Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maciek powinien już zacząć łapy używać, ale tego nie robi. Nie chce jej stawiać, biea na trzech. Grażyna z nim pracuje - gimnastykuje łapę, mam nadzieję, że się chłopak niedługo zorientuje, że łapa do użytku jako takiego się nadaje.

Posted

Ja tez zaglądam tu kazdego dnia:) Ale mysle sobie, ze brak wiesci, to dobre wieści i cicho siedze:)
Jutro wyjeżdzam na ponad miesieczny urlop, ale jak wroce , to nasz Maciejek bedzie juz moze w swoim domku:):) Oby...........

Posted

Ciotka, ponad miesiąc urlopu?! RAny, ale się powodzi ;-) I my same zostaniemy z szukaniem dla Maćka domu? Bo jemu już koniecznie i konkretnie szukać trzeba.

Posted

napisałam tekst do ogłoszeń. Powiedzcie co w nim trzeba skorygować:
-----------------

Maciejek to niespełna roczny psiak. Kudłate, puchate cudo, które znalazło się w schronisku prawdopodobnie po tym, jak ktoś przejechał mu po łapie i została ona zmiażdżona.

Na szczęście znalazły się osoby, którym los pokrzywdzonych przez człowieka zwierząt nie jest obojętny. Osoby które zamiast widzieć kulawego, bezużytecznego psa widziały cudownego kompana, klejącego się na każdy możliwy sposób do człowieka. Musiały dać mu szansę.
Tak oto Maciejek trafił do hoteliku dla psów. Dzięki pomocy finansowej ludzi z całej Polski udało się zrobić szczegółowe badanie łapy. Diagnoza była ostateczna – łapa jest zmiażdżona a kosteczki połamane.
Podjęta została szybka decyzja o operowaniu puchnącej coraz to bardziej kończyny. Oderwany palec został usunięty, reszta połatana, ścięgna skorygowane.

Od zabiegu minęło kilka tygodni. Łapka pięknie się goi – teraz czeka go dość długa rehabilitacja. Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i pies odzyska prawidłową sprawność.
Dlaczego tak walczymy o tego psa i jego łapkę? Bo on na to zasłużył. To cudowny, radosny pies, nawet wtedy gdy skacze na trzech łapkach. Jest nad wyraz przyjacielski, uwielbia ludzi, chętnie się bawi. Dogaduje się z innymi zwierzętami, nie jest dominujący ani agresywny. Jest szczęśliwy, że ktoś się o niego zatroszczył.

Maciek potrzebuje jednak własnego domu z własnym człowiekiem, który będzie go kochał bez znaczenia ile ma łap, czy 3 czy 4. On już o siebie zawalczył – teraz czas byś Ty zawalczył o niego.

Maciejek jest wykastrowany i czeka na Ciebie w hoteliku pod Warszawą.

Kontakt:
Elżbieta 889 174 935

---------------

znalazłam te zdjęcia:
http://www.dogomania.pl/threads/185739-Potrzebne-DEKLARACJE!!!-Pies-ze-ZMIA%C5%BBDZON%C4%84-%C5%82ap%C4%85!-Ju%C5%BC-w-hotelu.-POMOCY/page20

Posted

[quote name='Fela']Ciotka, ponad miesiąc urlopu?! RAny, ale się powodzi ;-) I my same zostaniemy z szukaniem dla Maćka domu? Bo jemu już koniecznie i konkretnie szukać trzeba.[/QUOTE]
Hihihi:) No taaaaak..na miesiąc i to do ciepłych krajow:D NO..ja i moj TZ jestesmy belframi,więc miesiąc urlopu, to dopiero połowa;):D:p
Wiem, wiem..juz nie denerwuję uczciwie pracujących:) JA tam wierze, ze same z szukaniem domku nie zostaniecie, tutaj tyle dobrych duszyczek:) JUz tekst do ogloszen jest nawet, wiec kto wie..??Moze po moim powrocie to i Maciejka juz będzie "po urlopie":):):p, zcego bym sobie, Wam i Jemu serdecznie życzyla:):)

Posted

LadyBell, sorry, że dopiero teraz się odzywam, trochę mnie inne (większe) biedy psie pochłonęły.
Tekst super. W sensie, że jego historia opisana. Mnie samej ciary po plcach chodziły, jak czytałam i wyobrażałam sobie. Tylko jest malutkie, tyci ale - to nie bardzo zachęca do adopcji, wizja kaleki, którego czeka długa rehabilitacja, obraz zmiażdżonej łapy, brrrrr. A on kaleką nie jest! On prrzechodzi prze zpłot w 3 sekundy, żeby się wpakować do łóżka.

Ja bym napisała więcej o samym psie, tak bardziej marketingowo. :-) Bo jak ktoś przeczyta, że czeka go długa rehabilitacja, to go raczej do adopcji nie zachęci.
Będę coś dziś-jutro skrobać na naszą stronę, to podrzucę.
Z imieniem, jeśli Wam maciejka nie pasi, to zostałabym przy Maćku po prostu.

Posted

Opsss, teraz zauważyłam, że ogłoszenia już poszły. :oops: Ale się wygłupiłam.
(To może w następnej turze ewentualny „marketingowy” opis?..)

Posted

Felu nie ma problemu. Ja nie jestem specem w pisaniu tekstów więc będę wdzięczna za podpowiedzi itp. Czekam w takim razie na Twoje sugestie i przy następnej partii ogłoszeń ( za 2-3 dni) będę wstawiać już poprawione.