Jump to content
Dogomania

Trymer - pies Pana Wacka :)

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cantadorra napisał(a):
Gusia, a moze wstrzymac sie z karma do badan od weta na jelita. Bo moze sie okazac, ze jakis intestinal jest potrzebny.

Właśnie się zastanawiam, bo apetyt i kupa się poprawiają.
Myślę, że z jelitami jest w porządku, a problemy żołądkowe są wynikiem jedzenia tego co znalezione, kiełbas, którymi go dokarmiali ludzie i głodowania.

Posted

Z tym intestinalem to bym póki co nie przesadzała. Raz, że cholernie drogi, a dwa, trzeba poczekać aż się chłopakowi wszystko unormuje. Cholera wie co on za śmieci jadł jak się tyle czasu błąkał. Niech zołądek zacznie normalnie pracować i miejmy nadzieję, że wszystko wróci do równowagi.

Posted

Zbadać nigdy nie zaszkodzi. Problem w tym że Trymcio to niejadek i nie wiem czy lecznicza karme będzie chciał jeść :( Mi się wydaje, że jadł co popadło i ma rozstrojony przewód pokarmowy. Dzisiaj załatwił sią lepiej ( konsystencja zaschnietego budyniu, fekalia uformowane ) a wcześniej była woda ze śluzem. Tak samo załatwiała się moja Belutka jak zjadła reklamówkę z jakichs śmieci. Przez długi czas nie trawiła nic, nawet ryżu z kurakiem. Dostawała tylko suchą Hill'sa na bazie jagnięciny i pięknie wszystko wróciło do normy a jest alergikiem pokarmowym i skórnym.
Nie wiem cioteczki, zdaje się na Was i Wasze doświadczenie :)

Posted

Owieczka napisał(a):
Zbadać nigdy nie zaszkodzi. Problem w tym że Trymcio to niejadek i nie wiem czy lecznicza karme będzie chciał jeść :( Mi się wydaje, że jadł co popadło i ma rozstrojony przewód pokarmowy. Dzisiaj załatwił sią lepiej ( konsystencja zaschnietego budyniu, fekalia uformowane ) a wcześniej była woda ze śluzem. Tak samo załatwiała się moja Belutka jak zjadła reklamówkę z jakichs śmieci. Przez długi czas nie trawiła nic, nawet ryżu z kurakiem. Dostawała tylko suchą Hill'sa na bazie jagnięciny i pięknie wszystko wróciło do normy a jest alergikiem pokarmowym i skórnym.
Nie wiem cioteczki, zdaje się na Was i Wasze doświadczenie :)

Bros mnie namówiła na Joserę ;) Po zalaniu robi się sosik i pieski, nawet te wybredne, się tym zajadają.
A do weta oczywiście pojedziemy tak czy siak. Bym chciała, żeby tego guzka obejrzał...

Posted

[quote name='mala_czarna']Z tym intestinalem to bym póki co nie przesadzała. Raz, że cholernie drogi, a dwa, trzeba poczekać aż się chłopakowi wszystko unormuje. Cholera wie co on za śmieci jadł jak się tyle czasu błąkał. Niech zołądek zacznie normalnie pracować i miejmy nadzieję, że wszystko wróci do równowagi.

Może i racja, ale wlasnie wczoraj wyszedl podobny motyw u Barniego. Niby ok od kilku miesiecy, a sie okazalo po wynikach krwi, ze trzustka nie domaga i musi wskoczyc na intestinala lub cos podobnego. Niestety. Jakby ktos chcial poczytac, to zapraszam:
http://www.dogomania.pl/threads/179053-Chory-Barnaba-blaga-o-pomoc!Brakuje-stalych-deklaracji-potrzebne-leki-specjal.karma./page103

Posted

Moja osobista Frotka ni cholery nie chciała tknąć Intestinala. Dobrze, że wzięłam próbki od weta, a nie kupiłam worek tej karmy, bo chyba bym sie popłakała :roll:
No ja tam nie wiem, ale wg mnie trzeba póki co poobserwować go. Gusia, a on juz odrobaczany był, tak? Ja to bym mu tak tydzień dała, a jak się kupa nie poprawi to wtedy trzeba będzie się martwić.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Moja osobista Frotka ni cholery nie chciała tknąć Intestinala. Dobrze, że wzięłam próbki od weta, a nie kupiłam worek tej karmy, bo chyba bym sie popłakała :roll:
No ja tam nie wiem, ale wg mnie trzeba póki co poobserwować go. Gusia, a on juz odrobaczany był, tak? Ja to bym mu tak tydzień dała, a jak się kupa nie poprawi to wtedy trzeba będzie się martwić.

Tak, był, dlatego też specjalnie nie panikuję, tylko czekamy ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Bros mnie namówiła na Joserę ;) Po zalaniu robi się sosik i pieski, nawet te wybredne, się tym zajadają.
A do weta oczywiście pojedziemy tak czy siak. Bym chciała, żeby tego guzka obejrzał...

Mój Faro wcina tą karmę...rzeczywiście nie wybrzydza chociaż to niejadek:)

Posted

[quote name='Cantadorra']Może i racja, ale wlasnie wczoraj wyszedl podobny motyw u Barniego. Niby ok od kilku miesiecy, a sie okazalo po wynikach krwi, ze trzustka nie domaga i musi wskoczyc na intestinala lub cos podobnego. Niestety. Jakby ktos chcial poczytac, to zapraszam:
http://www.dogomania.pl/threads/179053-Chory-Barnaba-blaga-o-pomoc!Brakuje-stalych-deklaracji-potrzebne-leki-specjal.karma./page103
Też mamy takiego miksa onka z chorą trzustką, Amigo, mamy wszelakie z rozmaitymi problemami :evil_lol:;)

Posted

Dostałam sms-a od Owieczki:):

Trymer szczeka na ludzi w telewizorze:D Jak włączyłam telewizor to podleciał, nasłuchiwał a jak zobaczył ludzi zaczął szczekać. Zabawny głupolek:)

Fajny jest:evil_lol:

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Dostałam sms-a od Owieczki:):

Trymer szczeka na ludzi w telewizorze:D Jak włączyłam telewizor to podleciał, nasłuchiwał a jak zobaczył ludzi zaczął szczekać. Zabawny głupolek:)

Fajny jest:evil_lol:

Ciekawe na kogo, może jakiś polityk go wkurzył ;) Sama czasem mam ochotę szczekać.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ciekawe na kogo, może jakiś polityk go wkurzył ;) Sama czasem mam ochotę szczekać.

Mysza, psy sa znacznie bardziej profesjonalne w szczekaniu, chyba, ze cie nie doceniam :)

Posted

Nadrabiam zaległości i widzę, że dyskutujecie o karmie............ pamiętajcie o problemach skórnych ON-ków. Ta josera chyba nie będzie zła, bo jest z rybą a ryba lekkostrawna i nie uczula............. Dobre i na trzustkę, i na skórę.....

Posted

Właśnie te problemy skórne ON-ków to ciężki orzech. Moja ON-eczka też niestety je ma+ problemy z uszami. Obecnie jest na Royal Hypoallergenic, ale po pierwsze cena duża a poza tym widzę, że problemy skórne nadal są może mniejsze ale jednak :( Właśnie jestem na etapie poszukiwania innej karmy. Cioteczka Chalimala poleciła mi MERA-DOG, chyba spróbujemy :) http://www.telekarma.pl/p3053/mera.dog.adult.pure.z.jagniecina.i.ryzem.125.kg.htm
http://www.telekarma.pl/p3051/mera.dog.adult.pure.z.lososiem.i.ryzem.125.kg.htm