuszki, to przetrzymac go w nim parę dni, w tym czasie coś zorganizować, a potem zabrac juz wykastrowanego?

A swoja droga, ciekawe dlaczego nie wszystkie gminy i podległe im schroniska realizują ustawowy obowiazek zapobiegania bezdomności i wydają psy, szczegolnie w typie rasy bez kastracji/sterylizacji?

Posted

No własnie, pieniązki..
W przypadku psa z ulicy jest problem, ze trzeba go najpierw gdzies umieścić, a potem zbierać forsę, bo w przeciwnym razie psa moze już potem nie być.....
I takie miejsce, któe przyjmie ARESA ( tak go nazwałam) -i poczeka na pieniądze potrzebne.

Posted

mala_czarna napisał(a):
W Otwocku nie ma schroniska. Najbliższe jest w Celestynowie.
I w ogóle gdzie Otwock, a gdzie Pułtusk. To nie ten kierunek.

No a poza tym, to ze najbliżej wcale nie znaczy że tam trafią psy.
Psy z Brwinowa jeżdż np do Kutna :(

Posted

beka napisał(a):
No a poza tym, to ze najbliżej wcale nie znaczy że tam trafią psy.
Psy z Brwinowa jeżdż np do Kutna :(

Spoko, może coś się uda Gusi albo komus innemu załatwić ;)
I nie chcę nic mówic, ale jeśli odławiane psy np. z Serocka trafiają do Chrcynna, to te z Pułtuska pewnie też. Trzeba by w urzędzie zapytać z kim maja podpisaną umowę.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzięki za odzew :) Ja niestety nie mogę tu wchodzić za często, więc proszę o podtrzymywanie wątku.

A więc, jak już ktoś tu słusznie zauważył, w P-ku nie ma schronu, żadnej innei organizacji pomocy zwierzętom bezdomnym. Jedyne to, że ludzie psiaka dokarmiają, bo trudno nie - pies jest w złym stanie i wymaga bardzo pilnej interwencji. Jest mocno rasowy, ale leciwy raczej. Jest też ryzyko, że niedługo zgarną go ludzie ze straży i gdzieś wywiozą, prawdopodobnie do schronu, ale nie bardzo chcą mówić gdzie, więc mam poważne podejrzenia, że tak może nie być.

TRZEBA DZIAŁAĆ BARDZO SZYBKO

Guest kasia mierzejewska
Posted

Podnoszę do góry

Posted

IVV napisał(a):
a moze Delph wezmie na chwileczke,ona jest a W_wy i ma doswiadczenie z Onkami

No tak, trzeba do niej napisac. Oddałała swoja tymczasowiczke i tęskni. Może ja uprosimy?