Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nero jednak wciaż szuka domu!!! Wczoraj wieczorem dostałam info, że dziewczynie odmówiono wynajęcia mieszkania. Nero ma zapewniony tymczas do poniedziałku/wtorku, potem trzeba go gdzieś umieścić :/

Piszę na szybko, bo net mi się ciągle wiesza przez ten deszcz.
Wczoraj zadzwoniła do mnie zapłakana dziewczyna, że jej rodzice pozbyli się psa, przywiązując do siatki schroniska w Zabrzu. Jednak ona zdecydowanie nie chce, by pies trafił do schroniska i szukała pomocy dla niego.
Nero niestety w schronie musiał spędzić noc, dziś ma go stamtąd odebrać i z braku laku, bo nie mam innego miejsca, umieścimy go w tym samym hoteliku w którym był Borys, przed wyjazdem do Przebieczan.
Serdecznie proszę o pomoc, bo jednak koszty utrzymania Borysa są dość duże, nie stać nas będzie na ten sposób pomocy drugiemu psiakowi.

Poprosiłam by w międzyczasie napisała mi jak najwięcej info o piesku i oto co otrzymałam:

[FONT=Courier New]"Witam!Dzwoniłam i rozmawiałam z panią o dom tymczasowy dla mojego psa.
[/FONT][FONT=Courier New]Jest to Owczarek Szkocki Collie,dwubarwny podpalany. Jest to piesek o
imieniu Nero. W lutym skończył 3 lata. Bardzo lubi się bawić,biegać na
spacerach.Jest przyjazny dla znajomych na obcych choć nie wszystkich
szczeka.Jest bardzo żywym psem, lecz gdy jego właściciele idą spać on to
samo robi,nie przeszkadza.Zna podaj łapkę,siad,przychodzi na zawołanie
na spacerze,lecz gdy zobaczy coś interesującego dla niego typu innego
psa,kota lub dzikiego ptaka od razu leci za nim i wtedy wołanie nie
pomaga.Boi się bardzo burzy.Mieszkał on w małym mieszkanku więc jest do tego przyzwyczajony. (...)"

Przed wyadoptowaniem, chcemy go ciachnąć i zaczipować.

Bardzo, bardzo proszę o DT! i pomoc finansową :oops:
[/FONT]

Posted

Szkoda, że nie wyrzucili go 2 dni wcześniej - to byś go podrzuciła do Przebieczan - zawsze by taniej wyszło... Ale w jego przypadku to wyróżnione allegro powinno w 2 tygodnie zadziałać. Ma już? Jak nie, to zrobię. Tylko koniecznie by się zdjęcie przydało - bo to ze śniegiem sugeruje, że już jest długo w schronisku...

Posted

Nie ma allegro. Właśnie je robię. Z tym zgłaszaniem to takie moje szczęście.
Dziś to już się boję dzwonić do babki, która miała się ze mną kontaktować w sprawie dwóch malamutek, które dokarmiają sąsiedzi, bo właściciel ma je gdzieś, ale już mi spać po nocy nie dają, więc dziś tam będę dzwonić. Podobno suki do wzięcia z wielgachnym kojcem, ale właścicielka coś mieszała. Tylko mnie nawet ten kojec nie ratuje, bo nie mam gdzie go ustawić :/ więc tez pewnie wylądjuą w hotelu.

Posted

Udało się lepiej niż przypuszczałam! Trochę mi żal straconego czasu i całego zamieszania, ale najważniejsze, że Nero będzie szcześliwy i bezpieczny. Właśnie rozmawiałam z ta osobą, która mnie wczoraj prosiła o pomoc. Cała historia wyglądał tak, że piesek był jej, lecz ona teraz wyprowadził się do chłopaka i jego rodziców, którzy na psa się nei zgodzili, więc został on w jej rodzinnym domu. Jej własni rodzice oświadczyli, że psa nie chcą, nie mają czasu się nim zająć, itp, itd i postawili ją przed faktem dokonanym odwożąc psa do schronu i przywiązali go do płotu.

Dziewczyna wczoraj załamana dzwoniłą do mnie, ja zaczęłam akcję, ona równocześnie też. I proszę: Nero na tydzień jedzie do jej znajomych, a jej samej udało znaleźć się mieszkanie do wynajęcia i od przyszłego tygodnia się przeprowadza i bierze psa do siebie.
Czy to nie najszczęśliwsze dla niego zakończenie?
Przynajmniej możemy mieć pewność, że Pani Nero zrobi dla niego wszystko :D

Tak wiec odwołuję alarm i dziękuję za uwagę.

Posted

Zaraz wyróżnię. Nie wpadłam na to.
Bardzo o proszę o pomoc w jego sprawie, bo muszę w tej chwili pilnie wyjechać i do jutra późnego wieczora będę bez neta.
Porozmawiam z hotelikiem w Zabrzu czy go przyjmą od środy wstępnie.

Nie zdąże już nic więcej zrobić.

Posted

Jest dość duże zainteresowanie poprzez allegro. Właśnie poodpowiadałam na maile. Jutro się spotykam z opiekunką Nero dogadać szczegóły. Niestety Nero chyba wyląduje tymczasowo w hoteliku.