Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Się nagmatwało troszkę.
Borys chyba odchorował jednak pobyt w schronie, albo coś w między czasie złapał. W każdym razie był leczony (biegunka, wymioty,) i nie mogłam podjąć decyzji o jego kastracji i ewentualnym wydaniu. W poniedziałek jego Pani ostatecznie podpisuje z nami umowę o zrzeczeniu się psa na Fundację i mogę już wtedy organizować transport dla niego. Wcześniej jednak chyba będę prosić o zorganizowanie wizyty przedadopcyjnej, bo nasze auto czeka na wizytę rzeczoznawcy i naprawa, po tym jak pewna Pani zajęchała nam nieco drogę :/
Teraz mam kołomyję z chorymi kociętami i brakiem internetu w pracy, ale jutro cały dzień poświęcam Borysowej sprawie. Zgłosiły się trzy domki i trzeba coś postanowić, by szybciutko go wydać.

Posted

Dziś podpisałam z dotychczasową opiekunką Nera umowę zrzeknięcia się praw do psa. Nero jest wychudzony i leczony na niewydolność trzustki. Biegunki ustały, ale wygląda jak nieboskie stworzenie. Pobraliśmy mu krew i jutro poleci do badań. N razie Nero został umieszczony w hoteliku zabrzańskim.

Posted

Formica napisał(a):
Dziś podpisałam z dotychczasową opiekunką Nera umowę zrzeknięcia się praw do psa. Nero jest wychudzony i leczony na niewydolność trzustki. Biegunki ustały, ale wygląda jak nieboskie stworzenie. Pobraliśmy mu krew i jutro poleci do badań. N razie Nero został umieszczony w hoteliku zabrzańskim.

No to niewesoło... Gdyby ktoś mógł wesprzeć Szarą Przystań grosikiem....

Posted

Kurcze trzebaby mu szukać domu tak na 100% sciągnąć tu cioteczki od ogloszeń nawet jak psiak jest chory czasami znajdują się wspaniali ludzie, ktorzy postanowia mimo wszystko adoptowac takie zwierze i leczyc oczywiscie jesli tylko dojdzie do jakiejs względnej kondycji...

Posted

Poleciały do vetlabu jego badania krwi. Poprosiłam o pobranie próbki kału, by zobaczyć co się dzieje tak naprawdę, bo diagnoza wcześniejsza została postawiona bez tego badania. Podobno z Nera niezły lovelas :P

• 2 weeks later...
Posted

Wyniki jak na razie wszystkie w normie, badanie kału nic nie wykazało niepokojącego. Nero ma apetyt i już się zadamawia. W poniedziałek czeka go kastracja.

Posted

myśle że nie ma co czekac az do kastracji....

Ja mogę mu dziś zrobic ogłoszenia na 12 portalach... potrzebuje tylko tekst, zdjecia i numer kontaktowy

Posted

Nero wykastrowany. Zgłosiło się kilku chętnych teraz czekam na odpowiedzi na maila z ankietami i mam nadzieję, że jeszcze w ten łikend trafi do nowego domu.

Posted

Tak! :D
Wczoraj zawiozłam go osobiście do Namysłowa :) udało się mu znaleźć dom bez dzieci i innych zwierzaków, z którymi mógłby konkurować, doświadczony w kolakach i zakochany w nim po uszy :)

Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc!