anawa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='mikoada']Właśnie te problemy skórne ON-ków to ciężki orzech. Moja ON-eczka też niestety je ma+ problemy z uszami. Obecnie jest na Royal Hypoallergenic, ale po pierwsze cena duża a poza tym widzę, że problemy skórne nadal są może mniejsze ale jednak :( Właśnie jestem na etapie poszukiwania innej karmy. Cioteczka Chalimala poleciła mi MERA-DOG, chyba spróbujemy :) http://www.telekarma.pl/p3053/mera.dog.adult.pure.z.jagniecina.i.ryzem.125.kg.htm http://www.telekarma.pl/p3051/mera.dog.adult.pure.z.lososiem.i.ryzem.125.kg.htm Mojemu właśnie zrobiłam testy alergiczne i wyszło.................że jest uczulony prawie na wszystko.......... Znalazłyśmy z wetką odpowiednia karmę z rybą i tapioką. http://www.krakvet.pl/royal-canin-sensitivity-control-14kg-p-846.html Musi być smaczna, bo ją wcina pieknie a wybredny jest...... Tylko ta cena............ Quote
mikoada Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='anawa']Mojemu właśnie zrobiłam testy alergiczne i wyszło.................że jest uczulony prawie na wszystko.......... Znalazłyśmy z wetką odpowiednia karmę z rybą i tapioką. http://www.krakvet.pl/royal-canin-sensitivity-control-14kg-p-846.html Musi być smaczna, bo ją wcina pieknie a wybredny jest...... Tylko ta cena............ Oj kurcze to nieciekawie :( cena masakra no, ale czego się nie robi dla dobra naszych kochanych psiaczków :) a te testy alergiczne normalnie można u weta zrobić?? jaka jest ich cena?? Quote
anawa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 mikoada napisał(a):Oj kurcze to nieciekawie :( cena masakra no, ale czego się nie robi dla dobra naszych kochanych psiaczków :) a te testy alergiczne normalnie można u weta zrobić?? jaka jest ich cena?? Podstawowe badanie krwi na alergeny sezonowe, kurz, sline pcheł oraz pokarmówka - ok. 500 zł. Po tym juz z grubsza wiesz, co psu jest.... Potem mozna badania rozszerzyć (ok. 300 zł) i odczulać (ok.300 zł - jeden alergen). Nie u każdego weta mozna takie badania zrobić. Musi chociaż współpracować z jakimś laboratorium.... Ogólnie to bardzo kosztowna sprawa ale warto. Mój sie drapał, jak szalony a teraz wiem, przed czym go chronić i przestał sie drapać..... Quote
bros Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 bela51 napisał(a):A te karme podawałas psu z problememami z trzustka? nie mój pies nie jest trzustkowcem, jest za to alergikiem, i wybrednym piekiem francuskim , którego trzeba namawiac do jedzenia, a Joserę sposrod wielu karm nawet wcina bez dosmaczania. ma badzo delikatny przewód pokarmowy, co objawia się niestety kłopotami biegunkowymi ;( Quote
anawa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 bros napisał(a):nie mój pies nie jest trzustkowcem, jest za to alergikiem, i wybrednym piekiem francuskim , którego trzeba namawiac do jedzenia, ( Skąd ja to znam.......? Quote
mala_czarna Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wstawię kilka zdjęć od Owieczki, na których jest Trymer z moją hotelowiczką Kostką :) Quote
Bjuta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wygląda na całkiem tłuściutkiego jegomościa! Czy przybyły jakieś deklaracje? Te na pierwszej to nie są przecież wszystkie. Trochę nie zaglądałam i się pogubiłam... Quote
Bjuta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 sama sobie odpowiem - deklaracje wyglądają tak: DEKLARACJE STAŁE (potrzeba 350 + wet) 50 - Cantadorra 20 - mikoada 10 -bela51 30 - kasia mierzejewska czyli 110 (brakuje 240) DEKLARACJE JEDNORAZOWE 300 - Cantadorra 100 - anawa 50 - katarzyna09 coś - Evanka 33.30 - Ewa Marta czyli 483.30 DEKLARACJE INNE (JUŻ WPŁACONE) 75 (przegląd weterynaryjny) + benzyna - Tora&Faro Księgową Trymera jest: gusia0106 AKCJE Ania i Kajber - może podesłać Kreon (lek na trzustkę) - bazarek na Trymera! http://www.dogomania.pl/threads/186132-LISEK-PIEGUSKA-I-TRYMEREK-bazarek-do-05.06.-godz.22-Ksi%C4%85%C5%BCki-i-W%C5%82atcy-M%C3%B3ch-%29%29%29 Przy okazji - czy nie uważacie, że trzeba jakiś TOZ zawiadomić, czy co? :roll: :eviltong: Quote
Tora&Faro Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Hahaha....faktycznie...znęcają się nad biednym Trymerkiem;):evil_lol: Quote
Mysza2 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Cioteczki pilnie potrzebna gąbka garamycynowa (to takie coś nasączone antybiotykiem bardzo drogie, używane na chirurgii , czasem w stomatologi). Popytajcie jeśli ktoś ma znajomych w tej branży, gdyby mieli coś takiego , może być trochę przeterminowana (nowa kosztuje podobno 450 zł) Quote
Tora&Faro Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 No więc tak: u zwierzaków Owieczki był weterynarz, obejrzał Trymerka - zgrubienie na brzuchu, to jest przepuklina pępkowa i póki co nic z nią nie trzeba robić. Ocenił chłopaka na 2-3 lata, czyli potwierdził to co powiedział wet w wa-wie:) Poza tym Trymer jest w niezłej formie...jak to określiła Owieczka zachowuje się jak duży szczeniak: skacze, gania, bawi się:) taki głupolek z niego:) Są teraz na etapie uświadamiania, że nie skacze się Pańci na plecy z radości;) No i chłopak poczuł się pewniej....zaczyna pilnować posesji i to na poważnie...jeży się i szczeka jak ktoś obcy kręci się w pobliżu... Jedyny powód do zmartwienia to słaby apetyt, ale miejmy nadzieję że to się unormuje. Dotarła karma więc może akurat okaże się że mu smakuje...oby;):) Aha, zapomniałabym o ważnej rzeczy...Trymer jest łagodny do małych dzieci:) na 4-miesięczne niemowlę zareagował tak, że najpierw delikatnie obwąchał, a potem liznął po twarzyczce:loveu: Quote
Cantadorra Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 W poscie 334 sa zdjecia w kąpieli Trymera. On jest taki slodki z tymi oczkami jak mis panda :) Tak sie ciesze, ze psiak jest wesoly, radosny i lagodny do dzieci. Kto go wyrzucil, takie cudownosci? Quote
Diegula Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Piękny psiak:evil_lol:. A co do braku apetytu to niestety w tej kwestii owczarki z reguły są wybredne Quote
gusia0106 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Karma dotarła?? :crazyeye: No to niezłe tempo:) Quote
mala_czarna Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Bardzo przepraszam, że prywatę uprawiam, ale zajrzyjcie kochane na bazarek filmowy dla Marysi z Klembowa :( Przy okazji zobaczycie jaka cudna onkowata sunia. Niestety z problemami. http://www.dogomania.pl/threads/186406-Filmowy-bazarek-dla-Marysi-.Do-06.06.2010?p=14754790 Quote
Ewa Marta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Wspaniałe wieści:-) Nie spodziewałam się, że to taki młody pies. Fajnie, że lubi dzieci, to zwiększa szanse na adopcję:-) Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Tora&Faro']Trochę mnie zmęczyła ta zabawa;) Ta fotka jest piękna:loveu: Jest przepiękny!!! Quote
beka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Co oznacza nie adopcyjny dla owczarka ;). Bedziemy mu szuakc domu ze złotymi klamkami i kanapa. A dla onków głownie proponowane są budy i kojce... Quote
Cantadorra Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 mysza 1 napisał(a):Bardzo adopcyjny gość ;) Podoba mi sie to określenie "adopcyjny gosc". I muszę przyznać, że niesamowicie pasuje do Trymka :) Quote
mala_czarna Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 beka napisał(a):Co oznacza nie adopcyjny dla owczarka ;). Bedziemy mu szuakc domu ze złotymi klamkami i kanapa. No nie przesadzajmy, bo się chłopak zasiedzi ;) Do budy absolutnie nie. Quote
Owieczka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='mala_czarna']No nie przesadzajmy, bo się chłopak zasiedzi ;) Do budy absolutnie nie. Ja się wcale nie obrażę jak u mnie posiedzi :evil_lol: Nie dość że pięknie stróżuje to jeszcze tego psa nie da się nie lubić. Chętnie a nawet bardzo chetnie bym go adoptowała :loveu: Niestety... :shake: mierzmy siły na zamiary... Nie stać mnie na kolejnego psa tym bardziej, że moja sytuacja i życiowa i materialna nie jest stabilna. A szkoda... bardzo szkoda. :placz: Trymek piluje mnie na każdym kroku ;) jak jestem w domu to i On jest w domu. Jak jestem na podwórku to i Trymek na podwórku. Jak ja przy bramie plotkuje z sąsiadka to i On jest przy bramie... bardzo sie denerwuje jak znikam mu z oczu albo zamykam za soba bramę i gdzies idę. Jest strasznie kochany i zabawny. Taka ciapa momentami. Jeszcze ciągnie na smyczy i boi się mojej Rusałki ( klaczy) Strasznie go przeraża taki "duuuzy pies" :evil_lol: Ciocia ma jakies zapaszki ciekawe... Co ta ciotka robi... ? Kładzie się na ziemi... z aparatem :eviltong: Ile to można plotkować przty bramie... Nuda... Hmmm... Quote
Bjuta Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 a ja znowu ponudzę... Trymer bardzo prosi o deklaracje!!!! DEKLARACJE STAŁE (potrzeba 350 + wet) 50 - Cantadorra 20 - mikoada 10 -bela51 30 - kasia mierzejewska czyli 110 (brakuje 240) DEKLARACJE JEDNORAZOWE 300 - Cantadorra 100 - anawa 50 - katarzyna09 coś - Evanka 33.30 - Ewa Marta czyli 483.30 DEKLARACJE INNE (JUŻ WPŁACONE) 75 (przegląd weterynaryjny) + benzyna - Tora&Faro Księgową Trymera jest: gusia0106 AKCJE Ania i Kajber - może podesłać Kreon (lek na trzustkę) - bazarek na Trymera! http://www.dogomania.pl/threads/186132-LISEK-PIEGUSKA-I-TRYMEREK-bazarek-do-05.06.-godz.22-Ksi%C4%85%C5%BCki-i-W%C5%82atcy-M%C3%B3ch-%29%29%29 Quote
Recommended Posts