Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak ,Olka w domu nic nie pomaga .Więc dobrze ,ze chociaz u ludzi sie przysłuży ...:p
Ech ,te nastolatki .Chociaz mnie się ciagle wydaje ,ze ja mam 20 lat ...:oops:.A prawda jest brutalna mam 17 więcej ...:placz:

Posted

funia napisał(a):
No tak ,Olka w domu nic nie pomaga .Więc dobrze ,ze chociaz u ludzi sie przysłuży ...:p
Ech ,te nastolatki .Chociaz mnie się ciagle wydaje ,ze ja mam 20 lat ...:oops:.A prawda jest brutalna mam 17 więcej ...:placz:

Funiu,to z Ciebie smarkula:roll:
Właśnie u dziewczyn odbyła się akcja. Ola wzięła sobie do łóżka Goliacika, który wrócił z podwórka z gówienkiem na kapciuszkach :angryy:. Jakbym nie doszła po śladach który to wrócił w takim stanie, to pewnie do rana nie zlokalizowałyby skąd ten piękny zapach.:razz:
Pisk, wrzask i zamiana Goliata na Sonię.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
No, smarkula - nie da się ukryć.:diabloti:
No i znowu Sonia zyskała.Skoro Ola nie może adoptować Soni - adoptuj Olę.:siara:

Funia by jej nie oddała :mad:
Ale mogę adoptować przemiłego okrąglutkiego nastolatka, który jest też taki przymilny jak Goliacik, tylko mniej owłosiony :cool3:

Posted

Tekst do ogłoszeń dla Danusi i wszystkich chętnych do pomocy ;)

Myślę, że w ogłoszeniach musimy już używać imienia do którego suczka się przyzwyczaiła - Sonia

Sonia. Młoda pięciomiesięczna suczka, znaleziona wiosną na ruchliwej ulicy, prawdopodobnie wyrzucona z samochodu.
Sonia jest zdrowa, wesoła, bez przykrych przeżyć. Ma całkowite zaufanie do człowieka.
Umie zachować czystość w domu, nie niszczy mebli, nie kopie w ogrodzie. Chodzi na smyczy, chociaż za tym nie przepada, ładnie jeździ w samochodzie.
Wychowywana była z innymi psami i lubi ich obecność. Lubi dzieci, nie przejawia do nich agresji. Potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni, bardzo lubi biegać i robi to szybko co umożliwiają jej długie łapy.Jest bardzo żywiołowa, jej młody wiek i temperament wymagają dużej przestrzeni.
Sonia przebywa i śpi w domu, ale większość dnia chce biegać po dworze.Bardzo lgnie do człowieka, lubi pieszczoty i głaskanie, nie jest wybredna w jedzeniu.
Sonia jest teraz ponad kolano, będzie dużym psem, prawdopodobnie do połowy uda. Ma piękną, zdrową jedwabistą sierść, zdrowe zęby, czyste oczy i uszy.
Suczka przebywa obecnie w prywatnym domu tymczasowym w woj. lubelskim. Warunkiem adopcji jest wizyta w domu chcącym ją przygarnąć, oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Konieczność sterylizacji w wieku dziesięciu miesięcy.
Pies nie będzie wydany na łańcuch ani do kojca.
Możliwość pomocy w transporcie i sterylizacji.

Posted

[quote name='danka1234']nowe allegro dla Soni.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1155150731

Dziękuję Danusiu :loveu:
Dzisiaj miałam mnóstwo telefonów z ogłoszeń ali123, ale większość osób chciało małego pieska. Jeden telefon był bardzo obiecujący i domek niedaleko mnie, mogłabym sunię zawieźć osobiście. Podesłałam link do wątku, żeby nowi właściciele przeczytali wszystkie wiadomości o Soni. Czekam na telefon.

Posted

bianka0 napisał(a):
Dziękuję Danusiu :loveu:
Dzisiaj miałam mnóstwo telefonów z ogłoszeń ali123, ale większość osób chciało małego pieska. Jeden telefon był bardzo obiecujący i domek niedaleko mnie, mogłabym sunię zawieźć osobiście. Podesłałam link do wątku, żeby nowi właściciele przeczytali wszystkie wiadomości o Soni. Czekam na telefon.

Trzymam mocno kciuki.

Posted

Sonia jutro po południu jedzie do nowego domu.
Jest to 40 km od nas, więc zawieziemy ją z mężem sami :p
Dzisiaj był jeszcze jeden telefon, od pana z Lublina,który chciał natychmiast po nią przyjechać, ale nic go nie interesowało jaka ona jest, tylko czy będzie duża. No i nr tel. zastrzeżony:shake: