polubek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 no masterku zaglądam z ranka do ciebie :lol: ci to za jakieś kombinacje maciejka i i jeszcze jakieś inne :angryy: :evil_lol: :angryy: dla mnie master i krpoka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
idusiek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 polubek napisał(a):no masterku zaglądam z ranka do ciebie :lol: ci to za jakieś kombinacje maciejka i i jeszcze jakieś inne :angryy: :evil_lol: :angryy: dla mnie master i krpoka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: nie no,tylko każdy dodał coś od siebie ;) Quote
pumcia02 Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 strasznie tu pusto, a my wciaz potrzebujemy pomocy! Fela radzisz sobie z transportem, czy potrzebujesz kogos na jakąś wizytę? Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ja jestem caly czas, czytam i czekam, gotowa do pomocy jakby co caly czas:):) A jakies wieści od Maciejka..??? Quote
idusiek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 gonia66 napisał(a):ja jestem caly czas, czytam i czekam, gotowa do pomocy jakby co caly czas:):) a jakies wieści od maciejka..??? ma romans z lilką ;) Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 idusiek napisał(a):ma romans z lilką ;) :o...no to wiadomości extra:):):) No i niech mu bedzie na zdrowie ten romansik:D Quote
Fela Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 To raczej odwrotnie jest. Lilka ma romans z Maciejką ;-) Straaaasznie się do niego przykleiła i na krok nie odstępuje. Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Fela napisał(a):To raczej odwrotnie jest. Lilka ma romans z Maciejką ;-) Straaaasznie się do niego przykleiła i na krok nie odstępuje.Hihihi:) A bo to teraz taka moda- dziewcyzny za chlopakami latają....nie podoba mi sie ten wariant- ale za moda nie damy rady nadążyć:):) Niech i tak bedzie- byle na zdrowie:D;) Quote
Odi Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Czy byłaby możliwość umówienia i dowiezienia Masterka na konsultację u Pana dr. Fabisza z Chorzowa ? Na wątku Volwerina Kaa opisała dokładnie jaką operację łapki ma mieć Volwerin, a operował będzie dr Fabisz: [quote name='"kaa"']Już kilka razy było to pisane a więc .. Volwerin po pogryzieniu ma zerwana wiązadła śródstopia, wszystkie drobne kostki miał jak by luzem , weterynarz chciał robić operację ( wstawić implant) ale trzeba było czekać aż odsłonięta kość pokryje się skórą i blizną, potem okazało się, że jest szansa że powstający zrost i blizny unieruchomią te kostki, że być może ta blizna ( ziarnina ) zewnętrzna i wewnętrzna tak usztywnią staw , że nie będzie potrzebna ta operacja. Zauważyliśmy po pewnym czasie że psiak ma coraz większy problem z tą łapą , całkowicie ją odciąża i skręca mu się ona do wewnąrz. Weterynarz po zbadaniu stwierdził że powstały komplikacje ze zrastaniem się blizn wewnątrz łapy. Okazało się że tak jak przypuszczał utworzyła się blizna ( ziarnina ) i tak miało być , tylko z powodu rozległości urazu powstała nie w tym miejscu co trzeba , i zaczeła usztywniać łapę nie tam gdzie miała i wykręcać ją lekko do wewnątrz . Powiedział że łapą powinien się zająć ,zoperować ,specjalista który ma często do czynienia z takimi przypadkami. Polecił specjalistę z Wrocławia i Dr. Fabisza z Chorzowa, byłam na konsultacji w Chorzowie z Volwerinem i dr. Fabisz podejmie się operacji . Operacja nosi nazwe Osteosynteza i będzie polegać na usunięciu zrostu ( blizny która się utworzyła ) ustawieniu w odpowiedniej pozycji kości , ześrubowaniu ich i założeniu inplantu. No i do tej operacji jest potrzebna ta sławna ostatnimi czasy gąbka , która zostanie założona na wyskrobaną po zroście kość Quote
Fela Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Odi, wielkie dzięki! Nie wiem, co sądzicie, ale mi się wydaje, że chyba nie ma sensu z wawy do Chorzowa Maciejki targać. Tu też mamy niezłych specjalistów, no i przypadek podobny, ale troszkę inny. Jest mniej więcej tak (o ile czegoś nie przekręcam): połamane paliczki, uszkodzenie kości i stawu śródręcza, pozrywane ścięgna i prostowniki, które się pozrastały niefizjologicznie, do teo odleżyny i uszkodzenia skóry, ale na szczęście nie rozległe na razie. Trzeba pogwoździować łapę tak, żeby Maciek stawiał ją normalnie, na opuszkach. No i usunąć jeden palec, w którym jest totalna miazga Quote
pumcia02 Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 a wiadopmo kiedy bedzie operowany? Fela ponawiam pytanie, czy trzeba go zawiezxc do weta czy gdzies? dajesz rade sama? Quote
Fela Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Na razie nie jest ustalony ani termin konsultacji, ani operacji (pewnie będzie to wiadomo za chwilę). Jak już będę wiedziała, gdzie i kiedy trzeba Maciejka zatargać, to będę krzyczała o pomoc (albo nie będę ;-)) Quote
ludwa Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Na razie to ja napiszę, że dzięki zaciętości Cioteczek oraz ofiarowanych przez Cioteczkę zachary fantów, z bazarku dla Maciejki uzbierało się 575 złotych!!!!!!!!!!!!!! Quote
gonia66 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 ludwa napisał(a):Na razie to ja napiszę, że dzięki zaciętości Cioteczek oraz ofiarowanych przez Cioteczkę zachary fantów, z bazarku dla Maciejki uzbierało się 575 złotych!!!!!!!!!!!!!! JUpi, jupi, jupi:):):) Quote
pumcia02 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 ludwa napisał(a):Na razie to ja napiszę, że dzięki zaciętości Cioteczek oraz ofiarowanych przez Cioteczkę zachary fantów, z bazarku dla Maciejki uzbierało się 575 złotych!!!!!!!!!!!!!! wielkie woooow!!! sa juz wplaty? moge dac do rozliczenia na pierwsza? nie no szok. bardzo bardzo mocno dziekujemy! Quote
Fela Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Maciejka też się cieszy bardzo, bardzo. Tak skacze z tej radości do góry, że przez siatki przełazi :-) Na tych swoich trzech kuternóżkach z wewnętrznego wybiegu przelazł pod drzwi domu, żeby powiedzieć, jak się bardzo cieszy. Ha! Quote
idusiek Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Fela napisał(a):Maciejka też się cieszy bardzo, bardzo. Tak skacze z tej radości do góry, że przez siatki przełazi :-) Na tych swoich trzech kuternóżkach z wewnętrznego wybiegu przelazł pod drzwi domu, żeby powiedzieć, jak się bardzo cieszy. Ha! aaa to taki z niego kombinator....ładnie! Quote
zachary Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Do człowieka go ciągnie!!!! To i na 3 łapkach sobie radzi... Quote
ludwa Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Hmmmm, tak mi się nasuwa...A co on przelizie jak będzie miał sprawne 4 nogi? Może na wszelki wypadek lepiej mu ze dwie podwiązać, splątać, taśmą skleić albo co;)? Quote
zachary Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Oooo, jaka ciotka, splątać nózki psineczki by chciała, a spróbuj sobie splątać,hi,hi,hi..... Quote
ludwa Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 ja mam tylko dwie i siatki mnie nie ciągną zeby przez nie przełazić;) Quote
idusiek Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 bo furtkę umiesz otwierac ;)a on jeszcze sie tego uczy ;) Quote
ludwa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 E, no to się właścicielka hotelu nie sprawdziła skoro jeszcze nie nauczyła go myków z klamkami;) trochę nuki a potem jak dziecko PRL-u, klucz na szyję;) Quote
Recommended Posts