Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ludwa napisał(a):
aktualizacja wpłat:
Iwona K z Mikołowa- 30
Ukryty Smok- 100
Zachary- 200

PIeknie dziekujemy kochanym cioteczkom za wpłaty:):) Mam nadzieję, ze to plus wplaty z bazarku na troche podreperuje budżet Macieja:):)
Kiedy bedziemy wiedziec jakies konkterty dziewczyny odnosnie leczenia i diagnozy?

Posted

Maciek miał wczoraj operację rekonstrukcji łapki, przy okazji pozbawiono go jajek ( a co tam ?:)) ;).

Więcej szczegółow zna Fela, która ciemnną nocą zabierała go z lecznicy;)

Posted

idusiek napisał(a):
Maciek miał wczoraj operację rekonstrukcji łapki, przy okazji pozbawiono go jajek ( a co tam ?:)) ;).

Więcej szczegółow zna Fela, która ciemnną nocą zabierała go z lecznicy;)

JAk to??Dlaczego nam nikt nie pisal wczesniej??Pliiissss dziewczyny, piszcie o takich ważnych rzeczach, jakie sie dzieją u Maciejka, bo ja tu jajko znosze w oczekiwaniu na date jakiejs operacji, a dowiaduje się, ze juz po wszystkim:):):) Oczywiscie bardzo się ciesze i bardzo czekam na konkretne wieści, co i jak:):) MAm andzieje, ze chlopak juz w dobrej kondycji po narkozie...
Czekamy wiec na wiesci i moze na jakies foteczki naszego Misterka:):)

Posted

Sorry ciotki, że nic wcześniej nie pisałam. Wczoraj wyjechałam o świcie z domu po Maćka, zabrałam go z lecznicy ok. 22, w domu byłam po 23 i padłam.

Trzeba było podjąć szybką decyzję o zabiegu, bo łapka zaczęła gorzej wyglądać. W okolicach tego palucha, co latał luzem, zaczęła się pojawiać ropa/wysięk (odleżyna) mimo zabezpieczeń ocierał to sobie. Nasz doktor zaprponował szybką akcję w pon. rano, uznaliśmy, że trzeba działać nie zwlekając. Zwłaszcza że doktor jest dobrym chirurgiem, już nam reperował psa, który miał jeszcze większe problemy (Chrupek)- a teraz lata na 4 łapach.

Co zostało zrobione? Usuniety 1 palec, który już do niczego się nie nadawał, reszta połatana, skorygowane ścięgna odpowiedzialne za przykurcz. Teraz czeka nas zmienianie opatrunków, potem usztywnianie łapy, rehabilitacja. I dopiero potem okaże się, czy się udało. Ale mam nadzieję, że będzie ok.

Przy okazji narkozy Maciej został wykastrowany i teraz jest pełnoprawną Maciejką.
Całość kosztowała ok. 700 zł. Fakturę wkleję wieczorem.

Jest absolutnie kochanym psem. Do wszystkich się cieszy, macha ogonem. Mimo kołnierza próbuje się tulić. Super grzeczny!

Posted

Aaaa.... wczoraj kompletnie nie było szansy na fotki, ale nadrobię to. W kondycji był doskonałej, tylko troszkę z utęsknieniem do miski zaglądał. Dziś wreszcie odkrył w niej jedzonko (podłe ludzie przegłodziły psa).

Posted

Nikt o Maciejce już nie pamięta?? :placz:
Chłopak strasznie się męczy w gorąc w kołnierzu i z opatrunkiem sztywnym prawie do pachy. :-(

Posted

JA tez aaglądam i mialam nadzieję na jakas foteczke słodziaczka:) Wiem że jestecie bardzoz ajęte, wiec absolutnie nie popedzam i cierpliwie czekam:):)
I miziam Maciejka za uszkiem:):)

Posted

Nie mam foteczki :( Za to mam pół Maciejki na ubraniu - znaczy kudły. Już wygląda o niebo lepiej, wyprany, wyczesany. Ale jeszcze trochę linieje.
Kapitallny ten pies, słowo honoru. Tylko bidny teraz, bo strasznie gorąco, a on w kołnierzu i łapa zabandażowana. byliśmy dziś na zmianie opatrunku, wszystko ok., dostał troszkę lżejszą letnią wersję. Wytarmosiliśmy się na kanapie, powygłupialiśmy.

Posted

Fela napisał(a):
Nie mam foteczki :( Za to mam pół Maciejki na ubraniu - znaczy kudły. Już wygląda o niebo lepiej, wyprany, wyczesany. Ale jeszcze trochę linieje.
Kapitallny ten pies, słowo honoru. Tylko bidny teraz, bo strasznie gorąco, a on w kołnierzu i łapa zabandażowana. byliśmy dziś na zmianie opatrunku, wszystko ok., dostał troszkę lżejszą letnią wersję. Wytarmosiliśmy się na kanapie, powygłupialiśmy.

Normalnie aż zazdroszcze;)
A kiedy będa fotki??Wiem, wiem, ze molestuję, ale juz bym chciala zobaczyc chlopaka w kolnierzu:):)

Posted

ciotka Fela to ma złote serce dla tych psich bid.. Maciejku odwdzięcz się cioteczce za te starania i zdrowiej szybko - niech łapka się zrasta.

mariolka, mogłabyś uzupełnić pierwszy post o informacje dotyczące zabiegu Maciejka? Fela wszystko opisała tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/185739-Potrzebne-DEKLARACJE!!!-Pies-ze-ZMIA%C5%BBDZON%C4%84-%C5%82ap%C4%85!-Ju%C5%BC-w-hotelu.-POMOCY?p=14840420&viewfull=1#post14840420